Vraj su Ople kazove auta..

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
scorpi4
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 22:27
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Re: Vraj su Ople kazove auta..

Príspevok od používateľa scorpi4 »

Barry napísal:Ahojte,

Mam trocha blby pocit. Objednal som si novu Vectru caravan 1,9 CDTI 88kW a uz som aj zaplatil zalohu. Rozpraval som sa uz s viacerimi ludmi a vela z nich mi povedalo ze vraj ople patria medzi tie menej spolahlive vozy. Pytal som sa aj v jednom autoservise, ktory servisuje vsetko, takze ma prehlad. Vraj casto odchadzaju turba a nejake cidla. Ake mate skusenosti vy ? Zaujimaju ma skusenosti majitelov novych oplov. Dakujem za odpovede.
Cavec,
myslim,ze sme tu uz nieco podobne preberali,ked si sa rozhodoval,ake auto kupis...bolo to medzi mondeom a vectrou...kazdy napisal svoj nazor...pises s oplakmi,takze tiez je to len subjektivny nazor...ale jedno Ti poviem...nove auto je nove, nie je dovod sa strachovat,ze sa hned nieco pokazi...ak kupujes auto na cely zivot,rozmyslaj tak,ako sa pytas, ale ak kupujes auto na podnikanie,pracu a rodinu a do styroch rokov ho das off,znie otazka dost neprimerane...ja som kupil trojrocnu VeCe,ktora mala 76 tis km a servisnu knizku samozrejme, a mam ju cosi cez mesiac a najazdene na nej asi 12 tis km, a zatial som nemal ziadny problem...a to mi ver,ze ja auto "vyuzivam" na 100%, nemam cas rozmyslat, co sa mi moze pokazit a podobne...vsetky auta dnes vyrabane su plne elektroniky a podobne,takze je to len Tvoja osobna volba...spytaj sa tych "mechanikov", ci maju oni sami opel...ak nie,nemozu Ti dat relevantne info na zaklade toho,ze ich opravuju...mam kamosov v audi, a predstav si,ze tie audiny su dost poruchove,ved tam kazdy den nejake opravuju...ak si si to precital spravne,myslim,ze pochopis,co som tym chcel povedat...
1.Opel Vectra 2,2 DTi Sport GTI hatschback(2004)
2.VW Golf III Cabrio 1,6 i (1997)
3.VW Sharan 1,9 TDi (2001)
4.BMW 5 3,0 TDi Commonrail (2003)
5.Audi A6 1,9 TDi navi+ (2001) /ex/
Barry
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 27 Jan 2008, 20:42
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Barry »

scorpi4....

Jasne, chapem co si tym myslel. Ja som sem tuto temu dal vlastne len kvoli tomu aby som sa trocha ukludnil. Ja som totiz obcas smoliar. Keby som si kupil hodinky omega, tak sa mi urcite pokazia aj keby som ich nenosil. Skratka... ked si kupim nieco bez rozmyslania tak je to vzdy v pohode. Akonahle dlhsie sondujem, zvazujem a porovnavam a cim vyssia je moja investicia, tym viac rastie pravdepodobnost ze sa nieco pokazi... aspon u mna to tak funguje. Naposledy to tak bolo zo spickovim TV od nemenovanej znacky. Poznam ludi ktory ho vlastnia a nikdy nemali problem... nam sa uz pokazil 6x a v ramci zaruky nam uz vymenili 2x za novy kus !!!

Inak mas asi pravdu, sused ma A8 a vravel ze je to dost narocne na servis, a hlavne financne.

Ozaj... ako sa sem vkladaju fotky ? Ked mi to pride, podelim sa o radost.
Roso
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 30 Jan 2007, 21:24
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Roso »

Vectra B 1,8 16V X18XE - Kawasaki Z 1000
Felda 1,3mpi Sporline ex
Kadet 1,6 i moja prvá vážna známosť ex
http://www.roso.salem.sk/
scorpi4
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 22:27

Príspevok od používateľa scorpi4 »

tak Ti poviem len tolko,ze nemusis rozmyslat nad vyhynutim mamuta...uz je to davno..myslim,ze si sa rozhodol ok, a tiez ked som auto kupoval,rozmyslal som,co kupit...a stale budem tvrdit,ze audi je audi, a znova ho kupim,ale vyskakovat viem len potial,pokial siaham,nebudem cely zivot robit na lizingy aut...xixi...a s VeCe som nadmieru spokojny a nemienim ju mat do smrti(dufam) :D A dalsie auto bude tiez nemec, a planujem vymenit cabrio..co myslis,ake budem brat dalsie,hmm?xixi
1.Opel Vectra 2,2 DTi Sport GTI hatschback(2004)
2.VW Golf III Cabrio 1,6 i (1997)
3.VW Sharan 1,9 TDi (2001)
4.BMW 5 3,0 TDi Commonrail (2003)
5.Audi A6 1,9 TDi navi+ (2001) /ex/
palix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Feb 2008, 15:28
Auto: Astra G
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa palix »

