nestartuje(len s problemami) Vectra B 2.0 dti

Moderátori: dulo, buci_vectra

iurai

Príspevok od používateľa iurai »

tento motor uz asi nema rucnu pumpu na natlacenie nafty/odvzdusnenie ?

padanie nafty sposobuje netesnost na privode nafty.

moze to by aj na filtri, na predhreve, vlastne vsade :-)
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

Padanie nafty na diesloch Opel sposobuju 2 mozne zavady:
1. poskodene,popraskane prepadove hadicky zo vstrek. trysiek do cerpadla
2. poskodene tesniace kruzky medzi vstrekovacou traverzou a vstrekovacou tryskou
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
optheron
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 18 Jún 2007, 20:26
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa optheron »

Signum napísal:Padanie nafty na diesloch Opel sposobuju 2 mozne zavady:
1. poskodene,popraskane prepadove hadicky zo vstrek. trysiek do cerpadla
2. poskodene tesniace kruzky medzi vstrekovacou traverzou a vstrekovacou tryskou
gumove hadicky som uz dal vymenit a tie tesniace kruzky mam v plane
moze byt este nejaka ina chyba preco nechce startovat?

skusal som aj ze stlacim plyn ale neviem odhadnut kedy to natiahne naftu a potom to este trva kym to nastartuje vraj to musim startovat bez plynu inac ho zalejem

moze mat s tym nieco napriklad aj palivovy filter?
PREDAVAM
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=37467
Opel Vectra B Caravan 2,2 DTi 2000 edition 92 kW
Používateľov profilový obrázok
mathis
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 07 Okt 2007, 20:31
Auto: Vectra B
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathis »

ja som mal podobny problem na benzine ale na renaulte a tam to bolo palivovym cerpadlom a filtrom... Filter by este zvladol ale cerpadlo mi uz nedavalo tlak...
Opel Vectra Caravan 1,6 16V --X16XEL-- r.v.1998 -- 74kW--
optheron
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

vie mi niekto poradit co by mohlo byt problemom pri startovani?

dal som vymenit prepadove hadicky, palivovy filter, tesnenia pod vstrekmi (jeden drziak je trochu poskodeny) a stale to nechce nastartovat

bol som s tym aj na diagnostike a kontrolovanli mi baterku zhavice

ak stoji nejaku dobu (viac ako 8 hodin) tak nenastartuje

napriklad

pri +3 auto stalo dva dni, dvakrat som nazhavil a tocil som s tym asi 15 - 20 sekund potom naskocil skusal som plyn na podlahu aj bez plynu striedal som to pocas tych 20 sekund a potom naskocil pricom ide biely dym z vyfuku hned od zaciatku

ak teplota klesne pod -7 tak nenastartujem, pravdepodobne klesne kapacita baterky a nedosiahne otacky ktore potrebuje pre nastartovanie, trochu lepsie to je ked stojim nosom z kopca ale ajtak s tym musim tocic dlho kym naskoci

viete mi poradit co s tym mam robit? vstrek stoji asi 12 000 a rozmyslal som ci nekupit novu baterku alebo cokolvek len aby to bolo v poriadku

--------------------------

prave som sa dozvedel ze neiktore vectry maju dve palivove cerpadla a ze jedno je v nadrzi a ze to by mohlo sposobovat problem ak to cerpadlo nefunguje

mam tam to cerpadlo a je pravda ze to moze byt chyba? :D
PREDAVAM
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa Bruno »

Uz ma len napada "syndrom" padania nafty , na mojej vectre bol stym problem a predosli majitel tam dal domontovat nejaky ventil. Neviem ale poradit co to je a ako to funguje. Ale kazdy mechanik do ropakov vie si poradit
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
optheron
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Bruno napísal:Uz ma len napada "syndrom" padania nafty , na mojej vectre bol stym problem a predosli majitel tam dal domontovat nejaky ventil. Neviem ale poradit co to je a ako to funguje. Ale kazdy mechanik do ropakov vie si poradit
ak je to to co myslim tak mam na hadici privodu paliva do cerpadla taky kovovy valcek je ako keby rozrezana hadica a vlozeny medzikus taky valcek a stiahnuty eskapaskami malo by to byt ono ale netusim co to je ci je to nejaky ventil skusim sa spytat mechanika :D
PREDAVAM
iurai

optheron napísal:vie mi niekto poradit co by mohlo byt problemom pri startovani?
tak pekne si to napisal !

