Klima
Moderátori: dulo, buci_vectra
- mathis
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Okt 2007, 20:31
- Auto: Vectra B
- Kontaktovať používateľa:
miomio1 napísal:ku tým ventilatorom, podla mna je to chyba keed sa pri zapnutí klimy roztočí vent. chladenia motora... a ten vonkajší stojí... musí tam byť nejaká zrada....
mam tiez problem , zopne mi oba ventilatory, kompresor, ale nechladi, tlak som skusal na gulicke, OK, na ventile trochu slabsi... po zapnuti pocut v interieri akoby jemne fukalo do rury taky sikavy zvuk ale nechladi vobec.
Opel Vectra Caravan 1,6 16V --X16XEL-- r.v.1998 -- 74kW--
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Jan 2010, 13:19
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
...mám podobný problém ako Mathis...skúste mi poradit, kde začať s hľadaním chyby.Pokúsim sa opísať problém.
Pred rokom mi prestala fachčiť klíma kvôli postupnej (cca 4 roky ) strate tlaku v sústave.Inak do poslednej chvíli chladila dobre. Až teraz som sa rozhodol ju doplniť a hneď aj vyskúšať. Znova bola dobrá. No len dva dni a odrazu nechladí, tak som sa snažil nájsť príčinu a zistil som že všetko spína okrem tej spojky, nevidím že by sa točila tá remenica pritom ventilátor beží a zopne aj kompresor, pretože pri zapnutí tlačidlom sa automaticky zvýšia otáčky...."len" nechladí. Kde hľadať chybu ? Myslím, že to bude len nejaká kontaktová, alebo nerozchodená prkotina, kedže hneď po naplnení išla a aj rok predtým....len si myslím že to súvisí s tým ročným nepoužívanim ...ale s čím ??? Tlak som bol dať znova zmerať u toho chlapíka a všetko v pohode. Inak pred naplnením mi najskôr vyskúšal sústavu či drží tlak a až potom doplnil chladivom.
Poraďte. Ďakujem.
Pred rokom mi prestala fachčiť klíma kvôli postupnej (cca 4 roky ) strate tlaku v sústave.Inak do poslednej chvíli chladila dobre. Až teraz som sa rozhodol ju doplniť a hneď aj vyskúšať. Znova bola dobrá. No len dva dni a odrazu nechladí, tak som sa snažil nájsť príčinu a zistil som že všetko spína okrem tej spojky, nevidím že by sa točila tá remenica pritom ventilátor beží a zopne aj kompresor, pretože pri zapnutí tlačidlom sa automaticky zvýšia otáčky...."len" nechladí. Kde hľadať chybu ? Myslím, že to bude len nejaká kontaktová, alebo nerozchodená prkotina, kedže hneď po naplnení išla a aj rok predtým....len si myslím že to súvisí s tým ročným nepoužívanim ...ale s čím ??? Tlak som bol dať znova zmerať u toho chlapíka a všetko v pohode. Inak pred naplnením mi najskôr vyskúšal sústavu či drží tlak a až potom doplnil chladivom.
Poraďte. Ďakujem.
VeBe X20DTL r.v.1997
- troodon
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 15 Nov 2008, 23:17
- Auto: Astra G
premeraj ci ide na cievku napatie a pripadne zmeraj odpor cievky ked to budes mat rozpojene.. Maly by mat cca 4Ohm, ked tam bude vacsi odpor tak je este mozne ze je prepalena termopoistka - ta by mala zafungovat okolo cca 190stupnov. Da sa vymenit, len ju treba zohnat, pajkovat je problem lebo ju teplom zase odpalis. Jedine pouzit pinzetu alebo klieste na odvod tepla ale neviem kolko miest a na to bude-zalezi aku poistku zozenies.
Este by tam mohla byt potom mechanicka vada tej spojky ktoru aktivuje ta cievka.
Este by tam mohla byt potom mechanicka vada tej spojky ktoru aktivuje ta cievka.
Astra G - sportive, X20DTL, 1999, 3dv, spotreba 3,5-5 l/100km leto , 4,5-6 l/100km zima
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Jan 2010, 13:19
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
...tak páni, klíma poriešená...aj vďaka vám a tejto stránke
Dnes som sa na to mrkol bližšie a všimol som si to "vnútorné koleso" sa točí, ale tak,že jednu otáčku urobilo asi za 2 minuty..tak som si ľahol pod auto do všetkého pošprtal, čo som od vás pochytil a odrazu klíma fachčí, len som nevedel že ako som to urobil...tak som sa snažil dať ju znova do nefunkčného stavu, čo sa mi aj podarilo a keď som sa dotkol toho káblika s konektorom, čo ide na mag. cievku,tak kompresor sa rozbehol, tak chyba bola pravdepodobne v tom konektore...rozpojil som ho, striekol WD-čko a potom mi nabehla po každý raz...uvidíme dokedy :-)
Ešte raz ďakujem za rady.
Dnes som sa na to mrkol bližšie a všimol som si to "vnútorné koleso" sa točí, ale tak,že jednu otáčku urobilo asi za 2 minuty..tak som si ľahol pod auto do všetkého pošprtal, čo som od vás pochytil a odrazu klíma fachčí, len som nevedel že ako som to urobil...tak som sa snažil dať ju znova do nefunkčného stavu, čo sa mi aj podarilo a keď som sa dotkol toho káblika s konektorom, čo ide na mag. cievku,tak kompresor sa rozbehol, tak chyba bola pravdepodobne v tom konektore...rozpojil som ho, striekol WD-čko a potom mi nabehla po každý raz...uvidíme dokedy :-)
Ešte raz ďakujem za rady.
VeBe X20DTL r.v.1997