Barry napísal:Ahojte,

Mam trocha blby pocit. Objednal som si novu Vectru caravan 1,9 CDTI 88kW a uz som aj zaplatil zalohu. Rozpraval som sa uz s viacerimi ludmi a vela z nich mi povedalo ze vraj ople patria medzi tie menej spolahlive vozy. Pytal som sa aj v jednom autoservise, ktory servisuje vsetko, takze ma prehlad. Vraj casto odchadzaju turba a nejake cidla. Ake mate skusenosti vy ? Zaujimaju ma skusenosti majitelov novych oplov. Dakujem za odpovede.
Tiež som sa stretol s názorom, že Opel je zlé auto, ale nikto, koho som poznal a mal Opla mi to nepotvrdil. Tak som kúpil Astru Classic II ;), zatiaľ som spokojný. Jeden mechanik mi v čase, keď som vyberal auto povedal, že žiadne auto nie je dokonalé- jedno je lepšie, iné horšie, aj u kvalitnej značky sa môže vyskytnúť problém. Ale radil mi vyhnúť sa značkám, ako je Chevrolet (Daewoo), Dacia... Vraj sú technicky na oveľa nižšej úrovni. A ako sa tu už písalo - viac elektroniky = viac závad. Veď to auto má tisíce dielov a keď sa pokazí niečo oveľa jednoduchšie - prečo nie auto? Ale na druhej strane, práve to robí dobré auto, že sa nekazí.
Práve som držal v ruke kľúč zo Seatu Ibiza (s centrálom)... Podľa mňa to ovládanie v kľúči na Opli je spracované oveľa lepšie. Na seaťackom sa to už odlepuje, zle sa to stláča, raz to možno praskne. A to je len kľúč. Raz som nasadal do firemnej Ibizy a kolenom som "tresol" do ovládača na teplotu... Zatlačil sa do vnútra a chvíľu trvalo, kým som to opravil. Napr. v Astre sa mi to nemôže stať (je to síce auto o triedu vyššie..). Takže asi tak. Opel je podľa mňa určite lepší - prinajmenšom rovnaký, ako Škoda, Peugeot (podľa mňa), Seat, Renault...
Súhlasím aj s tým, že u jazdeného auta je dôležité aj to, kto a ako s tým jazdil.
Prajem pekný deň...
Opel Astra G, r.v. 2007
OPELPBPB

Príspevok od používateľa OPELPBPB »

Ahoj,
robil som predajci Škodovky, Seat, WV, Audi a dosť som toho videl a poviem Vám jedno ( môj názor) že škodovka je auto pre Slovákov okresané a kazové. Ložiská a pod... Cena pomer výkon a konfort stojí za nič. a tak podobne aj WV. Tam sa platí len za značku. napr. Pasat 2D štvorkolka za 1,5 mil. nestojí za nič ! Výkonovo slabšie ako Octavia1,9 81 KW. A na porovnanie Octavia 1,6 b. a Vectra 1,6 b v jazdných vlastnostiach je OPEL úplne niekde inde . Vectra je tišia živšia a jazdné vlasti ani nehovorím. Keby som si Ja mal vyberať auto tak asi len od Audi, Bmw, a jasne že uprednostnujem OPEL. Mal som Opel Vectra 1,6, Opel Combo 1,3 D kamarat Vectra C a poviem že ako firemné autá boli najmenej kazové. Octavie,Fabie, Pasaty boli v servise vyše krát. asi takto v skratke takto na večer!!
wlassto

Príspevok od používateľa wlassto »

http://www.videotube.sk/video/1189887919-933-469

tak si to vypočujte, celkom sa to hodí k téme :lol:
taky69
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Mar 2007, 21:27
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taky69 »

ha ha poznám celkom dobré to je...by som mu to zložil a hotovo...
dakedy Opel Astra F x14nz - c20nz
teraz VW Passat 1,9 PD a Opel Antara 2,0 4x4 - z20s
icerowicz
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 29 Dec 2007, 21:22

Príspevok od používateľa icerowicz »

Ja ku kazivosti oplu dodam asi tolko:
Rok 2003 - kupil som Opel Vectra 2.0 di16v combi z nemecka,r.v. 2000/8 - taxi - v zltej farbe. Kupoval som ju v januari , auto je combi kvoli tomu, ze dost casto prenasame brasne naradia a podobne. Auto malo najazdene 138 000 km. Nizsie je vypisane co som menil a za kolko :

2003 - spinac spiatocky - 300 Skk
2004 - vymena meraca hmotnosti vzduchu - 4000 Skk
2005 - packa na prepinaci dialkove / tlmene svetla- 400 Skk
2006 - EGR ( z vrakoviska za 1000 ), vyfuk - posledny diel - 3200
2006 - zacal svietit airbag, 800 za zmazanie chyby v riadiacke , vysvetlili mi ,ze pocas vysavania som pravdepodobne tukol do konektora a to sposobilo chybu, ktora mi svietila na palubovke
2007 - repas cerpadla 21 000, montaz/demontaz 3000
2008 - 4 tlmice, tycky riadenia, ulozenia tlmicov - cca 12 000

