nestartuje(len s problemami) Vectra B 2.0 dti
Moderátori: dulo, buci_vectra
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
Ak mas problemy startovat pri takych teplotach tak si prekukni elektriku zhavenia ved tieto mory zhavia az ked je minus a ak je nad nulov tak hned po starte prizhavia tak na 2km alebo 3-4minutky ak sa tak nedeje potrebujes vymenit zhaviece rele v ktorom dorbaci z Boschu zasili aj jednotku zhavenia. Toto vsetko som preskakal a jazdim. Viem ti s tym pomoct ak mas zaujem.
-
semir0001
Mno tak asi veci sa maju tak. Ako hovoris cele je to zasite v riadiacej jednotke....na pc mi v opli vykazovalo chybu zhavenia.....taak mi tam bol urobeny jeden zasah....spociva v tom ze zhavenie je napojene na kontrolku mazania....cize zhavenie bezi kym sa nevypne kontrolka mazania.....neviem ci to bol velmi dobry napad...nakolko moj osobny nazor je ze v michalovskom opli sa na mojom aute ucili tento druh mooru opravovat.....aa ko hovoris zhavenie mi zapina az v minusovych teplotach...vtedy sa pred startom vypne aj kontrola vseobecnej poruchy....ale ked sa kontrolka zhavenia nezapne ..napr. v plusovej teplote...kontrolka poruchy ostava svietit az do nastratovania.......
prosim ta aa ak este mozem...najnovsie mam problem iny....obcas mi preblikne kontrolka poruchy...aa citim ze ked na to auto tlacim nema tah...lenze napr. tlacim na nho aa v urcitom momente mi autom cukne aa ide ako zbesile...mal som asi pred pol rokom problem s turbom...nie so samotnm turbom aale s tesniacou gumickov ktora praskla a pretlacilo mi olej do turba tym padom sa neotvarala klapka turba a turbo nefachcilo...moze to mat aj teraz nabeh na tuto poruchu aalebo mi vynechava nejaky valec a mozem sa pripravit na vstriki....auto cca 154000km....diki moc.....este pises ze vies mi s tym pomoct odkial si.....dik
prosim ta aa ak este mozem...najnovsie mam problem iny....obcas mi preblikne kontrolka poruchy...aa citim ze ked na to auto tlacim nema tah...lenze napr. tlacim na nho aa v urcitom momente mi autom cukne aa ide ako zbesile...mal som asi pred pol rokom problem s turbom...nie so samotnm turbom aale s tesniacou gumickov ktora praskla a pretlacilo mi olej do turba tym padom sa neotvarala klapka turba a turbo nefachcilo...moze to mat aj teraz nabeh na tuto poruchu aalebo mi vynechava nejaky valec a mozem sa pripravit na vstriki....auto cca 154000km....diki moc.....este pises ze vies mi s tym pomoct odkial si.....dik
-
semir0001
-
semir0001
zdravim ta...takze chybicka odstranena..povolena sruba v olejovej sustave.....olejcek striekal ako zo striekacky.....ked som dosiel do servisu bolo tam cca pol litra oleja....este ze tak chvalabohu....pocuj vies mi nafotit kde to rele zhavenia je........dik...este k tomu dymeniu....auto nedymi absolutne...klasicky na bielo ked je studeny motor...inak vobec....myslim ze to bolo aj tym olejom....teraz to uz nerobi.......
-
icerowicz
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Dec 2007, 21:22
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
pokial ta mas motor x20dtl, tak dobehni niekedy do Vranov ( pozeram, ze si z MI ) a mozme par veci prehodit a oskusat.semir0001 napísal:zdravim ta...takze chybicka odstranena..povolena sruba v olejovej sustave.....olejcek striekal ako zo striekacky.....ked som dosiel do servisu bolo tam cca pol litra oleja....este ze tak chvalabohu....pocuj vies mi nafotit kde to rele zhavenia je........dik...este k tomu dymeniu....auto nedymi absolutne...klasicky na bielo ked je studeny motor...inak vobec....myslim ze to bolo aj tym olejom....teraz to uz nerobi.......
-
optheron
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Jún 2007, 20:26
a som tu zase :roll:
potrebujem radu vlastne dve
1. auto nestartuje este stale, vymenil som palivovy filter tesnenie pod filtrom, tesneneie pod vstrekmi, dal som namontovat na privod elektromagneticky ventil a na spiatocku rucnu pumpicku s klapkou takze nafta nepada ale ajtak auto nenastartuje musim s nim dlho tocit (minutu-dve podla vonkajsej teploty) hlavne rano ked je zima nepomaha ani viackrat nazhavit pomaha jedine start sprej, prosim poradte co este by mohla byt chyba
2. jeden zhavic nema odber proste chcipnul neda sa vybrat von vie to niekto vymneit alebo odporucit niekoho co to vie urobit za lacny peniaz a kvalitnu robotu? zhavic mam kupeny len sa neda vymontovat zevraj jedine odvrtat ale chcu za jeden zhavic dost vela penazi
tak a teraz babo rad

