Ja tiez pracujem nejaky ten rok v Opli ,ale u nas nieje ulohou zakaznika vystrasit, iba ho oboznamit so skutocnym stavom jeho vozidla.Rozhodnutie je iba na nom ci nam mieni doverovat.Biznis sa v tejto dobe robi inym sposobom,spokojnostou zakaznika.alino napísal:Môj brat pracoval v opel servise 8 rokov, bohužiaľ tragicky zahynul. Od neho mám veľa interných informácií, ktoré keď mi hovoril v tom čase ma nezaujímali ale bol som riadne prekvapený.Signum napísal:Ako to tu v poslednej dobe citam,je tu zopar ludi co sa rozumeju do elektroniky motora(nebudem menovat).Ale bol by som velmi zvedavy, ako by ste to realizovali aj v praxi a ci by ste sa tym aj dokazali uzivit.Je rozdiel o niecom pisat a realizovat v praxi.Samozrejme,ze je mozne opravit kablovy zväzok, len je otazne ci to ma vlastne zmysel,resp. ci sa to pre zakaznika oplati.Napr. na VeBe X25XE je problem na kabelazi motora kde z 40 kablov cca 20 byva uplne znicenych na dlzke cca 20cm.Ja by som si urcite dal tu kabelaz vymenit.Skuste sa aj Vy vzit do situacie elektrikara, ktory pracuje v Opli a je plateny od vykonu a nie na hodiny,alebo si to mozete vyskusat.Tot vsjo
Ku koncu roka sa robia akože zadarmo akcie - prekontrolovanie niečoho - ale majú za úlohu niečo nájsť, vystrašiť zákazníka a vymeniť. Biznis je biznis. To ostatné nejdem komentovať. Myslenie nebolí.
zvazok k riadiacej jednotke
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
- Manta
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Ludia Vy ste blazni, vidim ze vobec nemate ani sajn o cenach nahradnych dielov nielen na nove ale aj na stare auta a berte do uvahy ze cim starsie auto tym je cena vyssia pretoze to tak je a nielen v automobilovom priemysle ale vo vsetkom a neviem preco by mal vyrpbca brat v uvahu ze sa jedna o stare auto ked jeho vyrobne a skladove naklady su uplne rovnake ako pre nove auto. Presne pre taketo zmyslanie niektorych ludi je velke ryziko kupovat na slovensku auto lebo kazdy by to chcel len lepit a investovat co najmenej penazi do opravy a potom stale bedaka ze sa mu to auto stale kazi a ja sa necudujem. Len pre porovnanie, na staru OA caravan stoji stresne calunenie 25 000 tak si nemyslim ze ten kablovy zvazok co je vlastne nervova sustava RJ je az tak moc drahy.
Ale ak si aj napriek tomu niekto mysli tak ja odporucam mu kupit si staru skodovku alebo zigulaka a nebude mat ziaden problem

Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Opel Manta B GSi C20NE
-
Zag
Utiekla ti poenta nezda sa ti ... :?:Manta napísal:Ludia Vy ste blazni, vidim ze vobec nemate ani sajn o cenach nahradnych dielov nielen na nove ale aj na stare auta a berte do uvahy ze cim starsie auto tym je cena vyssia pretoze to tak je a nielen v automobilovom priemysle ale vo vsetkom a neviem preco by mal vyrpbca brat v uvahu ze sa jedna o stare auto ked jeho vyrobne a skladove naklady su uplne rovnake ako pre nove auto. Presne pre taketo zmyslanie niektorych ludi je velke ryziko kupovat na slovensku auto lebo kazdy by to chcel len lepit a investovat co najmenej penazi do opravy a potom stale bedaka ze sa mu to auto stale kazi a ja sa necudujem. Len pre porovnanie, na staru OA caravan stoji stresne calunenie 25 000 tak si nemyslim ze ten kablovy zvazok co je vlastne nervova sustava RJ je az tak moc drahy.Ale ak si aj napriek tomu niekto mysli tak ja odporucam mu kupit si staru skodovku alebo zigulaka a nebude mat ziaden problem
![]()
![]()
Vsetko bez urazok len presne napisane na jednoduche pochopenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
dedo.miki
- Manta
- Strieborný užívateľ

Neviem kamosko ale tusim si zle cital Ty..bavilo sa o autorizovanom servise Opel a tej cene v nom a ver alebo nie tam ti daju original diel na ktory ti daju 2rocnu zaruku pretoze podla zmluvnych podmienok ani inaksie nemozu tak neviem co porovnavas domaceho kutila s autorizovanym servisom. Suhlasim ze ti to vie niekto urobit ak je sikovny mimo Opel servisu ale neda ti zaruku a ked sa ti nieco poserie ak to zle urobi tak neviem co budes robit. Okrem toho taky zvazok sa da zohnat za parkorun pouzity stary ak niekto ma takze zbytocne tu polemizovat o tom ci je to v Opel servise drahsie a preco to nemozu urobit takto alebo hentakto lebo jednoducho Oni sa musia riadit podla nie svojich pravidiel ak chcu mat licenciu na opravu Opel aut. Preto existuju este aj neautorizovane servisi kde ale nemas zaruku ze to bude kvalitne odvedena praca a hovorim to s vlastnej skusenosti ked mi robily koncovky na kabli z RJ na vstrekovanie, veru dlho to nevydrzalo a nebolo to tiez lacne nakolko samotne diely nestoja parkorun. A ja kedze NIE SOM DILINO ako hovoris si pozhanam pouzity diel pretoze sa to da. Nepisal som ze ja by som si to dal urobit a zaplatil tak vela, pisal som ze v Opel servise autorizovanom to proste inaksie ani nemoze byt lebo podmienky si kladie OPEL nie servis a ak nesplnis ich podmienky tak bohuzial nedostanes licenciu a certifikat na opravu aut Opel. Toto sa tyka kazdeho autorizovaneho servisu nielen OPEL . Vidim Zaq ze vela toho nevies o fungovani autorizovaneho servisu.Zag napísal:Utiekla ti poenta nezda sa ti ... :?:Manta napísal:Ludia Vy ste blazni, vidim ze vobec nemate ani sajn o cenach nahradnych dielov nielen na nove ale aj na stare auta a berte do uvahy ze cim starsie auto tym je cena vyssia pretoze to tak je a nielen v automobilovom priemysle ale vo vsetkom a neviem preco by mal vyrpbca brat v uvahu ze sa jedna o stare auto ked jeho vyrobne a skladove naklady su uplne rovnake ako pre nove auto. Presne pre taketo zmyslanie niektorych ludi je velke ryziko kupovat na slovensku auto lebo kazdy by to chcel len lepit a investovat co najmenej penazi do opravy a potom stale bedaka ze sa mu to auto stale kazi a ja sa necudujem. Len pre porovnanie, na staru OA caravan stoji stresne calunenie 25 000 tak si nemyslim ze ten kablovy zvazok co je vlastne nervova sustava RJ je az tak moc drahy.Ale ak si aj napriek tomu niekto mysli tak ja odporucam mu kupit si staru skodovku alebo zigulaka a nebude mat ziaden problem
![]()
![]()
![]()
Tu sa toci o inom kamosko ... Menit kabelaz pre 1-2 kable ach jaj ... zobrat auto a dat niekomu za zopar korun dobre natiahnut new... Ci ty chces napisat ze keby si dosiel s takou poruchou cvaknes 20-30 papierov ... ale nooooooo ...sak sam tomu neveris ako mozem napriklad ja ... celko mas pravdu ale sak su ludia "dilina a ludia nedilina" ...Tak ak si "dilino" tak plat za nieco co nepotrebujes ... Ci ked zaderies kluku davas aj nove piestiky,vacku vstreky a tak sak je to jeden celok agregat ako zvazok ked sa to tak vezme... Citas vobec co pises ...Tu nejde o sub.nazor ...