Suma sumarum:
Auto som kupoval jazdene, kedze nemam technicke vybavenie a v tomto nie som zrucny, auto bolo stale opravovane v servise, takze som platil aj za pracu. Za 5 rokov som dal do servisovania auta 54400 . Nikdy sa mi nestalo, zeby auto nestartovalo, alebo ma niekde nechalo ( ako je bezne u fabie, jednoducho nestartne ). Samozrejme, pri vymene cerpadla, som dal vymenit aj hadicky a volaake voditka na agregate ( neviem co to znamena , ani co to je, ani kde to je ).
Na aute som najazdil 122000 km. Okrem oleja / brz / filtrov atd , co beriem sa samozrejmu udrzbu som investoval do auta 45 700. Kedze ho mam 5 rokov, tak som priemerne rocne investoval 9140 rocne, resp 761 korun mesacne. Nebyt toho cerpadla, tak je tato suma daleko nizsia.

Pre priklad uvediem len to, ze dalsie auto, ktore mame na firme je vw passat, r.v. 2001 a vymena prednych tyci ( mimochodom raz za rok ) vychadza na 16 000 aj s pracou. Tak si to mozme napocitat :-)
Vcelku som s oplom spokojny.
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

no neviem keby som mal auto s takymi opravami tak by som asi spokojny nebol... nie asi ale urcite zrejme si vsak nenarocny clovek :)
ale zase na 122 000 je to v norme az na to cerpadlo :lol: poznam vsak daleko menej kazove auta..tiez za takych istych km
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

azmodan napísal:no neviem keby som mal auto s takymi opravami tak by som asi spokojny nebol... nie asi ale urcite zrejme si vsak nenarocny clovek :)
ale zase na 122 000 je to v norme az na to cerpadlo :lol: poznam vsak daleko menej kazove auta..tiez za takych istych km
no v "norme" ako v norme...ja mam VeA...kupovala sa, ked mala najazdene 240 000. Neviem co vsetko menil povodny majitel, ani ma to nejako nezaujima.
Odkedy ju mam ja, tak som stihol viac - menej klasicke veci. Brzdove oblozenia vsetkych kolies, nastavenie rucnej (2x), sviecky, palivovy filter, vzduchovy filter, stabilizator prednej napravy (odtrhol sa), sklicko predneho reflektora (tuk), jedna H4ka, cistenie "krokaca" a klapky, oprava hadice od sania po klapku, olej (3x) a benzin, benzin, benzin, benzin :).

Celkovo som spokojny, auticko ma raz nechalo v garazi a raz otca na parkovisku, problem bol v kabelazi - nehadzalo iskru.
Momentane je tam cosi okolo 280 000.
Ked to hodnotim z hladiska cena/vykon/poruchovost, tak na jej vek a km som so stavom spokojny.

Kazda jedna "zavada" bola odstranena v domacich podmienkach...
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

lenze nemozes komo porovnavat auto z 90 rokov ktore nema ani kusok elektroniky a vsetky veci ma riesene ovela jednoduchsie a auto natrieskane elektronikou atd atd... tam sa moze pokazit ovela viac veci .. cim novsie auta tym vecsie naklady na servis a zaroven vecsia sanca ze sa nieco pokazi pretoze ne tych starych sa okrem relativne beznych veci proste nema co pokazit.. vid EGR ventil my ho nemame a sme zbaveni vela problemov a tak to je s dalsimi vecami

moj zoznam "oprav": strecha,termostat,olej+filtre,baterka,sviecky,prasknuta hadica od chladica k termostatu a teraz pruzina vyriesil som kompletny zakupenim pruzin weitec + nepodstatne drobnosti

realtivne spolahlive ale vychadza mi to tak ze cca kazde 3-4 mesiace sa ukaze nejaka vec ktoru treba riesit ..nie je to zle ale ja stale ocakavam od auta vecsiu spolahlivost no vzhladom na vek a na to ze obcas dostava do tela jej to tolerujem..auto ma nechalo len raz kvoli tej hadici ale tomu sa dalo predist pretoze som o tom vedel asi 3 tyzdne ze je prasknuta ale drzala tak som sa na to vykaslal...
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

No s tou elektrikou mas viac - menej pravdu, aj ked uz mam Rjcko a aj palubny pocitac, cize nejaky naznak tam je...a praveze je to na zvazenie....lebo vies...nejaky makler nabeha za 3 roky 300 000km a nemusi sa mu to na nicom odzrkadlit...tu pri tychto nasich babkach vidis aj urcitu casovu "ujmu" takze ja si myslim, ze to porovnanie nieje az tak na zahodenie...
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"