potrebujem radu vlastne dve
1. auto nestartuje este stale, vymenil som palivovy filter tesnenie pod filtrom, tesneneie pod vstrekmi, dal som namontovat na privod elektromagneticky ventil a na spiatocku rucnu pumpicku s klapkou takze nafta nepada ale ajtak auto nenastartuje musim s nim dlho tocit (minutu-dve podla vonkajsej teploty) hlavne rano ked je zima nepomaha ani viackrat nazhavit pomaha jedine start sprej, prosim poradte co este by mohla byt chyba
2. jeden zhavic nema odber proste chcipnul neda sa vybrat von vie to niekto vymneit alebo odporucit niekoho co to vie urobit za lacny peniaz a kvalitnu robotu? zhavic mam kupeny len sa neda vymontovat zevraj jedine odvrtat ale chcu za jeden zhavic dost vela penazi
tak a teraz babo rad
PREDAVAM
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=37467
Opel Vectra B Caravan 2,2 DTi 2000 edition 92 kW
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
My vyberame zhavice aj riesim problemy so startom mal som tie iste problemy skus este skontrolovat jednotku prizhavenia ak sa ti chce precitaj si co som v tomto prispevku popisal spatne najdes tam aj moj kontakt 
Naposledy upravil/-a Teo v 18 Mar 2008, 20:45, upravené celkom 1 krát.
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
-
iurai
-
optheron
- Bronzový užívateľ

my sme sa uz aj stretli kupoval som od teba elektromagneticky ventil nedavno a asi sa zastavim aj s tym zhavicom len neviem kedy sa dostanem do blavy tak to asi bude chvilku trvat 8)Teo napísal:My vyberame zhavice aj riesim problemy so starom mal som tie iste problemy skus este skontrolovat jednotku prizhavenia ak sa ti chce precitaj si co som v tomto prispevku popisal spatne najdes tam aj moj kontakt
PREDAVAM
-
optheron
- Bronzový užívateľ

no jeden mechanik sa v tom hrabal dvakrat s toho raz som to tam musel nechat cez noc ale nakoniec nevedel vymenit tesnenia pod vstrekmi no a druhy mechanik ho mal uz asi 4 krat pomenil co pomenil ale zistil ze mam poskodeny jeden drziak vstreku a teraz posledne ze odisiel jeden zhavic, dvakrat bol na pocitaci sice to bolo zbytocne lebo sa nic s toho nezistilo ale bol, po poslednom zasahu mechanika mal auto dva dni tak by malo byt zrejme ze nafta nepada lebo rano ked pretocim klucom tak je pumpicka tvrda a auto ajtak nestartujeiurai napísal:ja usudzujem, ze ma kombinovany problem zhavenie/padanie nafty
alebo nieco este zlozitejsie
tiez si myslim, ze auto nemoze alebo nechce dat do servisu, preto ho radsej zlikviduje tym startovanim a/alebo startovacim sprejom ;-)
zhavic nejak nechce ist von a za odvtanie zaplatit 4 000 sk nieje podla mna normalne
takze auto asi pojde do bazaru a tak to vyzera ze opel nikdy vice :roll:
PREDAVAM
- mathis
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Okt 2007, 20:31
- Auto: Vectra B
taketo hlasky ma nerozhadzu, aj mna tak chceli dostat a vysvitlo ze ked som tam auto tri dni tak praktikanti sa pokusali a "súložili"....optheron napísal:zistil ze mam poskodeny jeden drziak vstreku
ale mozno ze naozaj sa sam od seba poskodi.... ktovie..
Opel Vectra Caravan 1,6 16V --X16XEL-- r.v.1998 -- 74kW--
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Sam od seba sa urcite neposkodil,len clovek ktory prvy krat menil tesniace kruzky pod traverzami pouzil na demontaz pravdepodobne silu a nie rozummathis napísal:taketo hlasky ma nerozhadzu, aj mna tak chceli dostat a vysvitlo ze ked som tam auto tri dni tak praktikanti sa pokusali a "súložili"....optheron napísal:zistil ze mam poskodeny jeden drziak vstreku
ale mozno ze naozaj sa sam od seba poskodi.... ktovie..
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
iurai
u tak mladeho auta by nemusel byt az taky problem vymenit zhavic
ovsem treba s tym mat skusenosti.
odvrtat za 4000 sa mi zda byt lacne. ide pri tom hlava motora dole ?
a ta pumpicka na spatnom vedeni ma by naco dobra ?
ja som myslel, ze sa dava na privod nafty, aby sa natlacilo do filtra a do pumpy
skusal niekto zapojit zhavenie napriamo a "rucne" zhavit ?
ja som myslel, ze sa dava na privod nafty, aby sa natlacilo do filtra a do pumpy
-
Signum
- Strieborný užívateľ

Auto je relativne mlade,ale nieje iste ci stav km je skutocny ,skorej nie.Co sa tyka pumpicky je na privode ,elektromag. ventil na prepade,zial asi zle napisal.Vymena zhavicov na motoroch je dost velky problem, tomu veriurai napísal:u tak mladeho auta by nemusel byt az taky problem vymenit zhavic
Mám Opel
-
iurai
uz som to robil.Signum napísal:napisal.Vymena zhavicov na motoroch je dost velky problem, tomu ver
byva tam zahrdzavena matka M6. na to staci velku paku a potom je to brnkacka. ovsem tam zavadzaju zelezne trubky, tie treba vyhnut.
potial zart.
som tahal zhavice po 10 rokoch, jeden som nevedel.
je to treba zohrievat, ochladzovat a na par tyzdnov namocit do brzdovky ci petroleja
rozhodne to nemoze byt take tazke, ako demontaz galvanicky zapecenej sedlovej trubky na bicykli. s tym bojoval servis mesiac,
-
Signum
- Strieborný užívateľ

Mozes pris vyskusat vytiahnut zhavic z motora ,ktory ma tak cca 240000km. Ja som tiez vytiahol zopar zhavicov v zivote,ale skratka niekedy to ma aj zle nasledky,zatrhnutia,poskodeny zavit......
Mám Opel
-
iurai