samovoľne vypnutie motora pri nizkych otačkach.

Moderátori: bukelo, buci_vectra

pegas

samovoľne vypnutie motora pri nizkych otačkach.

Príspevok od používateľa pegas »

zdravím Vás.
bol by som vďačny,ak by mi vedel niekto vyriešiť moj problem s mojou Astrou 1,6 16V r.v.2002.
pri plynulej jazde bez prekažok,keď nemusim brzdiť je všetko v poriadku. akonahle potrebujem pribrzdiť napr.(pred križovatkou) klesnu otačky a motor mi jednoducho vypne.chcem podotknuť,že v servise opelackom mi menili EGR ventil pred dvoma rokmi.tento tyždeň mi zase menili snimač otačok motora.na druhy deň po vymeneni motor znova vypina.takže pravdepodobne to bude v niečom inom.
som motorovy laik,dufam,že som to napisal aspoň trocha zrozumitelne o čo ide.
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

lava noha pri tom stlaci spojku ?

ak ano, je to problem volnobehu
Používateľov profilový obrázok
jus
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 26 Feb 2009, 10:50
Auto: Astra J

Príspevok od používateľa jus »

a co ti to robi ked nastartujes a nechas bezat motor na volnoveh?,kolisu otacky? bezi normalne?......

taketo priznaky ako pises ty som mal v dvoch pripadoch aj ja, aj ked nie zrovna na opli , v oboch pripadoch to bola vadna lamda sonda ,
2003- 2010 Vectra C X18XE
2010- 2013 Meriva B A14NEL
2011- 2013 CORSA B X10XE
2013- 2018 Astra J A14NET
2018- 20..? Grandland X
pegas

keď naštartujem,niekedy ide motor v poriadku aj otačky.ale niekedy musim hneď pridať plyn a držať otačky lebo by mi zdochlol.ono mi to nezdochyna vždy.večšinou vtedy keď stlačim spojku a prehadzujem ryclosť z 3 do 2 alebo do1.čo sa tyka voľnobehu tak je to to iste:raz beži v pohode inokedy zasa zdochne.ja teraz vlastne jazdim tak,že stale pred prekažkou slačam spojku zaroveň pridavam plyn,aby som udržal otačky a rychlo pribrzďujem.a takto s tym narabam pokiaľ nezastavym.keď stojim držim spojku a stale pracuje s plynom,aby som udržal otačky.ale ako som už pisal,keď jazdim a nemusim zastavovať a znižovať rychosť auto ide v pohode.
pegas

iurai napísal:lava noha pri tom stlaci spojku ?

ak ano, je to problem volnobehu
mohol by si mi napisať čo s tym?v utorok idem do servisu a skusil by som to povedať mechanikovy či by sa mohol na to pozrieť.Diky.
Vitali
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Sep 2009, 15:26
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Vitali »

Mne robilo niečo podobne,ked som prichádzal napr.na križovatku a vyradil som tak mi to zakaždým zdochlo a kolísali mi otáčky.Vyčistili mi škrtiacu klapku a od vtedy pokoj.
pegas

vďaka za prispevky.všetko si pišem,aby som to mohol konzultovať s mechanikom.ak ma ešte niekto nejaku radu alebo podobnu skusenosť prosim napište.ahojte.
pegas

jus napísal:a co ti to robi ked nastartujes a nechas bezat motor na volnoveh?,kolisu otacky? bezi normalne?......

taketo priznaky ako pises ty som mal v dvoch pripadoch aj ja, aj ked nie zrovna na opli , v oboch pripadoch to bola vadna lamda sonda ,
no ak necham bežať na voľnobeh a v pripade,že mi nezdochne,tak citim take celkom slabe trhanie.a otačky tiež trocha zakolišu.
iurai

ak mas motor x16xel tak krokovy motorcek volnobehu
ak z16xe tak motorcek skrtiacej klapky,

spinava skrtiaca klapka
ale mozu byt aj netesnosti v sani, zle cidla, EGR, riadiaca jednotka
pegas

ďakujem ti za odpovede.ja mam motor Z16XE.dnes keď som chodil po kupačke tak mi začala svietiť kontrolka elektroniky a stale svieti.aj keď vypnem a naštartujem.je to ta značka čo ma v strede nakresleny blesk,ale moja tam nema nič nakreslene.tak si myslim,že jeto ta kontrolka elektroniky.
cezet
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Feb 2010, 19:18
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa cezet »

