Vypinajuce sa radio
Moderátori: buci_vectra, franticek6
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 18:41
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
Vypinajuce sa radio
nazdarte, kupil som zafiru 2.0dti a mam niekolko otazok..
:arrow: problem s radiom. vsetko funguje ako ma, ale akonahle nastartujem motor, radio sa asi za 5 sekund vypne a na displeji sa objavi "PANEL". niekedy to spravi aj pri vypnutom motore. Neviete co to moze byt? Radio by som totiz chcel pouzivat aj pri jazde, hah :?
:arrow: startovanie je bezproblemove, ale vzdy sa tak zvlastne zatrasu rucicky ukazovatelov, na chvilku blikne aj kontrolka palivomeru. doteraz som jazdil na benzine a tam to nerobilo. Je to normalne alebo nieco nie je dobre?
:arrow: A este jedna otazka. Ked stojim na volnobehu so zapnutymi svetlami a otocim volantom, svetla sa velmi jemne stlmia - vonkajsie osvetlenie aj vnutorne podsvietenie.
:arrow: problem s radiom. vsetko funguje ako ma, ale akonahle nastartujem motor, radio sa asi za 5 sekund vypne a na displeji sa objavi "PANEL". niekedy to spravi aj pri vypnutom motore. Neviete co to moze byt? Radio by som totiz chcel pouzivat aj pri jazde, hah :?
:arrow: startovanie je bezproblemove, ale vzdy sa tak zvlastne zatrasu rucicky ukazovatelov, na chvilku blikne aj kontrolka palivomeru. doteraz som jazdil na benzine a tam to nerobilo. Je to normalne alebo nieco nie je dobre?
:arrow: A este jedna otazka. Ked stojim na volnobehu so zapnutymi svetlami a otocim volantom, svetla sa velmi jemne stlmia - vonkajsie osvetlenie aj vnutorne podsvietenie.
AUDI Q7 4,2tdi
-
- Nový užívateľ
radio sa vzdy po cca 5 sekundach hrania vypne. Po opatovnom zapnuti ide zasa 5sec atd. Ked motor vypnem, kluc ostava v zapalovani - radio sem-tam ide normalne so vsetkymi funkciami a sem tam ho tiez vypina. Radia hra, po nastartovani ide 5 sekund a vypne sa. Na displeji napise "PANEL" na 4sec a zhasne.macil napísal:To rádio sa potom, po naštartovaní dá znova zapnúť? Skús zmerať napätie na baterke na prázdno, pri štartovaní a pri voľnobehu.
AUDI Q7 4,2tdi
-
- Nový užívateľ
Je to radio VDO CDR500 s odnimatelnym panelom..macil napísal:Spomínal si tu aj pohanínanie svetiel pri točení volantom. Keďže servo je elektrohydraulické a čerpadlo sa aktivuje len pri pohybe volantu, dával som to do súvislosti s vypínaním rádia. Takto to skôr vyzerá na problém so samotným rádiom. Je na ňom odnímací panel? Nebol menený?
AUDI Q7 4,2tdi
-
- Nový užívateľ
:arrow: dobre. nejde o to, ze ho vypne pri startovani. aj ked je pri startovani vypnute, a zapnem ho az ked je nastartovany motor, radio sa do 5 sekund vypne. ked ho zapnem znovu, opat ho vypne. teraz to robi uz stale, aj ked je motor vypnuty.dedo.miki napísal:Treba merať napätie na vstupe do rádia. Ak bude menej ako 12 tak vypne rádio. Rádio pri štartovaní ,ak točí štartér má niššie napätie a vypína na pár sekúnd. To je normálny jav. a pri pohybe spínacou skrinkou sa ti to môže stať tiež. Preto meraj prívodné napätie do rádia.
:arrow: a este jedna dolezita vec: ked chcem nastartovat, zapnem kluc na kontrolky, pockam kym pozhasinaju a nastartujem. v tej chvili stiahne vsetky ukazovatele na minimum, asi 1sekundu sa zatrasu a potom sa vratia na normalne hodnoty. so startovanim inak nie je ziadny problem - chyta okamzite na prvykrat.
AUDI Q7 4,2tdi
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
O poklese ručičiek v budíkoch pri štartovaní dízlov sa tu, pomerne nedávno, niekde písalo. Myslím, že záver bol taký, že je to normálne, ale skús pohľadať.
Pokiaľ ide o rádio, tak presne táto hláška "PANEL" sa objaví na displeji pri odobratí panela pri zapnutom rádiu. Preto si myslím, že problém bude buď v kontaktoch, alebo skôr niekde v samotnom paneli, alebo v rádiu. Najprv však skús napojiť rádio na samostatný zdroj, ako ti radil dedo-miki.
+ napoj na piny označené 12V a + a - na pin označený symbolom kostry. Jedná sa o dolný konektor.

Pokiaľ ide o rádio, tak presne táto hláška "PANEL" sa objaví na displeji pri odobratí panela pri zapnutom rádiu. Preto si myslím, že problém bude buď v kontaktoch, alebo skôr niekde v samotnom paneli, alebo v rádiu. Najprv však skús napojiť rádio na samostatný zdroj, ako ti radil dedo-miki.
+ napoj na piny označené 12V a + a - na pin označený symbolom kostry. Jedná sa o dolný konektor.