Problem po zaselpeni EGR ventila
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- bonbon
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Apr 2010, 11:45
- Auto: Astra G
Caute oplaci, popredu chcem upozornit ze cital som vsetky temy okolo EGR ale stale nemam jasno ako je to s mojim motorom (X14XE). Rozhodol som sa ze zaslepim EGR, podotykam ze ziadna kontrolka nesvietila. Po rozobrati som odskusal funkciu pripojenim 12V a tycka v EGR pekne cvakala dovnutra ventilu. Zaslepku som vyrobil tak ze som nechal v nej otvor pre tycku i ked behala dovnutra a nie von. Vsetko som zlozil a isiel testovat. Start v pohode, vsetko v poriadku auticko islo perfektne. Samozrejme po zohriati a prejdeni cca 5 km, pri pusteni plynoveho pedala zasvietila kontrolka. Po vypnuti a vychladnuti po dalsom starte uz nesvietila, zase az po niekolkych km. Vyblikal som chybu 0400, cize klasika EGR.
Chcem sa preto spytat ci niekto nevie jednoznacnu odpoved ako je to s mojim motorom, ci uz niekto zaslepoval presne tento motor.
Neviem ci som urobil dobre ze som nechal v zaslepke dieru pre tycku alebo som mal len zahlbit. A este jedna vec, po zaslepeni som neodpojil baterku tak neviem ci potrebuje RJ ,,reset" alebo nie.
Budem vdacny za kazdu radu i ked viem ze sa to tu preberalo x-krat.
Chcem sa preto spytat ci niekto nevie jednoznacnu odpoved ako je to s mojim motorom, ci uz niekto zaslepoval presne tento motor.
Neviem ci som urobil dobre ze som nechal v zaslepke dieru pre tycku alebo som mal len zahlbit. A este jedna vec, po zaslepeni som neodpojil baterku tak neviem ci potrebuje RJ ,,reset" alebo nie.
Budem vdacny za kazdu radu i ked viem ze sa to tu preberalo x-krat.
OPEL ASTRA G CARAVAN 1,4 16V 66kW + LPG
X14XE r.2000
X14XE r.2000