daj auto do diesel servisu, tam maju skusenosti a mozno to najdu rychlo a lacno. a dobru bateriu budu mat urcite :-)

daj auto do nejakej garaze, kde je teplo - k znamemu, do nakupneho strediska a pod. ak startovanie bude lepsie, mozno je to zhavenim. alebo si urob vlastne zhavenie, aby si mal kontrolu, ze kedy zhavis.

neviem, ako dlho zhavi vectra, ked zacnes startovat. lepsie nez minutu tocit by bolo dat pauzu a zase nazhavit.

niekto hore tu pisal, ze mal problem s padanim nafty, a ze mu to dobre chytalo, ked pred startom nalial do filtra naftu. hadam to vyskusaj. ak to ide lepsie - zavzdusenie

pred startom povol prepadovu hadicku - a nechaj niekoho ineho startovat. tlaci to naftu ? ak nie - zavzdusenie

posledne:
nechaj auto dlho stat, a otvor niekde privod nafty (na filtri alebo podobne).
mozno je pocut sycanie alebo inak zistis, ze nafta ide spat do nadrze ? mozno nie, kazdopadne budes mat vzduch v potrubi.
nasledne skus startovat - ide to horsie ako bez zavzdusenia ?
ak nie - zavzdusnenie
iurai

mozno to ide aj do takehoto hypermoderneho auta - priehladnu hadicku na privod nafty do cerpadla, aby si videl co ide do cerpadla.

a peknu pumpicku s balonikom, kde si vies v pripade potreby natahat naftu rucne
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa Bruno »

optheron napísal: ak je to to co myslim tak mam na hadici privodu paliva do cerpadla taky kovovy valcek je ako keby rozrezana hadica a vlozeny medzikus taky valcek a stiahnuty eskapaskami malo by to byt ono ale netusim co to je ci je to nejaky ventil skusim sa spytat mechanika :D
Obrázok

asi myslime obaja to v strede dole na obrazku - ano to je ono.
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
Jakub-ko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42

Príspevok od používateľa Jakub-ko »

jojo to je spätny ventil a taky balonik na tahanie nafty som videl v peugeote 405 diesel
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
optheron
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Bruno napísal: asi myslime obaja to v strede dole na obrazku - ano to je ono.
jj presne to takze klapka tam je takze moze to byt aj tym ze je stale otvorena?

juraj na palivovom filtri zo spodu je taky ventil ci co to je skusil som to otvorit a pocul som ako taha dovnutra vzduch a potom som nemohol nastartovat ani za sveteho pricom bol motor zohriaty inac ked je zohriaty startuje normalne stava sa mi to iba ked je studeny a dlho stoji

ak ej teplo tak startuje celkom v pohode mal som s tym problemy az ked teploty padli pod +5 a pri -7 bez sance aby nastartoval / pouzivam start sprej

a v servise som bol v blave a skontrolovali mi zhavice vymenili prepadove hadicky a tesnenia pod triskami ale zatial to nepomoho uz parkujem aj nosom z kopca ale mozno trochu lepsie ale tak rovnako zhruba

a este mi povedz kde sa da kupit taka priesvitna hadicka a ten balonik ked pozriem v pezote tak to by malo pasovat? este som to nevidel a ani o tom nepocul
----------------------------

este ma napadla jedna vec nemoze to prepustat na tej eskapaske? ono teoreticky som rozmyslal ak ta klapka je v poriadku ze tesni dobre tak to potom moze prepustat na spojoch tak ze ci by pomohlo niecim zamazat spoje aby to utesnilo, podla toho vsetkeho to asi niekde podsava vzduch neviem co iny by mohol byt problem

a este som chcel vediet mam teda na tom v nadrzi cerpadlo alebo nie?
PREDAVAM
iurai

optheron napísal:juraj na palivovom filtri zo spodu je taky ventil ci co to je skusil som to otvorit a pocul som ako taha dovnutra vzduch a potom som nemohol nastartovat ani za sveteho pricom bol motor zohriaty inac ked je zohriaty startuje normalne stava sa mi to iba ked je studeny a dlho stoji

ak ej teplo tak startuje celkom v pohode mal som s tym problemy az ked teploty padli pod +5 a pri -7 bez sance aby nastartoval / pouzivam start sprej

a v servise som bol v blave a skontrolovali mi zhavice vymenili prepadove hadicky a tesnenia pod triskami ale zatial to nepomoho uz parkujem aj nosom z kopca ale mozno trochu lepsie ale tak rovnako zhruba

a este mi povedz kde sa da kupit taka priesvitna hadicka a ten balonik ked pozriem v pezote tak to by malo pasovat? este som to nevidel a ani o tom nepocul
----------------------------

a este som chcel vediet mam teda na tom v nadrzi cerpadlo alebo nie?
dival som sa a cerpadlo v nadrzi som nenasiel.

