Smrdi benzin v interieri aj exterieri

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
bukelo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
Auto: Iná značka

Smrdi benzin v interieri aj exterieri

Príspevok od používateľa bukelo »

Ked natankujem nad 30l tak mi smrdi v aute benzin, a aj ked z neho vystupim, citim von benzin, ked sa dostanem v nadrzi pod cca 25 l tak uz nesmrdi nic, co to moze byt? Pozeral som ten dekel co je pod zadnym sedadlom, tam to nevyzera byt nejake netesne, ze by sa clapalo....hm?
別のブランド
OPEL ASTRA H SW 1.7 CDTI ENJOY - ex
OPEL CORSA C 1.2 COSMO - ex
OPEL CORSA B 1.0 CITY - ex
marianrsx

Príspevok od používateľa marianrsx »

no ja som sa stretol s tym že bola nadrž zhrdzavena pod uchytkami (tymi oceľovými pásmi čo ju držia), nebolo to vôbec pomali vidno boli tam len maličke dierky a vtedy to bolo cítit, pomohlo dôkladne odstranenie hrdze, potom zalepenie tekutým kovom, a nasledne nejake to prestriekanie kôli ďalšej možnej hrdzi, nič ine na zalepenie nepomohlo, lebo benzín všetko rozožerie
bukelo
Moderátor
Moderátor

nadrz nieje nahodou plastova? to len tak pre info....to by smrdelo potom aj keby som v nej mal 5 litrov nie? a nie len pri skoro plnej...
別のブランド
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

marianrsx napísal:no ja som sa stretol s tym že bola nadrž zhrdzavena pod uchytkami (tymi oceľovými pásmi čo ju držia), nebolo to vôbec pomali vidno boli tam len maličke dierky a vtedy to bolo cítit, pomohlo dôkladne odstranenie hrdze, potom zalepenie tekutým kovom, a nasledne nejake to prestriekanie kôli ďalšej možnej hrdzi, nič ine na zalepenie nepomohlo, lebo benzín všetko rozožerie
len tak kus OT. Ked sme este mali skodovku a chytili sme nadrz, tak otec to osusil, prelepil normalnou plastelinou a nafarbil zakladnou farbou. Drzalo az kym sa nezosrotovalo :)
marianrsx

no či je plastova, tak to neviem, šak po nej poklepkaj a podla zvuku, a ktomu tak ta dierka môže byť kdekolvek, šak sam vieš ak ideš rýchlejšie aký kúdol vody je za tebou a podvozok máš celý mokrý od A po Z, tak ta voda sa mohla dostať kdekolvek, to miesto može byť kdekolvek, bolo by treba ísť s tym do servisu ak nevieš najsť to miesto, oni ti ju odoberú, napustia ju a budu vedieť čo a ako v čom je problém, može to byť aj zle tesnenie niekde na niektorej hadičke, ale ak ti to robí len pri plnej, tak najskôr ta dierka niekde pri vrchu, ale aj niekde inde, lebo benzín v nádrži žblnká, benzín nie je lacný a výpary z neho sa môžu vznietiť, tak bacha na to, radšej s tym niečo čo najskôr urob, alebo zbehni s tym fajt za niekym
bukelo
Moderátor
Moderátor

keby aj bola dierka v nadrzi na vrchu, smrdelo by to tak ci tak stale nie? a nie len pri plnej, ved benzin je prchavy..ta to stupa hore, ci mam plnu, alebo len na dne..hladina je stale rovnako velka na odparovanie, to z vyskou stlpca v nadrzi nema nic spolocne...skor tie tesnenia...mozno
別のブランド
marianrsx

ale ide o to že možno ten benzín presakuje niekde na vrchu a potom je ho cítiť, možno sa tie výpary nepretlačia v takom mnôžstve aby ich bolo cítiť, ale ak siaha benzín na tú dieru, tak presiakne von, a potom je ho cítiť
bukelo
Moderátor
Moderátor

marianrsx napísal:ale ide o to že možno ten benzín presakuje niekde na vrchu a potom je ho cítiť, možno sa tie výpary nepretlačia v takom mnôžstve aby ich bolo cítiť, ale ak siaha benzín na tú dieru, tak presiakne von, a potom je ho cítiť
aha, hm..no a ja ako laik na parkovisku to ako pozrem? nijako ze?
別のブランド
marianrsx

nie nijako, lebo to su vlastne take hrube najskôr ocelove pruhy asi 5cm široké, u niektorych aut je jeden, niekde dva, tak čo je na ich okraji, alebo pod nimi tažko, to treba rozobrať a vybrať nadrž inak to určite neuvidíš, mo možno ak uvolniš najprv jeden pruh, pozrieš na to a potom pozrieš na druhý (ak máš dva) možno tam niečo zbadáš, nejakú tu hrdzu a tam možno bude ten problém
bukelo
Moderátor
Moderátor

a dnes som opat tankoval a co sa mi nestalo....pri plnej mi zacal tiect benzin z nadrze prudom riadnym, 2 litre vytiekli po zemi kym som prisiel na to ze vobec nieco tecie a kym som nasiel daku flasu cim to podlozim, a dalsich 6 litrov som chytro odsal z nadrze, potom to nastastie prestalo tiect, kuuurva to bol pohlad,... na zaplakanie...
este ze nesiel daky "pohlavný úd" s cigaretou okolo.
別のブランド
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

