co znamena tato kontrolka

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Hantabu

co znamena tato kontrolka

Príspevok od používateľa Hantabu »

Zdravim, zacala mi svietit cervena kontrolka na palubovke -vlavo dole -taka sediaca zapasovana postava s ciernou golou pred nou - zrejme airbag. - neviete co to znamena? Moze to mat nieco spolocne s tym, ze manzelka oskrela prave zadne dvere o murik_? Dovtedy to nesvietilo...

Dakujem za odpovede...
Používateľov profilový obrázok
chausj
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Dec 2006, 12:09
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chausj »

no pravdepodobne to znamena, ze mas nieco zle s airbagom, najlepsie bude, ked skocis na diagnostiku
Opel Vectra C GTS Z19DTH AT 2007
Opel Omega B Y22DTH 2001 - godfather
Opel Corsa C Z10XE 2001 - segra
Opel Omega A C20NE 1991 - RIP
eyo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 10 Máj 2007, 09:46
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa eyo »

No pokial mas hlavove ABG a dvere su preliacene tak moze, lebo spustac ABG reaguje na tlak.
Opel Insignia CDTi 130k
ex...Opel Omega MV6 3,0
ex...Opel Astra G 1,4 16V HB
ex...Opel Kadett E 1,6i sedan
Hantabu

Príspevok od používateľa Hantabu »

Ano dvere su preliacene ale len trosku, neviete mi povedat co bude stat oprava tohoto_? Velmi by sa lisila cena opravy ak by som to dal do origos opel servisu a do nejakeho domaceho_?

http://img169.imagevenue.com/img.php?im ... _616lo.JPG

pripadne poradte servis v PP+okolie
eyo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 10 Máj 2007, 09:46
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa eyo »

No asi ta nepotesim, ale daj si to spravit niekde mimo OPEL..mna stal 10 cm skrabanec v striebornej metalize 20.000 Sk (islo to zo zakonnej poistky toho, kto skodu sposobil). Inac v opli ti budu chcet menit cele dvere. Co mam skusenosti od domacich klampiarov a lakernikov tak do 6.000 Sk by si sa mal zmestit. Ten skrtanec nema na ABG vplyv. (K mojmu predoslemu komentu.)
Opel Insignia CDTi 130k
ex...Opel Omega MV6 3,0
ex...Opel Astra G 1,4 16V HB
ex...Opel Kadett E 1,6i sedan
Používateľov profilový obrázok
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
Auto: Astra J

Príspevok od používateľa Rasto »

Tie dvere vyzerajú na zadné a snímač bočných (nie hlavových) bagov je v predných dverách (aspoň myslím). Astry G mávajú problém vo svorkovnici bočných bagov pod prednou sedačkou, kde dochádza k zvýšenému odporu medzi kontaktmi a pri teste je to vyhodnotené ako chyba. Odstraňuje sa to priamym spojením káblov. Pokiaľ Ti svieti kontrolka, tak airbagy máš nefunkčné. Tak isto táto kontrolka môže signalizovať problém v predpínačoch bezpečnostných pásov (predných sedadiel).
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
lackovi.p
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 07 Nov 2007, 20:54
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Re: co znamena tato kontrolka

Príspevok od používateľa lackovi.p »

Hantabu napísal:Zdravim, zacala mi svietit cervena kontrolka na palubovke -vlavo dole -taka sediaca zapasovana postava s ciernou golou pred nou - zrejme airbag. - neviete co to znamena? Moze to mat nieco spolocne s tym, ze manzelka oskrela prave zadne dvere o murik_? Dovtedy to nesvietilo...

Dakujem za odpovede...
mne ta kontrolka zhasina asi 10sek. po naštartovani,inak je to upozornenie pre vodiča že sa ma priputat.
lackovi.p
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 07 Nov 2007, 20:54

Re: co znamena tato kontrolka

Príspevok od používateľa lackovi.p »

Hantabu napísal:Zdravim, zacala mi svietit cervena kontrolka na palubovke -vlavo dole -taka sediaca zapasovana postava s ciernou golou pred nou - zrejme airbag. - neviete co to znamena? Moze to mat nieco spolocne s tym, ze manzelka oskrela prave zadne dvere o murik_? Dovtedy to nesvietilo...

Dakujem za odpovede...
sorač zle som čital ta kontrolka uma je v pravo dole
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

u Vectry bocne airbagy reaguju na prudke zvysenie tlaku, ked nieco nabura do dveri. preliacina vo vonkajsom plechu nema vplyv na funkciu senzora.

u Astry by to mohlo byt podobne.

pokial je chyba na nejakom senzore airbagu, tak svieti kontrolka, no airbagy ostanu funkcne, len vadny senzor sa ignoruje.
sarno
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 13 Mar 2008, 11:41

Príspevok od používateľa sarno »

mne to taktiež začalo svietiť a v opli vymenili káble airbagu a mám po probléme cca 300,- Sk
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - ELEKTRO"