zase som nasiel nieco take, ze na tomto motore sa musi system nejako specialne odvzusnovat pristrojom (asi podtlak). na rozdiel od klasickeho diesla, kde sa tlacilo rucnou pumpickou a potom zatvarali spoje, ked tiekla nafta

ten servis, kde si bol - to bol aky servis ? specializovany diesel servis ? kolko si tam auto mal ? a vratili ti ho s tym, ze nevedia s tym pomoct ?

skontrolovali ti len zhavice, alebo aj ci Ti riadiaca jednotka spravne zapina a vypina zhavenie ?

a skusal si zapojit zhavenie priamo na bateriu ?

mozes vyskusat este taketo: ked bude ozaj zima (nula alebo menej), odstav auto.
po hodine nastartuj znova - islo v pohode nastartovat ?
HNED po nastartovani vypni, aby sa motor nezohrial
za hodinu to zopakuj
za hodinu zase.
takto po 3 hodinach statia budes mat motor uplne studeny, no vedenie nie velmi zavzdusnene. ak teraz pojde zle startovat auto, tak hlavny problem mas v zhaveni.

to s tym, ze ked povolis spoj a zasyci, to si mal odskusat, ze ci ti po jednom dni statia (alebo tyzdni, ako chces) zasyci.

priesvitne hadicky a baloniky - to su take rady k starym dieslom netusim, ze kde

pripojim Ti este moju nahravku startu jedneho klasickeho turbodiesla, vraj jeden z horsich dieslov tej doby. s 3 novymi zhavicmi.
po mesiaci statia, rano pri -2 stupnoch. po dvojitom zhaveni.
start zacina 00:20.
http://ivrai.szm.sk/IMGP6694.WAV
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

Tiez mam Vectru, 2 liter DI a mal som problemy s padanim nafty, problem sposobuje simering na nahone cerpadla od retaze, ktory je obmyvany olejom tym padom stvrdne a netesni. Najlacnejsie riesenie je zastavit padanie nafty medzi palivovym cerpadlom a privodom z filtra rucnou pumpickou so spatnym ventilom. Nakolko opel palivovy system u tohto diesla sa vyznacuje dost velkou netesnostou a nafta dokaze padnut aj za 20 sek. Palivova pumpicka stoji cca 400 sk a s tymto netesnym simeringom sa da zit aj milion km nakolko cerpadlo nezgeneralkuje nikto v SR. V pripade zaujmu Ti viem nafotit ako to vyzera u mna v motore.
Teo
optheron
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Teo napísal:Tiez mam Vectru, 2 liter DI a mal som problemy s padanim nafty, problem sposobuje simering na nahone cerpadla od retaze, ktory je obmyvany olejom tym padom stvrdne a netesni. Najlacnejsie riesenie je zastavit padanie nafty medzi palivovym cerpadlom a privodom z filtra rucnou pumpickou so spatnym ventilom. Nakolko opel palivovy system u tohto diesla sa vyznacuje dost velkou netesnostou a nafta dokaze padnut aj za 20 sek. Palivova pumpicka stoji cca 400 sk a s tymto netesnym simeringom sa da zit aj milion km nakolko cerpadlo nezgeneralkuje nikto v SR. V pripade zaujmu Ti viem nafotit ako to vyzera u mna v motore.
Teo
super, tak to by si mi mohol nafotit aby som videl ze kde to je a ako vyzera ta pumpicka

juraj skusal som teda startovat dnes je sice teplo +8 ale ajtak som mal problem natocit auto stalo dva dni a musel som s nim tocit dost dlho pricom kontrolka zhavenia sa rozsvietila a hned ako som nastartoval tak som to vypol
opetovne som skusal startovat asi o 10 - 15 minut a zase s nim bolo treba chvilu tocit tak 10 - 15 sekund kym nastartoval

potom po dvoch hodinach som bol zase startovat po jednom zhaveni dost slabo je to pocut a ten zvuk na konci nepocut asi vobec

http://www.smilles.szm.sk/start.WAV

vsimol som si jednu zvlastnost mal som otvoreny predny kufor a po vypnuti motora pocujem nejaku dizu ako keby cez maly otvor ako keby pretekala nejaka tekutina neviem to presne nazvat skusim to nahrat alebo to pripomina este ako keby bzucala nejaka cievka alebo nieco podobne[/url]
PREDAVAM
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Nafotim Ti to, ale napis mi na moj mail, kam Ti to poslem, lebo zatial neviem pracovat s vkladanim obrazkov do fora.

