kde moze byt porucha ?
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
petof
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 08:22
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
kde moze byt porucha ?
Ospravedlnujem sa moj prispevok som uz mal v inych temach ale ziadna odpoved asi preto lebo som to vlozil uz do preberanej temy.
Tak tu je moj konkretny pripad :
chcel by som sa opytat co sa mi mohlo porobit s autom ...
Popisem ti situaciu :
v sobotu som siel s partiou na chatu a teren ku chate bol velmi zly (sneh kasa . lad ) a prudke stupanie..
Tak horko tazko s pomocou kamaratov som vysiel hore ....
otacky isli az do 5000 na prevodovom stupni 1
ked som odparkoval auto tak cca za polhodku som siel auto preparkovat aby bolo miesto , ale jednoducho auto ani nenanstartovalo , . tak som ho nechal 1 hodinu odstat a po tej hodine som siel skusit startnut... naskocilo po par sekundach....proste nevedel som co s tym može byt mal som pocit ako keby baterka odisla ale ta je v najlepsom poriadku
Mohlo sa nieco odpalit ked sli otacky tak vysoko ???
mam baterku MONBAT MAINTENANCE FREE a jednoducho signalizuje ze je v poriadku..... ,v nedelu rano o 7 som si normalne nastartoval auto ci je vsetko OK ,....cca o 2 hodiny neskor som siel odviez kaamratov a jednoducho nic a tak potom sme ho vytlacili na cestu kde sme ho pustili dolu kopcom a pri zaradenej 3. normalne potom motor naskocil....
z chaty som prisie domov o pol 10 a o hodinu neskor som siel prec auto normalne nastartovalo . aj dnes rano - 9 stupnov na prvy krat auto nastartovalo . vypol som motor chvilku pockal chcel som nastartovat a uz neslo nastartovat , bolo pocut cukanie len nie a nie motor rozbehnut. nemohli to byt sviecky ?
napr bolo mi povedane ze aj palivovy filter vymenit zo svieckami.
Ono to je tak ze ako mam toto auto som najazdil okolo 35 tisic km , a sviecky ani filter som nemenil...
viete mi povedat kde moze byt chyba ? naco sa mam zamerat ?
Dakujem velmi pekne za skore odpovede.
Tak tu je moj konkretny pripad :
chcel by som sa opytat co sa mi mohlo porobit s autom ...
Popisem ti situaciu :
v sobotu som siel s partiou na chatu a teren ku chate bol velmi zly (sneh kasa . lad ) a prudke stupanie..
Tak horko tazko s pomocou kamaratov som vysiel hore ....
otacky isli az do 5000 na prevodovom stupni 1
ked som odparkoval auto tak cca za polhodku som siel auto preparkovat aby bolo miesto , ale jednoducho auto ani nenanstartovalo , . tak som ho nechal 1 hodinu odstat a po tej hodine som siel skusit startnut... naskocilo po par sekundach....proste nevedel som co s tym može byt mal som pocit ako keby baterka odisla ale ta je v najlepsom poriadku
Mohlo sa nieco odpalit ked sli otacky tak vysoko ???
mam baterku MONBAT MAINTENANCE FREE a jednoducho signalizuje ze je v poriadku..... ,v nedelu rano o 7 som si normalne nastartoval auto ci je vsetko OK ,....cca o 2 hodiny neskor som siel odviez kaamratov a jednoducho nic a tak potom sme ho vytlacili na cestu kde sme ho pustili dolu kopcom a pri zaradenej 3. normalne potom motor naskocil....
z chaty som prisie domov o pol 10 a o hodinu neskor som siel prec auto normalne nastartovalo . aj dnes rano - 9 stupnov na prvy krat auto nastartovalo . vypol som motor chvilku pockal chcel som nastartovat a uz neslo nastartovat , bolo pocut cukanie len nie a nie motor rozbehnut. nemohli to byt sviecky ?
napr bolo mi povedane ze aj palivovy filter vymenit zo svieckami.
Ono to je tak ze ako mam toto auto som najazdil okolo 35 tisic km , a sviecky ani filter som nemenil...
viete mi povedat kde moze byt chyba ? naco sa mam zamerat ?
Dakujem velmi pekne za skore odpovede.
Opel Astra G 1.4/16V , r.v 2002 ,http://www.publicons.de/images/trans.gif
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
No teraz moze byt aj preskoceny rozvodovy remen...To kde si videl roztlacat auto so zaradenym stupnom...DOHC motory s tymto mozes akurat tak dobre "dokončiť súlož"....
A jazdit na pouzitom auta 35000km a nevymenit ani filtre ani sviecky.....No amen... :roll: :roll:
To si mal spravit hned pri kupe auta. Tak isto aj olej a rozvody.
A jazdit na pouzitom auta 35000km a nevymenit ani filtre ani sviecky.....No amen... :roll: :roll:
To si mal spravit hned pri kupe auta. Tak isto aj olej a rozvody.
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
petof
- Pravidelný užívateľ

