neschopnost autorizovaneho importera

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
yuri
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 06 Apr 2006, 17:10
Auto: !! Zmeň si model auta !!

neschopnost autorizovaneho importera

Príspevok od používateľa yuri »

Podelim sa s Vami o zazitok. Mam na Slovensku kupenu v BA zaplatenu :D Astru Caravan H, rv.2006, prevedenie Cosmo, OPC Line paket, 1,9 CDTI s automatom v ciernej metalize. teraz som chcel objednat take iste auto, len by malo navyse nie koza/latka ale plne kozeny interier a miesto normalneho radia, DVD radio s navigaciou... chcel som ten isty motor.. robi sa v dvoch variantach a to 8 ventil a 16 ventil, prvy ma 120 koni ten druhy 150 koni.. v astre sa dal dat s automatom ( 6 stupnovym ) len ten 8 ventil - 120 koni.. to mi je jedno, lebo po chipe mam tych 150 koni aj tak a mam z 280 Nm na 330 Nm kutiaci moment...

vsetko by islo super, zlava 24 % + N1 uprava ako uzitkove, cize DPH dole.. super super cena, konkurencia sa moze schovat. ale prisiel problem.. specifikaciu som si spravil na nemeckom opel.de konfiguratore.. to ze su tam odlisnosti som vedel, tie ma nezaujimali.. ale v nemecku si mozte kupit 120 konovy 1,9 diesel len s 6 stupnovm automatom.. u NAS ziadny AUTOMAT !!!!

len manual !!! odpoved predajcu spytame sa importera.. OK, ved ked ide v DE tak snad sa bude dat priviest ja na sk trosku specificka astra. odpoved - NIE NEDA SA.. bez ziadneho vysvetlenia... iba poznamka.. prevedenie pre iny regionalny trh.. to ze sme v unii nikomu nic nehovori. ked som argumentoval, ze chcem len take iste auto ako uz mam, tak iba pokrcenie plecami... to je odpoved..
to bola aj odpoved aj na to ze v cennikoch je bordel a nevie si vlastne clovek pozret co si kupuje, lebo aby to tam bolo apon lepsie popisane...

tolko k mojmu zazitku.. tak ze konec je taky ze bude manual.. do nemecka pre to auto nepojdem, lebo cena je pred zlavou vyse 1 miliona a uz nebude platit ta zlava 24 % a ani odpis DPH
BMW F10, 2 x astra opc line 1,9 cdti ( jedna manual, jedna automat ) combo tour 1,7 dti a nakoniec : astra g 2,0 16 V s motorom C20XE
chausj
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Dec 2006, 12:09
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chausj »

co sa k tomu da povedat, NA KERU 'P' je EU ked sa Slovensko pocita ako regionalny trh
Opel Vectra C GTS Z19DTH AT 2007
Opel Omega B Y22DTH 2001 - godfather
Opel Corsa C Z10XE 2001 - segra
Opel Omega A C20NE 1991 - RIP
iurai

Re: neschopnost autorizovaneho importera

Príspevok od používateľa iurai »

yuri napísal:tolko k mojmu zazitku.. tak ze konec je taky ze bude manual.. do nemecka pre to auto nepojdem, lebo cena je pred zlavou vyse 1 miliona a uz nebude platit ta zlava 24 % a ani odpis DPH
to ake auto pojde na aky trh alebo nie asi nerozhoduje importer.

je mozne, ze ta zlava 24% plati len pre SK, ale zlavu dostanes aj inde, mozno vacsiu, mozno mensiu.

Opel v Rakusku je cca 20 minut autom z Auparku, v Cechach do hodiny, a tebou spominane Nemecko je 4 hodiny cesty.

odpis DPH by nemal zavisiet, ze ci kupis v SR alebo v zahranici
iurai

chausj napísal:co sa k tomu da povedat, NA KERU 'P' je EU ked sa Slovensko pocita ako regionalny trh
je to bezne. taka obchodnicka taktika. Nemci su chudobni, tak im daju viac vybavy za menej penazi.

kde je problem ?
yuri
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

iurai napísal:
yuri napísal:tolko k mojmu zazitku.. tak ze konec je taky ze bude manual.. do nemecka pre to auto nepojdem, lebo cena je pred zlavou vyse 1 miliona a uz nebude platit ta zlava 24 % a ani odpis DPH
to ake auto pojde na aky trh alebo nie asi nerozhoduje importer.

je mozne, ze ta zlava 24% plati len pre SK, ale zlavu dostanes aj inde, mozno vacsiu, mozno mensiu.