keby isiel daky "pohlavný úd" s cigaretou nic by sa nestalo ;) ked hodic cigaretu do flase s benzinom zhasne... to iste s acetonom ;)))
marianrsx

s tuo cigaretou to je pravda, nič by sa nestalo, ale tá nádrž, ako som vravel, niekde na vrchu je tá dierka, ja to nevidím inak len daj si to spraviť, bo škoda toho benzínu, a môže sa niečo stať, a k tej plastovej nádrží, podla mňa sa ani také nevyrábajú, lebo plast sa láme, a plech sa krivý pri havarke.
marianrsx

a ešte niečo, k tomu zalepenie s tym tekutym kovom, radšej si to daj urobiť v nejakom dobrom servise, tam ti to nebudú lepiť, ale ti to sa mi zdá že vyvaria z oboch strán, lebo jednak čiastočky hrdze sa ti môžu dostať do paliva, možno tam aj sú, ale na to sú tam filtre, a ak je nádrž z vonku zhrdzavená, určite aj na tom mieste okolo tej diery z vnútra, takže ak to z vonka sam prelepíš tým tekutým kovom tak ta hrdza sa môže ale z vnútra šíríť, lebo benzín je riadna žeravina, vyžere čo môže
bukelo
Moderátor
Moderátor

azmodan napísal:keby isiel daky "pohlavný úd" s cigaretou nic by sa nestalo ;) ked hodic cigaretu do flase s benzinom zhasne... to iste s acetonom ;)))
benzin bol po zemi rozliaty...a tam by pekne horel...ale neriesme uz :)
別のブランド
bukelo
Moderátor
Moderátor

privodna hadica do nadrze je akasi derava..taakze bude sa menit, casom, ... (zrejme pricina toho smrdenia pri vyssej hladine benzinu, a aj tecenia pri plnej nadrze.)
別のブランド
iurai

tecie benzin spod auta od filtra ? Vectra

Príspevok od používateľa iurai »

vsimol som si, ze vzadu, vlavo trocha pred napravou je taky valcek - zeby benzinovy filter ?
odtial mi tecie benzin, ked bezi motor

co by to mohlo byt ?

[VYRIESENE] prehrdzaveny benzinovy filter. vymena za 500
Kubis903
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 07 Jún 2008, 20:58
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Kubis903 »

marianrsx napísal:s tuo cigaretou to je pravda, nič by sa nestalo, ale tá nádrž, ako som vravel, niekde na vrchu je tá dierka, ja to nevidím inak len daj si to spraviť, bo škoda toho benzínu, a môže sa niečo stať, a k tej plastovej nádrží, podla mňa sa ani také nevyrábajú, lebo plast sa láme, a plech sa krivý pri havarke.
tak to sa mylis,ze s nevyrabalu plastove nadrze. WV group ma plastove nadrze. Sa niekedy pozri na Polo, Q7 alebo Touareg.
bukelo
Moderátor
Moderátor

Smrad a tecenie nadrze odstranene, chyba bola v privodnej hadicke, ktora ide do nadrze, kdesi pri vrchu, asi odvetravacia alebo aka... Tymto by som sa chcel velmi pekne podakovat turkom v nemeckom bazare, ktori stahovali benzin z nadrze elegantnym a obzvlast setrnym sposobom...stylom dodrbat co sa len da..vsak buduci majitel si to opravi...na chybu sa nedoslo pri dovoze, lebo auto slo na vlecke..taakze tak. ..no co uz..oprava vysla na 500 sk
別のブランド
chausj
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Dec 2006, 12:09
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chausj »

bukelo napísal:Smrad a tecenie nadrze odstranene, chyba bola v privodnej hadicke, ktora ide do nadrze, kdesi pri vrchu, asi odvetravacia alebo aka... Tymto by som sa chcel velmi pekne podakovat turkom v nemeckom bazare, ktori stahovali benzin z nadrze elegantnym a obzvlast setrnym sposobom...stylom dodrbat co sa len da..vsak buduci majitel si to opravi...na chybu sa nedoslo pri dovoze, lebo auto slo na vlecke..taakze tak. ..no co uz..oprava vysla na 500 sk
a co si tam opravoval? lebo segre tiez smrdi v corse.
Opel Vectra C GTS Z19DTH AT 2007
Opel Omega B Y22DTH 2001 - godfather
Opel Corsa C Z10XE 2001 - segra
Opel Omega A C20NE 1991 - RIP
bukelo
Moderátor
Moderátor

chausj napísal:a co si tam opravoval? lebo segre tiez smrdi v corse.
neviem, dal som to spravit "dvornemu" opravarovi..dal na zdvihak, a ked sa na to detailnejsie pozrel, uvidel to tam dodrbkane..no zrejme to bude nejaka hadicka hned za privodnou hadicou, ked sa stahuje benzin z nadrze tak sa to tam moze poskodit..pretrhnut..a zkrutit..aspon ja som to tak mal..ktovie cim to vytahovali ten benzin..ale normalna hadicka na stahovanie vina to byt asi nemohla.
別のブランド
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"