Ako vytiahnut EGR venti na 1,7TD

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
mrdalklika
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Apr 2008, 01:52
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa mrdalklika »

Dnes som odmeral vákuovú pumpu. mala 0.85 až 0.9 baru, takže už ostáva len váha vzduchu a solenoid, solenoid som skúšal a javil sa OK. Chcem poprosiť či sa nenájde niekto v okolí Nového mesta nad Váhom kto bi mi na skúšku požičal Váhu vzduchu. Za ochotu vopred Dakujem.
Opel Astra Caravan G 1,7td 2000
X 1,7 DTL 50KW
robo007
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 27 Dec 2009, 17:23
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa robo007 »

Keby sme boli bližšie nebol by problém len ta dialka
šKODA 120L ex
Renault Clio 2 1.5 dci ex
VW Transporter 2.4D ex
ASTRA G 1.7 TD X17DTL 99
mrdalklika
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Je to k tebe trošku ďaleko, ale aspoň vďaka za ochotu, aspoň niekto je tu ochotný pomôcť. :wink:
X 1,7 DTL 50KW
robo007
Nový užívateľ
Nový užívateľ

mrdalklika - TA Už SME DVAJA
Zasa sa začala rozsvecovať kontrolka just ked auto najviac potrebujem. Pri ustalenej jazde sa rozsvietila kontrolka a ani po pridaní plynu nezhasla len ak som vypol motor ak som znova podržal motor chviľu na rovnakých otáčkach "okolo 2000" tak sa to znova začalo. Diagnostika =systém spetného prívodu spalín,tlak vzduchu v nasavacom potrubý asi tak neako si to pamätám.Ten tlak nasavaného vzduchu som vyriešil rýchlo lebo som si spomenul že hadica sania na turbe pod eska páskou je derava. Dosť narýchlo som prečistil EGR ventil a po skuške to pokračuje znova s tým rozdielom že ako náhle som pridal plyn tak kontrolka zhasne. Takže to skúsim ešte raz prečistiť a uvidíme potom dám vedieť.
šKODA 120L ex
VW Transporter 2.4D ex
ASTRA G 1.7 TD X17DTL 99
robo007
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Dnes som sa do toho pustil znova som vybral EGR a prečistil,pritlačil som kuželom ktorv uzatvára privod spalín o stôl upchal otvor na potlak a odskušal som či drží podtlak je to OK. Rozobral som aj vac.pumpu prečistil skôr poutieral od oleja skontroloval prietok oleja z vac.pumpy do motora. Kryt na vac.pumpe som natočil vývodom podtlaku smerom ako je vývod na posilovač brzd zapojil som hadičky ale do EGR nie,naštartoval a prstom som skusil podtlak na hadičke ktorá ide do EGR do cca do 2000ot pracoval potom ventil automatisky uzavrel takže by mal byť tiež OK. Po sukšobnej jazde cca 8km sa javí všetko v poriadku kontrolka sa už nerozsvietila a to som išiel skoro stále na rovnakých obrátkach. Ak stihnem tak zajtra spravim foto ako si myslím že by malo byť podla mojej mienky otočené EGR. Mal som zloženú aj hadicu ktorá je na saní hned pri EGR a z vnútra bola dosť zanesená ako vo výfuku takže si myslím že to EGR by malo byť otočené otvormy kolmo na sanie aby ti vyfukové plyny nešli na tú hadicu toť môj skromný nazor majte sa
šKODA 120L ex
VW Transporter 2.4D ex
ASTRA G 1.7 TD X17DTL 99
mrdalklika
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Dnes som vymenil Váhu vzduchu, porucha P0400 trvá, vymenil som aj solenoid a chyba P0400 je stále. Nemáte niekto ešte nejaký nápad čo to môže robiť? vymenil som aj všetky hadičky, EGR ventil som vyčistil, a už neviem čo viac môžem vymeniť, aby to pomohlo.
X 1,7 DTL 50KW
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

A prečo si vlastne menil váhu vzduchu?
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
mrdalklika
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Už som o tejto mojej Závade preštudoval niekoľko desiatok hodín na internetom, a väčšinou všetci píšu že ak im počas jazdy začne svietiť kontrolka, porucha elektroniky motora chyba P0400, a pridajú plyn tak kontrolka zhasne (moja Závada). Niektorý tvrdia že je to vákuová pumpa Iní že váha vzduch, alebo solenoid, alebo podtlakové hadičky, alebo EGR. Neviem prečo sa pýtaš prečo som ju menil? čo si myslíš? kde je porucha? ja už som vyčerpal asi všetky možnosti. Už ma napadá len studený spoj, možno na riadiacej jednotke, skús dať ešte nejaký typ.
X 1,7 DTL 50KW
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

diagnostikou sa da zistit, ze ktoru zo styroch chyb p0400 mas ty.

diagnostikou cez live data by mozno niekto sikovny zistil, ze aku mas ty anomaliu

pochopil som, ze niekedy p0400 vyhodi, ked mu nesedi mnozstvo vzduchu namerane na vahe vzduchu so zvyskom systemu (teda aj stavom otvorenia EGR)
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Pýtam sa preto, lebo ja som všade našiel v prípade motora X17DTL, že chyba P0400, značí problém s EGR.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
iurai

riadiaca jednotka dava do vztahu mnozstvo saneho vzduchu registrovane vahou a stav otvorenia EGR.
preto sa tu EGR nezaslepuje, lebo to RJ motora zachyti a hodi nudzovy rezim
mrdalklika
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

EGR som zaslepil, ale nezistil so ziadnu zmenu, skušal aj EGR ventil ale zda sa bit dobry.myslite že zaslepeny EGR ventil može hadzat chybu P 0400?
X 1,7 DTL 50KW
iurai

cital som, ze u Opel dieslov sa EGR nezaslepuje, lebo to system pozna na cidlach a svieti kontrolka chyby a sposobi znizeny vykon
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

mrdalklika napísal:EGR som zaslepil, ale nezistil so ziadnu zmenu, skušal aj EGR ventil ale zda sa bit dobry.myslite že zaslepeny EGR ventil može hadzat chybu P 0400?
ano samozrejme,ze hadze chybu P0400
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
mrdalklika
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Takže je to tak ako píše Signum a ako písal Macil. Zaslepenie EGR ventilu na motore X17dtl znamená chybu P0400. Ventil vyčistiť ale nezaslepovať. Ďakujem všetkým prispievateľom do tejto témy za rady a poznatky. P.S. kontrolka mi už ani neblikne. :lol:
X 1,7 DTL 50KW
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"