problem so štartom u diesla
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
jura
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Jún 2007, 23:33
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
problem so štartom u diesla
ahoj oplaci prosim o radu mam tradicny problem a neviem si dat rady us som vymenil asi vsetko a stale to nefunguje menil som filter naftovy+gumicky,prepadove hadicky od cerpadla po trisky,gumicky pod vacku na triskach, skontroloval som zhaviace rele (funguje) poistky 30A su v poriadku a auto stale rano nestartuje naskoci as po dlhom toceni a potom v priebehu dna startuje na brnk. Inak auto som este nezazil zhavit no mam ho od marca.
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Robi Ti to vzdy,alebo iba pri urcitych teplotach? Myslim tym rannych teplotach 
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
Signum
- Strieborný užívateľ

Uz som to tu raz pisal,ale tieto motory tazko startuju pri teplotach 5-10 stupnov .Zhavenie pracuje az pri teplotach pod 5 stupnov takze bud sa s tym musis zmierit,alebo dajako poriesit zhavenie 
Mám Opel
-
Janco
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Jún 2007, 22:22
Re: problem so štartom u diesla
Otazka" aku mas spotrebu?lebo mozu bit aj trisky a zhavice zhavia od 4 stupnovjura napísal:ahoj oplaci prosim o radu mam tradicny problem a neviem si dat rady us som vymenil asi vsetko a stale to nefunguje menil som filter naftovy+gumicky,prepadove hadicky od cerpadla po trisky,gumicky pod vacku na triskach, skontroloval som zhaviace rele (funguje) poistky 30A su v poriadku a auto stale rano nestartuje naskoci as po dlhom toceni a potom v priebehu dna startuje na brnk. Inak auto som este nezazil zhavit no mam ho od marca.
-
jura
- Bronzový užívateľ

spotredu mam paradnu okolo 5,5-6l motor ma 74KW DTH a nabehane 13Otis.kmJanco napísal:Otazka" aku mas spotrebu?lebo mozu bit aj trisky a zhavice zhavia od 4 stupnovjura napísal:ahoj oplaci prosim o radu mam tradicny problem a neviem si dat rady us som vymenil asi vsetko a stale to nefunguje menil som filter naftovy+gumicky,prepadove hadicky od cerpadla po trisky,gumicky pod vacku na triskach, skontroloval som zhaviace rele (funguje) poistky 30A su v poriadku a auto stale rano nestartuje naskoci as po dlhom toceni a potom v priebehu dna startuje na brnk. Inak auto som este nezazil zhavit no mam ho od marca.
-
Zag
No jeden kamos ma prerobene zhavenie a dalsi startuje rano tak ze zoslapne pedal na 1/2 ak to hned nenaskoci tak az na podlahu ... Teraz radsej stratuje uz rovno noha na podlahu ai "3-5" pretoceni a treaktor funguje ... 
A sak natiahnut jeden "kabel" cez spinac na rele a dat tomu rucne zhavenie je otazka asi 5 cigariet ci ako - tak nejako to trvalo ... 8)
A sak natiahnut jeden "kabel" cez spinac na rele a dat tomu rucne zhavenie je otazka asi 5 cigariet ci ako - tak nejako to trvalo ... 8)
-
Signum
- Strieborný užívateľ

Nechapem naco je potrebne merat kompresiu :-k
Mám Opel
-
Zag
-
Zag
No napisem to konecne tak aby sa to chapalo .... :roll: !!!!!!!
Osobne som "D,TD.TDi" len soferoval nie vlastnil ale ono to neni az tak podstatne ... Pochop /bez urazania/ ze mas OPLA a nie VW,BMW alebo Peugeot kde sa "poskladanie" noveho motoru davalo tolko love kolko opel na secky agregatiky napr.: pre B ... Aj to je nepodstatne pre teba ale pre moju osobu ano ... A to uz preto ze pokial je nieco od "zrodu" nie az na takej urovni ako clovek ocakava ma len zopar moznosti ako riesenie ... Tolerovat to,pchat peniaze do servisof alebo si to osetrit sam ...