![]()
Vsetko bez urazok len presne napisane na jednoduche pochopenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opel Manta B GSi C20NE
Opel Manta B GSi C20NE
-
Zag
Ale zag vie tolko o aut.servisoch ze by ti az
... Pokial neni auto v zaruke,nosrmalna zakazka na zistenie problemu+oprava kabelaze+material+cas = cca 5400 sk.A keby uz chcelo zaujimat niekoho ked je poskodena kabelaz napr.:okna,repro,brzdove riadiaca vsade sa to opravuje "specialne pezpecnostne napajnia a opravovanie kablo"-je na to sada,dava sa zaruka a robia to aj autorizovane ...
8)
Zalezi len od pristupu,materialneho a halvne technickeho zabezpecenia servisu,poctu pracovisk a ich rozdeleni-specializacie ..... Ohladom cetifikatov az to bude ako u GSM tak to bude na slovensku tolko servisov na auta ako je servisov na GSM ... Takze certifikat od opal asi taka malickost ako je level 1 v gsm ... kamos ma opel servis aj predajnu nedavno otvaranu ...
Cakal som takuto reakciu tak sa osparvedlnujem za moje topicky ... aj za tento ...

Zalezi len od pristupu,materialneho a halvne technickeho zabezpecenia servisu,poctu pracovisk a ich rozdeleni-specializacie ..... Ohladom cetifikatov az to bude ako u GSM tak to bude na slovensku tolko servisov na auta ako je servisov na GSM ... Takze certifikat od opal asi taka malickost ako je level 1 v gsm ... kamos ma opel servis aj predajnu nedavno otvaranu ...
Cakal som takuto reakciu tak sa osparvedlnujem za moje topicky ... aj za tento ...
- Manta
- Strieborný užívateľ

To je v pohode nemusis sa ospravedlnovat bol to tvoj nazor a ja ho beriem a dobre som sa zasmial na tom len nemozete hned robit zavery ked nepoznate detaily ktore pozna len zakladatel tohoto topicu a ti obycajny opravari co su v servisoch bohuzial nerozhoduju o tom ci opravit alebo vymenit na to su tam iny ludia ktory velakrat o tom nemaju ani sajn bohuzial. Musia robit len to co im povie sef a za smiesne peniaze.Zag napísal:Ale zag vie tolko o aut.servisoch ze by ti az... Pokial neni auto v zaruke,nosrmalna zakazka na zistenie problemu+oprava kabelaze+material+cas = cca 5400 sk.A keby uz chcelo zaujimat niekoho ked je poskodena kabelaz napr.:okna,repro,brzdove riadiaca vsade sa to opravuje "specialne pezpecnostne napajnia a opravovanie kablo"-je na to sada,dava sa zaruka a robia to aj autorizovane ...
8)
Zalezi len od pristupu,materialneho a halvne technickeho zabezpecenia servisu,poctu pracovisk a ich rozdeleni-specializacie .....
Opel Manta B GSi C20NE
Opel Manta B GSi C20NE
-
iurai
-
dedo.miki
-
stevoh
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Júl 2007, 07:18
Re: zvazok k riadiacej jednotke
stevoh napísal:Ahojte vsetci.
Mam vectru b 1,8 16i 97 kombik a je momentalne v opel servise.
Vraj mi odisiel hlavny zvazok k riadiacej jednotke a inac je to dost drahe(39a nejake drobne).
Neviete niekto poradit kde by sa to dalo v BA lacnejsie zohnat.
Dakujem za kazdu radu.
Hned pondelok si ho idem dat odtiahnut radsej dam 15 nejakemu inemu sikovnemu elektrikarovy ako oplu 39+6 ved to je tretina mojho auta.