Ked Ti auto stoji 2 dni a nakopnes ho, aky chod motora ma prvych 10 sekund. Nepravidelny?Napis mi koko km ma, lebo problematikou oplovych dieslov sa zaoberam uz dlho, som automechanik. Ked som Vectru kupil, tak mi blblo zhavenie, auto startovalo na nahodne vybuchy a ako sa mu chcelo podla pocasia. Mam na nom 173 000 km a teraz startuje na brnk - maximalne 2 sekundy. Predtym ked som ho nechal stat 2 dni, tak som vytlkol baterku a aj tak nic.

Teo
optheron
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

auto ma teraz 142 000 km najazdene
no motor ide normalne mozno sa stava ze ako keby mal nestabilny chod ale skor nie
PREDAVAM
optheron
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

optheron napísal: juraj skusal som teda startovat dnes je sice teplo +8 ale ajtak som mal problem natocit auto stalo dva dni a musel som s nim tocit dost dlho pricom kontrolka zhavenia sa rozsvietila a hned ako som nastartoval tak som to vypol
opetovne som skusal startovat asi o 10 - 15 minut a zase s nim bolo treba chvilu tocit tak 10 - 15 sekund kym nastartoval

potom po dvoch hodinach som bol zase startovat po jednom zhaveni dost slabo je to pocut a ten zvuk na konci nepocut asi vobec

http://www.smilles.szm.sk/start.WAV

vsimol som si jednu zvlastnost mal som otvoreny predny kufor a po vypnuti motora pocujem nejaku dizu ako keby cez maly otvor ako keby pretekala nejaka tekutina neviem to presne nazvat skusim to nahrat alebo to pripomina este ako keby bzucala nejaka cievka alebo nieco podobne[/url]
no po dalsich 4 hodinach teplota vonku klesla na +4,5
po jednom nazhaveni bez pridania plynu to znelo takto
http://www.smilles.szm.sk/start2.wav
nechal som to aj trochu ist aby bolo pocut aky chod ma motor
a neviem co je to za zvuk na konci poslednych 6 sekund hned po vypnuti motora
je to normalne?
PREDAVAM
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

z toho zvuku ako to startuje je jasne ze nema palivo takze ti pada nafta, nakolko cerpadlo pouziva jeden vysokotlakovy kanal, ktory elektroventilmi rozvadza na 4 valce, takymito startami slaktrafi coskoro cerpadlo nakolko nasucho musi natiahnut naftu. Da sa to riesit aj pridavnym elektroventilom alebo pumpiskou so spatnym ventilom presne tak isto mi startovala Vectra. Dlho, dlho nic, potom zavrcala a naskocila. U tychto motorov je samostatna jednotka zhavenia, ktora pri plusovych teplotach nezhavi pri zapnuti kluca, ale ak je treba, tak prizhavi hned po spusteni motora a Tebe bude pravdepodobne skoro vypinat, co je pocut v poslednych chvilach Tvojej nahravky. Dalej sa to prejavuje aj dierou v plyne - nejma pri malom stlaceni pedalu auto pridusi a potom sa rozbehne. Zajtra Ti to nafotim. Neviem odkial si, ale ak si z BA, kludne sa zastav a prekuknem Ti elektriku zhavenia 0903 757 534 Teo
semir0001

Príspevok od používateľa semir0001 »

Pozdravujem vas vsetkych. Rad by som reagoval k teme o ktorej ste sa bavili. Mam takties Astru 2.0 DI a moje problemy s nou sa zacali vlastne pri vymene cerpadla ktore mi odislo cca pri 130000 km. Odvtedy mi vlastne startuje tak ako spominaju chalani. Boli uz vymenene vysokotlakove trubky od cerpadla k vstrikom, zhavice, su tam namontovane dve spatne klapky plus ta rucna pumpicka. Lenze moj osobny nazor o padani nafty...pred startom som skusal natahat naftu tou pumpickou aale nafta v nej je...auto skor startuje ked je nizsia teplota ako len nejakych plus 5...ked je vonku minus 15 tak kopne na prvy pokus....neviem aky mate na toto nazor
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"