Vseobecne u D-TDi je problem pri startoch pri urcitej teplote a vlhkosti ovzdusia ... To je ten problem ktory si kazda automobilka riesi seliako ... Nech si pise kazdy co chce naj D-TDi je od VW a tu neni o com debatovat ...!!!
Aby som konkretnejsie napisal naj problem je vlhkost vzduchu ktora sa objavuje pri urcitej teplote a kedy je dost tazko vznietit naftu a to aj v dosledku obsahu vlhkosti vo filtroch a potrubiach ... !!! Vseobecne je znamo ze "nedokonale" starovanie sposobuje nespravne nastavenie cerpadla,prekvapkavajuce vstreky,nedobre zhavice,stare filtre,netesnosti od nasavania cez "meser kde kolise vaha vzduchu" /poprasakan hadiaca .../!!! Je kopec aspektov preco naftak za studena nestartuje hned alebo az po dlhsom case kedy vlastne stupne teplota v spalovacom priestore pocas pretacania /startovania/ !!! Jazdil som napriklad na 3 x rovnake TDi /rovanko stare,km skoro to iste,rovvanko dobre servisovane/ a kazde startovalo inaksie "za studena" ... !!! Ono sa to nezda ale kolko uz len urobca napr. ked date new rozvodak a vseobecne rozvodak je na urcite km a je z materialu ktory sa az tak "neroztahuje".Ja osobne som sa cudoval po komplet planovanej prehliadke a pomeneni seckeho co sa malo menit ako inaksie sa rano auto spravalo !!! O tom sa da nekonecne debatovat ! Pisal si ze si pomenil skoro vsetko to ti nikdo neberie ale keby si zazil to co ja ze ti cez prirubku filtru steka zopar asi /3kvapocky/ kvapiek od rannej rosicky do nasavacieho kosa a pri ranom strate som sa mohol posrat.V servise pomenene secko a ne a ne nebude stratovat ... Co dodat uplna hlupost ako svet ale ked som na to dosiel a dalo sa new pridavne tesnenie ktore tam je uz som nemal problem.To som pisal len za priklad.
Takze bud sa budes trapit,alebo si prerobcas na rucaka.Ak som dobre cital tak ti bolo pisane ze "zopar modelov" ma problem pri urcitej teplote.Ja nepisem ze ten problem mas aj ty ale ked si uz secko pomenil nic ine ma nenapada ako to co napisal mr.Signum. Ono nepisal si ze si menil vzduch.filter tak dufam ze tam nemas tolko prachu ze ti ho rano hned pri pretoceni este viacej zatiahne ... Jo a prepacte ze som sa opat trosku rozpisal ... :oops: HEJ A NETRABA SA HNED URAZAT ALE CITAT TO CO JE NAPISANE V DOBROM UMYSLE ATO STALE ...
----------------------------------------------------------------------------
DODATOK:Auto nemas stare,nemasa ani vela KM,ja poznam vela kamosov co to ma prerobcane na rucne zhavenie a dokonca zopar ich ma aj prihodene nejake to ohrevne teliesko aby sa voda skor nahriala ako to ma napr.: najlespie poriesene VW...
Osobne som "D,TD.TDi" len soferoval nie vlastnil ale ono to neni az tak podstatne ... Pochop /bez urazania/ ze mas OPLA a nie VW,BMW alebo Peugeot kde sa "poskladanie" noveho motoru davalo tolko love kolko opel na secky agregatiky napr.: pre B ... Aj to je nepodstatne pre teba ale pre moju osobu ano ... A to uz preto ze pokial je nieco od "zrodu" nie az na takej urovni ako clovek ocakava ma len zopar moznosti ako riesenie ... Tolerovat to,pchat peniaze do servisof alebo si to osetrit sam ...
Vseobecne u D-TDi je problem pri startoch pri urcitej teplote a vlhkosti ovzdusia ... To je ten problem ktory si kazda automobilka riesi seliako ... Nech si pise kazdy co chce naj D-TDi je od VW a tu neni o com debatovat ...!!!