no olej aj rozvody boli menene hned po kupe , a podla servisnej knizky boli aj sviecky menene pred predajom dake 2-3 mesiace.
Kebyze je remen preskoceny tak to mozem na nom jazdit ?
Vcera akoze normalne auto islo ziadne hrkanie v motore alebo ine zvuky jednoducho vsetko okrem tych štartov je v poriadku ... :x
auto islo s kopca cca 15m potom naskocil ten motor.... :? ja som nesoferoval dal som to kamaratom
Kebyze je remen preskoceny tak to mozem na nom jazdit ?
Vcera akoze normalne auto islo ziadne hrkanie v motore alebo ine zvuky jednoducho vsetko okrem tych štartov je v poriadku ... :x
auto islo s kopca cca 15m potom naskocil ten motor.... :? ja som nesoferoval dal som to kamaratom
Naposledy upravil/-a petof v 01 Feb 2010, 10:06, upravené celkom 1 krát.
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
No remen by som dal aspon skontrolovat...A auto uz viacej neroztlacaj...TO neni Skoda 105
Diagnostika nic? Nesvieti kontrolka? Sviecky by som aspon skontroloval, a rovno aj vymenil...To ze niekde je nieco napisane neznamena ze to musi byt pravda..... :roll:
Diagnostika nic? Nesvieti kontrolka? Sviecky by som aspon skontroloval, a rovno aj vymenil...To ze niekde je nieco napisane neznamena ze to musi byt pravda..... :roll:
Opel Insignia 2,0Cdti
-
petof
- Pravidelný užívateľ

ono je to takto teraz som dosiel z prace a pozrel som sa na to...
V iurai-ovej odpovedi v niektorom topicu som nasiel ze ked je chybny starter neztmavne kontrolka mazania...
u mna kontrolka ztmavne , baterka je ok , cerpadlo si natiahne benzin..
može b yt preskoceny rozvodovy remen ked som vcera jazdil na tom aute ?
a dnes rano nejde ?
sviecky by nemohli byt slabe ?
V iurai-ovej odpovedi v niektorom topicu som nasiel ze ked je chybny starter neztmavne kontrolka mazania...
u mna kontrolka ztmavne , baterka je ok , cerpadlo si natiahne benzin..
može b yt preskoceny rozvodovy remen ked som vcera jazdil na tom aute ?
a dnes rano nejde ?
sviecky by nemohli byt slabe ?
-
petof
- Pravidelný užívateľ

hej hej motor toci ale nenaskoči.....
-
iurai
-
petof
- Pravidelný užívateľ

no vec sa ma takto : zo včera na dnes som si dal nabit baterku...
rano o 05"00 auto krasne chytilo do 3-5sekund co som otocil klucikom...
len zarazilo ma že po zapnuti svetiel , podsvietenie pristorojovky a stredoveho panela sa badatelne zatmilo... je ovela tmavsie ako pred tym . ako keby svetla uberali moc energie a prejavilo sa to na pristrojovke a stred. panely
Teraz ked som siel s prace na pristrojovke a stred. panely som nevidel nic ani najazdene km / datum , teplota , cas
(kedze je den a fakt vecer bolo biedne vidiet tachac , teraz som nevidel uz vobec nic.
koltrolka dlialkovych svetiel , zadnej hmlovky normalne svieti , a dobre ju vidno aj za bieleho dna , detto na stredovom panely svieti gombik vyhrievanie zadneho okna , a cirkukacie vzduchu.
Co je na vine ?
rano o 05"00 auto krasne chytilo do 3-5sekund co som otocil klucikom...
len zarazilo ma že po zapnuti svetiel , podsvietenie pristorojovky a stredoveho panela sa badatelne zatmilo... je ovela tmavsie ako pred tym . ako keby svetla uberali moc energie a prejavilo sa to na pristrojovke a stred. panely
Teraz ked som siel s prace na pristrojovke a stred. panely som nevidel nic ani najazdene km / datum , teplota , cas
(kedze je den a fakt vecer bolo biedne vidiet tachac , teraz som nevidel uz vobec nic.
koltrolka dlialkovych svetiel , zadnej hmlovky normalne svieti , a dobre ju vidno aj za bieleho dna , detto na stredovom panely svieti gombik vyhrievanie zadneho okna , a cirkukacie vzduchu.
Co je na vine ?
-
petof
- Pravidelný užívateľ

:oops: akože fakt dakujem ... hned som do auta utekal , a ano bolo to tym
Dakujem za rady
Dakujem za rady
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Ak ju ešte nemáš, tak si stiahni odtiaľto príručku. Určite sa ti zíde.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=2430
-
petof
- Pravidelný užívateľ

no odomna urcite ziaden :oops:
-
jurrki
Re: kde moze byt porucha ?
Podobny problem zo startovanim som mal aj ja na astre G 1,6 16v a nakoniec to bolo relatko