co znamena tato kontrolka
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Hantabu
co znamena tato kontrolka
Zdravim, zacala mi svietit cervena kontrolka na palubovke -vlavo dole -taka sediaca zapasovana postava s ciernou golou pred nou - zrejme airbag. - neviete co to znamena? Moze to mat nieco spolocne s tym, ze manzelka oskrela prave zadne dvere o murik_? Dovtedy to nesvietilo...
Dakujem za odpovede...
Dakujem za odpovede...
-
Hantabu
Ano dvere su preliacene ale len trosku, neviete mi povedat co bude stat oprava tohoto_? Velmi by sa lisila cena opravy ak by som to dal do origos opel servisu a do nejakeho domaceho_?
http://img169.imagevenue.com/img.php?im ... _616lo.JPG
pripadne poradte servis v PP+okolie
http://img169.imagevenue.com/img.php?im ... _616lo.JPG
pripadne poradte servis v PP+okolie
-
eyo
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 10 Máj 2007, 09:46
- Auto: Insignia
No asi ta nepotesim, ale daj si to spravit niekde mimo OPEL..mna stal 10 cm skrabanec v striebornej metalize 20.000 Sk (islo to zo zakonnej poistky toho, kto skodu sposobil). Inac v opli ti budu chcet menit cele dvere. Co mam skusenosti od domacich klampiarov a lakernikov tak do 6.000 Sk by si sa mal zmestit. Ten skrtanec nema na ABG vplyv. (K mojmu predoslemu komentu.)
Opel Insignia CDTi 130k
ex...Opel Omega MV6 3,0
ex...Opel Astra G 1,4 16V HB
ex...Opel Kadett E 1,6i sedan
ex...Opel Omega MV6 3,0
ex...Opel Astra G 1,4 16V HB
ex...Opel Kadett E 1,6i sedan
- Rasto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
- Auto: Astra J
Tie dvere vyzerajú na zadné a snímač bočných (nie hlavových) bagov je v predných dverách (aspoň myslím). Astry G mávajú problém vo svorkovnici bočných bagov pod prednou sedačkou, kde dochádza k zvýšenému odporu medzi kontaktmi a pri teste je to vyhodnotené ako chyba. Odstraňuje sa to priamym spojením káblov. Pokiaľ Ti svieti kontrolka, tak airbagy máš nefunkčné. Tak isto táto kontrolka môže signalizovať problém v predpínačoch bezpečnostných pásov (predných sedadiel).
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
-
lackovi.p
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Nov 2007, 20:54
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: co znamena tato kontrolka
mne ta kontrolka zhasina asi 10sek. po naštartovani,inak je to upozornenie pre vodiča že sa ma priputat.Hantabu napísal:Zdravim, zacala mi svietit cervena kontrolka na palubovke -vlavo dole -taka sediaca zapasovana postava s ciernou golou pred nou - zrejme airbag. - neviete co to znamena? Moze to mat nieco spolocne s tym, ze manzelka oskrela prave zadne dvere o murik_? Dovtedy to nesvietilo...
Dakujem za odpovede...
-
lackovi.p
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Nov 2007, 20:54
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: co znamena tato kontrolka
sorač zle som čital ta kontrolka uma je v pravo doleHantabu napísal:Zdravim, zacala mi svietit cervena kontrolka na palubovke -vlavo dole -taka sediaca zapasovana postava s ciernou golou pred nou - zrejme airbag. - neviete co to znamena? Moze to mat nieco spolocne s tym, ze manzelka oskrela prave zadne dvere o murik_? Dovtedy to nesvietilo...
Dakujem za odpovede...
-
iurai
u Vectry bocne airbagy reaguju na prudke zvysenie tlaku, ked nieco nabura do dveri. preliacina vo vonkajsom plechu nema vplyv na funkciu senzora.
u Astry by to mohlo byt podobne.
pokial je chyba na nejakom senzore airbagu, tak svieti kontrolka, no airbagy ostanu funkcne, len vadny senzor sa ignoruje.
u Astry by to mohlo byt podobne.
pokial je chyba na nejakom senzore airbagu, tak svieti kontrolka, no airbagy ostanu funkcne, len vadny senzor sa ignoruje.