Aby som konkretnejsie napisal naj problem je vlhkost vzduchu ktora sa objavuje pri urcitej teplote a kedy je dost tazko vznietit naftu a to aj v dosledku obsahu vlhkosti vo filtroch a potrubiach ... !!! Vseobecne je znamo ze "nedokonale" starovanie sposobuje nespravne nastavenie cerpadla,prekvapkavajuce vstreky,nedobre zhavice,stare filtre,netesnosti od nasavania cez "meser kde kolise vaha vzduchu" /poprasakan hadiaca .../!!! Je kopec aspektov preco naftak za studena nestartuje hned alebo az po dlhsom case kedy vlastne stupne teplota v spalovacom priestore pocas pretacania /startovania/ !!! Jazdil som napriklad na 3 x rovnake TDi /rovanko stare,km skoro to iste,rovvanko dobre servisovane/ a kazde startovalo inaksie "za studena" ... !!! Ono sa to nezda ale kolko uz len urobca napr. ked date new rozvodak a vseobecne rozvodak je na urcite km a je z materialu ktory sa az tak "neroztahuje".Ja osobne som sa cudoval po komplet planovanej prehliadke a pomeneni seckeho co sa malo menit ako inaksie sa rano auto spravalo !!! O tom sa da nekonecne debatovat ! Pisal si ze si pomenil skoro vsetko to ti nikdo neberie ale keby si zazil to co ja ze ti cez prirubku filtru steka zopar asi /3kvapocky/ kvapiek od rannej rosicky do nasavacieho kosa a pri ranom strate som sa mohol posrat.V servise pomenene secko a ne a ne nebude stratovat ... Co dodat uplna hlupost ako svet ale ked som na to dosiel a dalo sa new pridavne tesnenie ktore tam je uz som nemal problem.To som pisal len za priklad.
Takze bud sa budes trapit,alebo si prerobcas na rucaka.Ak som dobre cital tak ti bolo pisane ze "zopar modelov" ma problem pri urcitej teplote.Ja nepisem ze ten problem mas aj ty ale ked si uz secko pomenil nic ine ma nenapada ako to co napisal mr.Signum. Ono nepisal si ze si menil vzduch.filter tak dufam ze tam nemas tolko prachu ze ti ho rano hned pri pretoceni este viacej zatiahne ... Jo a prepacte ze som sa opat trosku rozpisal ... :oops: HEJ A NETRABA SA HNED URAZAT ALE CITAT TO CO JE NAPISANE V DOBROM UMYSLE ATO STALE ...
----------------------------------------------------------------------------
DODATOK:Auto nemas stare,nemasa ani vela KM,ja poznam vela kamosov co to ma prerobcane na rucne zhavenie a dokonca zopar ich ma aj prihodene nejake to ohrevne teliesko aby sa voda skor nahriala ako to ma napr.: najlespie poriesene VW...
-
jura
- Bronzový užívateľ

pekne si mi nalozil
ale to som potreboval,dakujem za strucne vysvetlenie to ze je lacne prevedenie opla od nemcov to us mi povedal dnes mechanik tak isto odporuca vw, audi, skodu nus ja mam opla snad niekedy to zmenim "no na vw nebolo" mechanik vravel, ze to skusi opravit tak som sa objednal ale mozem to zrusit. V opli povedali, ze to za 4tis. odstrania plus material preto vomne zaziarila iskra nadeje ze sa to da.. mechanika asi odvolam a skusim to zhavenie do ruky no tento tyzden us nie............. vobec som sa neurazil a ani to neviem, len nemozem vediet kto sem pise napr. mechanikova zena mi hovorila ze mam zly starter
, take rady nech si nechaju no v tebe asi prehovorili skusenosti......... inak som s autom spokojny, brat ma passata takze mozem porovnavat opel sa sprava celkom slusne...
