ecotec x16xel blbne+velka spotreba

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
marwill
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 07 Jún 2007, 11:46
Auto: !! Zmeň si model auta !!

ecotec x16xel blbne+velka spotreba

Príspevok od používateľa marwill »

Poradte prosim, vyblikal som 1405-poskodeni ventil EGR, ale ako som tu listoval a hladal,a aj pokial ja dobre viem tak ten motor nema EGR! dalej 0335-nespr.signal cidla otac.kluk.hriad.A, 0170-naspravne slozeni smesi chudobna alebo bohata, 0110 cidlo teloty nasavaneho vzduchu.Spotreba 7-8l ci bolo leto abo zima ato sa snazim jazdit usprne!A este pri drzani rovnakej rychlosti 40 alebo 60km/h to zacne trhat ako dive,ci tam je 3ka alebo 4ka! musim but ubrat alebo pridat plyn a prestane to na xvilu. Uz ma to zacalo poriadne stvat! :x Vycistil som krokac klapku. Kontrolka emisii zasvieti pri nastar.studeneho motora po cca5-10min.shasne alebo ked hned znova nastartujem a uz nezasvieti pokial nenastar.zase studeny motor! CO STYM?!? Ale je zaujimave ked svieti ta kontrol.tak to netrha ako som vyssie pisal!
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 24 Okt 2007, 12:00

Re: ecotec x16xel blbne+velka spotreba

Príspevok od používateľa alino »

marwill napísal:Poradte prosim, vyblikal som 1405-poskodeni ventil EGR, ale ako som tu listoval a hladal,a aj pokial ja dobre viem tak ten motor nema EGR! dalej 0335-nespr.signal cidla otac.kluk.hriad.A, 0170-naspravne slozeni smesi chudobna alebo bohata, 0110 cidlo teloty nasavaneho vzduchu.Spotreba 7-8l ci bolo leto abo zima ato sa snazim jazdit usprne!A este pri drzani rovnakej rychlosti 40 alebo 60km/h to zacne trhat ako dive,ci tam je 3ka alebo 4ka! musim but ubrat alebo pridat plyn a prestane to na xvilu. Uz ma to zacalo poriadne stvat! :x Vycistil som krokac klapku. Kontrolka emisii zasvieti pri nastar.studeneho motora po cca5-10min.shasne alebo ked hned znova nastartujem a uz nezasvieti pokial nenastar.zase studeny motor! CO STYM?!? Ale je zaujimave ked svieti ta kontrol.tak to netrha ako som vyssie pisal!
Podľa APM X16XEL EGR má, ale ty to musíš vedieť najlepšie. Keď svieti kontrolka tak RJ miesto údaju niektorého čidla dá strednú hodnotu, podľa mňa skontroluj čidlo teploty aj senzor kľuky. Ak tieto blbnú tak zloženie zmesi môže byť akékoľvek.
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Neviem kde si sa to dočítal, ale tento motor EGR ventil samozrejme má. V prvom rade si daj doporiadku ten. To môže byť aj dôvod nesprávneho zloženia zmesi a cukania motora. Zbytok sa uvidí potom.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
marwill
Nový užívateľ
Nový užívateľ

ja viem ze x16xel maju EGR ale len tie do roku 98.aspon myslim :lol:
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Majú ho všetky X16XEL a je k nemu prístup ako ku peniazom. :roll:
Opel Astra F-CC, X18XE
marwill
Nový užívateľ
Nový užívateľ

No dobre veryme. :D a kde sa nachadza?ja to neviem :(
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Musíš zhodiť kryt motora, sanie a nájdeš ho vpravo pod saním, pri pohľade spredu. Neviem, možno sa na fóre nájdu aj nejaká fotky tvojho motora.
Opel Astra F-CC, X18XE
marwill
Nový užívateľ
Nový užívateľ

No to sima nepotesil :cry: .aj sanie? Dikes za rady okusim co to zroby :roll:
pindo5

Príspevok od používateľa pindo5 »

ten ventyl tam je na tisic percent,lebo som ho vymienal,mal som ten isty problem.Skus si zohnat starsi lebo novy je dost drahy.ja mam s vrakoviska a funguje super. caf :P
Rasto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43

Príspevok od používateľa Rasto »

Na G astre nemusíš zhadovať sanie, ventil je dobre prístupný. Stačí zhodiť plastový kryt motora a hneď v pravo (keď stojíš pred čelom auta) vedľa motora ho uvidíš. Nájdi si na nete ako vizerá a určite ho nájdeš :wink: .
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"