svieti kontrolka motora toci 4500ot/min
Moderátori: dulo, buci_vectra
- zuzko
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 17 Feb 2010, 15:35
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
svieti kontrolka motora toci 4500ot/min
Zdar chlapi nestretol sa niekto z vas s takymto problemom?neviete co by tomu mohlo byt?toci len 4500ot/min to je uz obmedzovac.
udaje o motore: 2.0 16V X 20EV R r.v 00
Vie to niekto z okolia MA-BA napojit na pc?
udaje o motore: 2.0 16V X 20EV R r.v 00
Vie to niekto z okolia MA-BA napojit na pc?
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
iurai, to bolo tak.
zuzko prišiel a diagnostika vyhodila chybu - signál zo senzora vačkového hriadeľa zlý.
Po vymazaní chyby sa táto objavila opäť.
Kukol som na motor, odborným očkom, asi takto
Zistil som, že káblik, ktorý vedie k čidlu bol opravovaný a opáskovaný izolačkou.
Rozmotal som to, boli tam 4 vodiče, 1 z nich bolo tienenie skrútené do kábliku. Toto tienenie je riešené ako opletenie, takže na tých 7 cm neplnilo svoju funkciu.
Vzal som medený vodič-lanko, napojil som ho na to tienenie a omotal tie 3 vodiče.
Po vymazaní chyby sa táto už nevrátila.
Sám som bol prekvapený!
zuzka som samozrejme upozornil, že ak chyba ešte naskočí, bude to pravdepodobne ten senzor.
zuzko prišiel a diagnostika vyhodila chybu - signál zo senzora vačkového hriadeľa zlý.
Po vymazaní chyby sa táto objavila opäť.
Kukol som na motor, odborným očkom, asi takto

Zistil som, že káblik, ktorý vedie k čidlu bol opravovaný a opáskovaný izolačkou.
Rozmotal som to, boli tam 4 vodiče, 1 z nich bolo tienenie skrútené do kábliku. Toto tienenie je riešené ako opletenie, takže na tých 7 cm neplnilo svoju funkciu.
Vzal som medený vodič-lanko, napojil som ho na to tienenie a omotal tie 3 vodiče.
Po vymazaní chyby sa táto už nevrátila.
Sám som bol prekvapený!
zuzka som samozrejme upozornil, že ak chyba ešte naskočí, bude to pravdepodobne ten senzor.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád