Astra elektro-čo je s ňou?

Moderátori: bukelo, buci_vectra

BM65

Príspevok od používateľa BM65 »

Zdravím všetky "blesky".
Som čerstvo zaregistrovaný,lebo ako každému sa občas čo-to v aute pomrví a nik nepadol učený.Párkrát som bol na fóre a čítal Vaše príspevky a rady. Má to úroveň,hlavu i pätu.Je tu ozaj pár maximálne ochotných fachmanov,ktotrí"bleskom" rozumejú a tak by som i ja,ak to bude možné,rád využil Vaše rady a v prípade diagnostiky,servisu a opráv i Vaše služby.

Takže,ja,ktorý iba auto užíva a robí iba to,čo vie - záhradník,by som poprosil o niekoľko rád,názorov,úsudkov,či dedukcií,lebo sa zdá,že autičku preskočilo,alebo som niečo zanedbal,či niektoré súčiastky-systémy končia.
Mám Astru G X14EX,no menil som motor a je tam Tigra Z14XE.
Autíčko šlapalo ako čert.Neskutočná radosť,zážitok,priam pôžitok z cestovania.Poznáte to všetci.Dávate na frak komu chcete / jasne že po okreskách / a je jedno,či je to BMW,Mercedes ai.Ale... Začalo to výmenou batérie......
Stará mala 70 Ah,no vyskratovala.Mala už svoj vek.Pán,ktorý menil batériu má PC test servis,mi zároveň urobil diagnostiku a bolo bez závad.Nová batéria má kapacitu iba 42 Ah.Vraj odporúčanie Oplu. Do výmeny batérie po problémoch či vadách ani náznak.
No po tejto akcii za 4000,-Sk začali pomaly problémy.......
1./ autom začalo pri nízskych otáčkach trhať
2./ sem tam zasvietila a zhasla elektronika motora
3./ začali odchádzať H 7
Opäť som šiel na test a nič...ale po ďalších dvoch H7,ktoré odišli behom mesiaca mi došlo,že to nie je O.K a niečo je s alternátorom. Šiel som na test a .......
4./ alternátor prebíjal
5./ no vytočilo ma to pred týždňom,keď motor začal zhasínať pri
vyhodení do neutrálu.Keď náhodou nechcípne,tak si otáčky robia čo chcú.Ale stane sa,že niekedy zasvieti elektronika a vtedy je voľnobeh v poriadku do doby,kým elektronika nezhasne.
6./ často sa stáva,že niečo samovoľne ťuká-klepe v mieste za palubkou oproti spolujazdcovi
7./ servo,myslím,že je to ono,vydávy zvuky podobné tónom požiarnickej sirény-horí,horí a zapína už po vložení kľúča na II.

Chcem sa Vás opýtať na Vaše názory a úvahy príčin vzniku závad. Čo sa deje s autíčkom a prečo....? Znížená kapacita batérie? EUC z X14XE nerobí to čo má na Z14XE ? Či iné možné príčiny vzniku týchto problémov.Zároveň Vás prosím o zaslanie Vaších rád a názorov, ako ich odstrániť a kde...
Ďakujem
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 22:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

1. motor je z Tigry B?
2.tukanie pri spoluazdcovi sposobuje zrejme poskodena(prasknuta klapka) vnutornej recirkulacie vzduchu v nej sa pretaca motorcek
3.servomotor 1.generacie mava dost casto taketo priznaky
4.zhasinanie motora moze sposobovat zanesena skrtiaca klapka pripadne problem s AGR ventilom
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
BM65

Vďaka za "blesk" ovú reakciu
Neviem,či je B-čkvý.Mal klímu a rok výroby cca 2002/3. Čo s tým ďalej.Dá sa niečo poradiť. Daj tip kde a kto by toto všetko zvládol. Okrem authoriz deal.
Vraj si dobrý v Dg
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Odkial si?
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
BM65

KE , ale km no problem.
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

skusil by som urcite najprv tu :
http://www.forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=1806
budes to mat urcite blizsie :wink:
Mám Opel
BM65

Vďaka za link,máš pravdu veď je to doma... Ale,ak neobťažujem a máš čas,tak pozri ešte raz čo všetko tomu je.Myslíš,že to bude iba v tom? A čo ten altík,že začal prebíjať po vymenení batérie?
Vďaka odpoveď
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Co sa tyka too meneneho motora zrejme menili iba polomotor a elektronika ostala povodna,pretoze by si potreboval inu kabelaz,RJ motora dalsiu lambdasondu............porucha alternatora moze byt iba zhoda nahod. Skorej by som povedal ci altrnator neposkodil ten servomotor,pretoze nemoze skorej ist servo ako nastartujes motor je budeny od alternatora.
Mám Opel
BM65

A mám o starosť viac,že čo to je... a určite to bol polomotor,lebo keď som preň v TT tak žiaden kábel z neho netrčal.
Tak čo to potom hučí po zopnutí kľúča do ppolohy II. , ale i počas jazdy ?
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

BM65 napísal:A mám o starosť viac,že čo to je... a určite to bol polomotor,lebo keď som preň v TT tak žiaden kábel z neho netrčal.
Tak čo to potom hučí po zopnutí kľúča do ppolohy II. , ale i počas jazdy ?
Zrejme ten motor posilovaca riadenie, ale ako som Ti uz pisal bez pocutia neviem 100% posudit :cry:
Mám Opel
Používateľov profilový obrázok
standape
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 21:58
Auto: Corsa D
Bydlisko alt: Veľký Biel
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa standape »

nema ten typ motora vhananie cerstveho vzduchu do vyf.potrubia?mozno je problem aj tam
Skoda 120LS 781.136(46KW)r.v.06/82,SC-058AP-(ex)
Opel Corsa B 1.0 12V X10XE(40KW)r.v.06/98-TWEN,SC-747BJ-(ex)
Opel Corsa D 1.4 16V A14XER(74KW)r.v.01/11-Red Magma/Black Zaphire
Obrázok
BM65

Tak zatiaľ úprimne a veľmi pekne ďakujem.
Ozvem sa po tele do KE v pondelok.A ak by bola dlhá čakacia doba,tak som Vás keď sa dá hoc v utorok.Záleží na Vás .
Pekný zvyšok dňa , no a keby Vás ohľadom témy voľačo napadlo,tak si to veľmi rád prečítam. Thank
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

ked alternator prebija, moze kadeco ponicit.
na kolko voltov prebijal ?

42 Ah bateria je OK. mal som aj taku (pardon 40Ah) vo Vectra-B
vymena baterie nepokazi motor ....

Je uz alternator opraveny ? Chces nahradny ?

Svieti kontrolka: - vyblikat chybu spojenim kontaktov v diag. zasuvke
a napis sem tie kody
BM65

Ahoj.Alternátor bil na 14,8-15,2 , blikne iba občas. V piatok som dal na skúšku dobiť bateriu a pred dobíjaním bola niekde na 7,2 V. Už je mi jasné / po surfe tém na fóre / , že bat. asi s tým nemá nič spoločné. V pondelok, najneskôr v utorok idem na kompl. Dg. a verím,že niektorí z Vás mi to dajú do poriadku.
Ale najviac ma trápi to kapanie motora na N-ku-voľnobehu a herečka - kontrolka "elektronika motora".
Ináč motor šlape od ot. 2500/min-1 ,ako Rolekxy. A to bez kecania....
To klepanie za palubkou a zvuky ako siréna požiarnikov zo serva mi kazia pôžitok z jazdy a stávam sa z toho pomaly paranoidným.
Otázka ? Dajú sa tito dve "banality" opraviť ?
Aké kódy Ti mám poslať? Rád by som,ale neviem aké.
Odpoveď poteší.Vďaka
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Re: Astra elektro-čo je s ňou?

BM65 napísal:Ahoj.Alternátor bil na 14,8-15,2 , blikne iba občas. V piatok som dal na skúšku dobiť bateriu a pred dobíjaním bola niekde na 7,2 V. Už je mi jasné / po surfe tém na fóre / , že bat. asi s tým nemá nič spoločné. V pondelok, najneskôr v utorok idem na kompl. Dg. a verím,že niektorí z Vás mi to dajú do poriadku.
Ale najviac ma trápi to kapanie motora na N-ku-voľnobehu a herečka - kontrolka "elektronika motora".
Ináč motor šlape od ot. 2500/min-1 ,ako Rolekxy. A to bez kecania....
To klepanie za palubkou a zvuky ako siréna požiarnikov zo serva mi kazia pôžitok z jazdy a stávam sa z toho pomaly paranoidným.
Otázka ? Dajú sa tito dve "banality" opraviť ?
Aké kódy Ti mám poslať? Rád by som,ale neviem aké.
Odpoveď poteší.Vďaka
Myslel zrejme chybove kody
Mám Opel
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

vyblikanie:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... vych+kodov

bateria mala 7 volt - asi ju servoriadenie uplne vybilo

alternator - ak dobija na 15v, tak okrem ziaroviek by nemalo nic ine umriet. ale dobre to nie je, lebo sa to moze pokazit viac a urobit vacsiu skodu
BM65

Žiaľ,kódy nemám,pretože doteraz i pri spomenutých problémoch,tak Dg. žiadne závady neidentifikovala. Múdrejší budem snáď v pondelok , najneskvôr v utorok :lol: /mám to sľúbené /. Že ?
Ak budeme po Dg. múdrejší , tak sa to bude promtne riešiť a ohľadom pripadnej výmeny,či opravy vadných dielov očakávam opäť Vaše návrhy a ponuky na kúpu.
ADealer Opel nemienim už kŕmiť. "Urobili" ma raz pri GO motora 2.0Gsi a to stačí....
Kua chlapci , klobúk dole čo všetko viete.... Mne to tak isto šlape,lenže na záhradách.... no a ujo Lenin mal v tomto ozaj pravdu
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - ELEKTRO"