Aj ja som mal niečo podobné,tiež mi nedržalo voľnobeh na križovatkách. Mne sa to prejavilo po odpojení akumulátora,keď som ho nabíjal. Tak som ho znova odpojil a zapojil a čuduj sa svete prestalo to. Odvtedy OK.
Astra F 1,4 44Kw motor X14NZ r.v.2001
pegas

no,uvidim ako dopadnem zajtra v servise.o vysledku dam vedieť.
pegas

mohlo by to mať na svedomi aj palivove čerpadlo?
iurai

palivove cerpadlo - kludne
tu kontrolku odfot, ze ktora to je
lukasopel
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Máj 2009, 21:57
Auto: Astra G
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lukasopel »

Vitali napísal:Mne robilo niečo podobne,ked som prichádzal napr.na križovatku a vyradil som tak mi to zakaždým zdochlo a kolísali mi otáčky.Vyčistili mi škrtiacu klapku a od vtedy pokoj.
no mne to robilo už dlhšiu dobu... vyčistil som klapku, vymenil sviečky, obohatil zmes a trochu zvyšil otačky na volnobehu a koliše to dalej...
ale nie stale, ale len občas, niekedy ako chalani pisali, ked vchadzam do križovatky...

na velku noc som bol v nemecku, tak som ho trocha roztiahol na 180 a vyradil som rychlost a motor zhasol... :oops:
trochu som sa zlakol, ale nastartoval som ho a fical dalej... hovorite, ze ten motorcek? a ako ho zmeram či je zly?
Astra G-CC 1.6 16V X16XE (L- po novom :)) SPORTIVE + LPG ELPIGAS http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... 033R.ms=iP

Alfa Romeo 145 boxer LPG podtlak - *EX http://www.audilukas.salem.sk/fotka.php ... QS00.ms=iP
pegas

zdravim.takže konečne mam auto doma.ako som pisal,po veľkej noci som ho odviezol do servisu čo sa mi oňho staraju.po dvoch dňoch hľadania chyby sa im to aj tak nepodarilo najsť.tak som sa objednal do PK AUTO OPEL v POPRADE.urobili toto:najprv išli na skušobnu jazdu.ako na potvoru auto išlo v pohode,ale neskor to začalo znova robyť.čo sme boli radi,aby vedeli o čo ide.povedali mi ,že všetko čo tam bolo uložene v pameti vymazali a nastavili všetko odznova.na fakture mam napisane toto:diagnostika vozidla:50,00eur,
vymena sviečok,prečistenie EGR a MAP(to neviem čo to je)skušobna jazda:12,40eur.sviečka zapalovacia:24,51eur.neviem čo dodať.zatiaľ ide v pohode.čo ma teši.zvlaštne je že vraj im neukazovalo žiadnu zavadu.mohli to opraviť tym zasahom čo vykonali?rozpisal som to trocha opširnejšie aj s cenami pre ostatnych.Ďakujem všetkym čo reagovali na moj problem.
bonbon
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Apr 2010, 12:45
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa bonbon »

No ja som prave dnes asi vyriesil problem s volnobehom. Akurat ze mam auto prerobene aj na plyn. Mal som taky problem ze najprv sa mi stavalo iba pri jazde na plyn ked som vyradil rychlost otacky tak rychlo padli az to zdochlo a bolo pritom jedno akou rychlostou som isiel. Auto aj pri ustalenej rychlosti zacinalo cukat. Postupne aj na benzine pri rozbehu zacinalo akoby vynechavat. Uz som bol zufaly lebo vsetko co sa tyka nasavania vzduchu a zapalovania som mal sontrolovane a povymienane. Posledna vec co zostavala bola zapalovacia lista(modul) na svieckach. Najprv som si myslel ze to je iba zle nastaveny plyn ale ked sa to uz prenasalo aj na benzin tak po precitani vsetkych tem tykajucich sa volnobehu zostavalo iba toto. Tak dufam ze mozno aj ja niekomu tymto pomozem pri rieseni problemu ....
OPEL ASTRA G CARAVAN 1,4 16V 66kW + LPG
X14XE r.2000
dulo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 11:46
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa dulo »

Podobný problém na otcovej Vectre Z16XE
Kolísajú otáčky, často krát aj zhasne motor na voľnobehu. Často ťažko štartuje.
Diagnostika ukazuje na EGR Ventil, ten bol aj prečistený, aj vymenený za druhý, no problém pretrváva.

Problém sa objavil pri výmene katalyzátora. Môže to súvisieť s lambda sondou?

K prečisteniu škrt. klapky sme sa ešte nedostali
VeBe X18XE Caravan Sport
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"