-
iurai
vetu uz som menil asi vsetko som pocul casto a velmi sa mi paci :xjura napísal:ahoj oplaci prosim o radu mam tradicny problem a neviem si dat rady us som vymenil asi vsetko
myslim si, ze by si to auto mal zverit niekomu, kto sa venuje dieslom.
alebo pri hladani ist systematicky.
pokial problem nastava po dlhom stani, zvycajne ide o zavzdusnenie cerpadla, trubiek, filtra.
mohol by si odmerat a napisat, ze kolko si auto musel tocit. ci 10 sekund, minuta a podobne.
na zaciatok urob takyto pokus:
skus nastartovat riadne studeny motor. odmeraj, kolko si musel tocit.
len co motor naskoci, vypni ho (aby sa vobec nezohrial)
za polhodinu ho zase nastartuj. odmeraj, kolko si musel tocit.
ak druhy start bude vyrazne lepsi, tak by malo ist o zavzdusnenie
-
iurai
zeby dovoz zo zapadnej europy, 10 rocny dizel 13000 km rocne, dedusko chodil na Vectre rohliky kupovat ?jura napísal:neviem preco by som mal tam dorabat nejake zhavenie, ked to auto ma startovat bez zhavenia(v servise vravia ze zhavit ma as pri -5C) spotreba oleja je asi 1l od vymeny po vymenu, to nie je moc podla mna na to, ze je to stare auto... auto je dovezene takze neviem co ma za sebou
-
iurai
vies, s tym autom je nejaky problem.jura napísal:neviem preco by som mal tam dorabat nejake zhavenie, ked to auto ma startovat bez zhavenia(v servise vravia ze zhavit ma as pri -5C) spotreba oleja je asi 1l od vymeny po vymenu, to nie je moc podla mna na to, ze je to stare auto... auto je dovezene takze neviem co ma za sebou
a ak to rucne zhavenie zlepsi, tak to vobec nie je zle. potrebujes par metrov drotu a vypinac.
inak sa divim, ze odkial si, lebo posledne dni ma Slovensko ranne teploty okolo 0, tak si uz kludne zhavit mohol.
a k tvojmu problemu: nafta, vzduch, kompresia, cerpadlo, vstreky, riadiaca jednotka a cidla.
zhavenie a vstrekovanie riadi pocitac ?
-
jura
- Bronzový užívateľ

to ohladom kilometrov aj mne sa nezdalo, no auto je dovezene z nemecka majitelka bola 50rocna, auto bolo tretie v dome a nebolo kupovane z bazaru, ale rovno s prvej ruky na inzerat a je velmi zachovale, pekne, bez skrabanca, bez hrdze ne proste malo jazdene...len ma malu chybicku
s ktorou sa zacinam trapit lebo zacina zima. dnes som skusil to rucne zhavenie, chvilku to trvalo nez som nasiel kable, ktore smeruju nie na relatko, ale do tyristorovej skrinky, odpojil som konektor prepojil som zhavice s plusom na 5sekund, pripojil som naspat tyristorovu skrinku a auto nastartovalo na jedno pretocenie "parada"
, asi to zhavenie bude riadene od pocitaca ako si pisal juraj, len neviem ako to teraz poprepajat, kedze tam nieje relatko. Ja som z HC a u nas rano bolo O C. vyrobca pise, ze to ma zhavit az pod -5C. zatial dakujem za vsetky rady
-
Zag
Hej ale to je fakt cudne ze i to normalne nenazhavuje ked je uz na SK 5 a menej stupnof ... Ono relatko si zapojis jenoducho sam alebo prived nap. na tyristor a takto ho vlastne zopnes ... Vlastne tyristor je ako relatko lne nema kontakty a spina vlastne "polovodicovo" ... Tak si omeraj kolko voltikov zopne ten tyrak alebo ak mas TYP tak kukni na internete parameter spinania a to si potom poriesis jednoducho ... A sup to na spinacik alebo jednoducho nadpojit sa na kabel zhavenia /co ide ku zhavicom-to pisem vseobecne/ spinac bude zopinat rele a rele bude napajat zhavice ... Tak vela uspechov ...