Opel v Rakusku je cca 20 minut autom z Auparku, v Cechach do hodiny, a tebou spominane Nemecko je 4 hodiny cesty.

odpis DPH by nemal zavisiet, ze ci kupis v SR alebo v zahranici

zlava plati pre SK
BMW F10, 2 x astra opc line 1,9 cdti ( jedna manual, jedna automat ) combo tour 1,7 dti a nakoniec : astra g 2,0 16 V s motorom C20XE
yuri
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

iurai napísal:
chausj napísal:co sa k tomu da povedat, NA KERU 'P' je EU ked sa Slovensko pocita ako regionalny trh
je to bezne. taka obchodnicka taktika. Nemci su chudobni, tak im daju viac vybavy za menej penazi.

kde je problem ?

precitaj este raz co je na samom vrchu.. ja chcem iba take auto ake uz jedno mam... v nemecku kupis s automatom a u nas UZ nie !!!
je to postavene na hlavu... neide o nejaku nadstandardu vybavu iba o typ prevodovky
iurai

yuri napísal:zlava plati pre SK
mozno dostanes rovnaku (ci uz zlavu alebo koncovu cenu) v Nemecku - to musis byt v osobnom kontakte s obchodnikom
Naposledy upravil/-a iurai v 06 Dec 2007, 19:21, upravené celkom 1 krát.
iurai

yuri napísal:
precitaj este raz co je na samom vrchu.. ja chcem iba take auto ake uz jedno mam... v nemecku kupis s automatom a u nas UZ nie !!!
je to postavene na hlavu... neide o nejaku nadstandardu vybavu iba o typ prevodovky
ja som nereagoval na Teba ale na to co pisal chausj

ak Ti importer povedal, ze take auto nemoze (lebo nesmie alebo nechce) doviezt, tak to asi bude tak.
dulo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 10:46
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa dulo »

a tú prvú Astru si kúpil na Slovensku???
VeBe X18XE Caravan Sport
yuri
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

dulo napísal:a tú prvú Astru si kúpil na Slovensku???
ano na Slovensku a pri tom istom stole ako som objednaval teraz.. dnes som to podpisal. bude to manual 1,9 CDTI, co uz :twisted:

predajca s tym nic nema, je to nejaka blba filozofia celeho koncernu.. a asi s tym nic neurobime :-)

preto ked si idete objednavat auto, nepouzivajte konfigurator z Nemecka.. a este pikoska: calunenie. ja mam sportove sedadla v tej starej, kombinacia koza, latka.. to bolo standardne prevedenie pri verzii COSMO, teraz su tak isto calunene ale uz su normalne, nie sportove... najprv som chcel aby boli teraz celokozene, mysliac si ze budu sportove, ktore maju lepsie bocne vedenie a v zakrute z nich nevyletite.. prd makovy :-) este ze som si sadol do nejakej inej COSMO co mali v predajni.. obycajne sedadla, iba tak isto calunene ako mam v tej starej.. tak ze som zobral priplatkove recaro.. a to bol zasa cirkus, lebo nikto nevedel ci sa da recaro hodit do koze vo vyrobe.. a volalo sa importerovi o 100 sest.. lebo v cenniku tato informacia nie je vobec... okrem toho ze tam je mnozstvo chyb.
vyber kolies dalsia odysea.. mas na vyber asi 9 roznych typov, ale ani za boha v ziadnom katalogu nevies ktore su ktore... cista pakaren.
dulo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 10:46
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa dulo »

tak to je riadna haluz... ked jednu kúpiš podla svoich predstav v pohode ale druhú už nie.... :)
VeBe X18XE Caravan Sport
yuri
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

asi je to moja chyba ze nechcem auto ake sa obycajne predava a neidem s davom vpred !!! 8)

ale ved preco, ked v aute travim vela casu, nemat to podla svojich predstav. asi sme si este nezvykli, ze ked nieco platime, mozme to aj dostat. a importer a predajca by mali mat snaho to aj predat.

V BMW maju v ponuke nieco, co sa vola BMW Individual - tam si moze vyberat a mas to popisane vsetko
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"