-
ingo
e: zvazok k riadiacej jednotke
Ahojte,
konečne sa mi podarilo nájsť nejaké fórum o kábelových zväzkoch, zháňam elektroinštaláciu na Opel Vectra B Caravan, r.v. 1998, motor 1995cm3 (X20DTH) 74kW, diesel. Potrebujem komplet káble pre elektroinštaláciu do vnútra auta, teda celý zväzok, nie okolo motora. Tie staré mi načal jeden potkan a pri umývaní okna na benzínke mi cez už trochu zničené tesnenie predného okna natieklo na nesprávne miesto vody a vyskratovalo vnútorné elektrické zväzky. Sú proste nepoužiteľné, tie čo vyhoreli tak zničili aj ti okolo nich. Vraj som mal šťastie, že som na tej pumpe aj nezačal horieť.
Mám to už rozobraté v jednom servise, len teraz zháňam tie zväzky a originál sa mi moc nechce (čítal som vyššie vami uvedené ceny), ani predať celé auto na náhradné diely, moc som si naň privykol.
Ak by ste niekto o nejakom vraku na rozpredaj vedeli, budem rád keď mi dáte vedieť. Zháňam to už 2 mesiace bez výsledku...
Ďakujem.
konečne sa mi podarilo nájsť nejaké fórum o kábelových zväzkoch, zháňam elektroinštaláciu na Opel Vectra B Caravan, r.v. 1998, motor 1995cm3 (X20DTH) 74kW, diesel. Potrebujem komplet káble pre elektroinštaláciu do vnútra auta, teda celý zväzok, nie okolo motora. Tie staré mi načal jeden potkan a pri umývaní okna na benzínke mi cez už trochu zničené tesnenie predného okna natieklo na nesprávne miesto vody a vyskratovalo vnútorné elektrické zväzky. Sú proste nepoužiteľné, tie čo vyhoreli tak zničili aj ti okolo nich. Vraj som mal šťastie, že som na tej pumpe aj nezačal horieť.
Mám to už rozobraté v jednom servise, len teraz zháňam tie zväzky a originál sa mi moc nechce (čítal som vyššie vami uvedené ceny), ani predať celé auto na náhradné diely, moc som si naň privykol.
Ak by ste niekto o nejakom vraku na rozpredaj vedeli, budem rád keď mi dáte vedieť. Zháňam to už 2 mesiace bez výsledku...
Ďakujem.
-
iurai
Re: e: zvazok k riadiacej jednotke
myslim, ze s troskou prace by si mohol pouzit aj z Vectry s inym motorom. minule som v NZ videl skatulu, kde jeden chlapec mal kable z 1.6-kyingo napísal:Ahojte,
Ďakujem.
- marek1512
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Apr 2008, 23:24
- Auto: Vectra B
Vectra B mala priblizne 30 kablovych variacii. Pasovat ti budu vsetky, lebo hlavne pätice su rovnake. Len si davaj pozor na veci ako je alarm, central, DO atd. Pretoze ak ich mas a nahodou zozenies zväzok s auta bez tejto vybavy, potom to budes musiet podla schemy dopichovat... Ak sa nemylim, tak VeBe ma vovnutri 3 taketo zväzky. Pätice najdes pri lavej nohe pod plastovym krytom. Ja mam osobne "skusenosti" iba s tou zelenou. Tam som musel dorabat kabelaz pre zadne elektricke okna... Tak vela stastia pri kablovani.
Vauxhall Vectra C SRI 1.8 VVT 2008
Porsche 944 2.5 1988
VAUXHALL VECTRA B 1.8 16v 1999
Ford Focus 2.0 16v ZETEC 1998
ex - OPEL VECTRA B 1.6 16v 1998
ex - Škoda Favorit 1.3 1992
Porsche 944 2.5 1988
VAUXHALL VECTRA B 1.8 16v 1999
Ford Focus 2.0 16v ZETEC 1998
ex - OPEL VECTRA B 1.6 16v 1998
ex - Škoda Favorit 1.3 1992