ja si nemyslim ze by to bolo zapricinene tym ze si nedaval aditiva, skoda ze nebyvas blizsie, u nas je jedna firma a specializuju sa len na cerpadla, su machry. Fi diesel plus, nitra skus ak chces pozriet na netejuro1979 napísal:Astru som kúpil ojazdenú...mala najazdené 139 000km. O filtri a majiteľovi som písal vyššie. Ja som najazdil na nej cca 1000km za cca 3.mesiace a šetril som ju ako sa dalo, menil som všetky náplne, olej bol menený pri 136 000km podľa slov majiteľa, len ten filter som mal vymeniť ako prvý pred zimou aj keď majiteľ tvrdil, že ho menil. Takisto som urobil tú chybu, že som pri tých extrémnych mrazoch nepridal do nafty aditíva. Ale teraz je už neskoro lamentovať....aspoň sa poučím na vlastných chybách!!! Inak motor bol úplne tichučký, bratov Fusion 1.4tdi je hlučnejší. Doteraz ma Astrulka nikdy nesklamala, jedine som musel kupovať novú baterku, lebo predchádzajúca mala 8.rokov a už doslúžila a teraz ma zradilo to čerpadlo, ale to bola moja chyba (aditíva). Dúfam, že po repase čerpadla bude zasa všetko v poriadku a znovu budem môcť svoju Astrulku pohladkať po palubovke.:-)suflonr napísal:Ale k tvojmu problemu. Podla mna(ale uz zo skusenosti tochto fora viem, ze mi hned budu niektory zlaty oponovat)je to zanedbana udrzba. Cerpadlo je mazane naftou ak ked je nafta dlhodobo nekvalitna, sucha takto to potom dopadne. A ze filter sa ma menit tak to ani nebudem pisat. Urcite sa oplati investovat do filtra ako teraz riesit taketo problemy. Ale NETVRDIM ze ja to tvoja chyba. Predpokladam, ze si astru kupil ako jazdenu a nevies kto ju mal. Inak mam ten isty motor 2.0DI 60kW, ak budes chciet o niecom pokecat kludne sa ozvy
Lenže na to si budem musieť počkať až do polovice januára, pretože mechanik posiela čerpadlá na repas nejakému chlapíkovi do Kežmarku.
Astra G 2.0Di (X20DTL) neštartuje po mínusových teplotách
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- suflonr
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Okt 2008, 18:36
- Auto: Omega B
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Trocha drahe, nie??? Sak v Nitre v Autostangli stoji daco malo cez 7€juro1979 napísal:Ja som VIFko kúpil tiež za cca 15eur, ale bohužiaľ neskoro. Teraz musím repasovať čerpadlo za 500eur. To VIFko som mal kúpiť skôr.Bruno napísal:signum - a majitel pred tebou ?
zajtra idem kupit VIFko
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
juro1979
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Sep 2009, 22:59
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Ja som kúpil filter tiež za cca 6eur a za túto cenu sa veru oplatí ho vymeniť aj 2x za rok.suflonr napísal:Ked uz bol taky ako pises tak to uz je viac ako zle. Ja mam auto od oktobra08 a menil som dva krat. Hned ako som ho kupil a potom v oktobri tento rok. Neviem ci pasuje aj na ten typ vectry. Neviem uz teraz znacku ale viem si zohnat lacnejsie a zan som dal tusim 4eura. Kolko si dal za astru? Ja predavam toto http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=1236778juro1979 napísal:Ako často meníš palivový filter a aký typ (značku)? Prespokladám, že na Vectre X20DTH je ten istý ako na Astre X20DTL, alebo sa mýlim?suflonr napísal:Stale narazam na to, ze sa o moje auto fakt staram, palivovy filter menim aj skor ako treba, tankujem len schell alebo omw a nie ziadne zlievance z traktorov, hvalabohu auto slape ako hodinky a nemozem ho jednoducho predat lebo idiotov co mi volaju zaujima len to ci to ma el.okna a klimu.
Urobil som aj tú chybu, keď som svoju Astrulku kupoval teraz v septembri, že mi predchádzajúci majiteľ tvrdil, že menil aj filter a keď ho mechanik dnes menil, tak bol celý čierny a zasratý jak komín na atómovke v Mochovciach. Teraz v zime na to doplatilo čerpadlo. Takéto veci už radšej vždy meniť a nespoliehať sa na reči predchádzajúcich fušerov!
Za Astrulu som dal 3300eur. Inak tá Astrička, ktorú predávaš vyzerá perfektne,tie elektróny sú super, ja som svoju kúpil bez.:-)
Ozaj, chcem sa opýtať na tie chrómové kľučky? To kde si zohnal?
- langdon2

Je to OT, ale chromove klucky sa davali v Opli od vyroby...NIektore vybavy ich mali, niektore zasa nie....Zozenies z vraku, da sa to vymenit..Len je to pracne....ja som to robil, a uz viacej nebudem... :roll:
Opel Insignia 2,0Cdti
-
iurai
tiez si myslim, ze sa neda povedat, na co konkretne vstrekovacie cerpadlo doplatilo.suflonr napísal:ja si nemyslim ze by to bolo zapricinene tym ze si nedaval aditiva, skoda ze nebyvas blizsie, u nas je jedna firma a specializuju sa len na cerpadla, su machry. Fi diesel plus, nitra skus ak chces pozriet na nete
ale kto si mysli, ze nafta podla sucasnych noriem je "sucha", moze dolievat M2T, aby mal kludny spanok
inak na Opel cerpadla je dobre zavolat nasmu clenovi Teo, vraj ma dobre ceny
-
juro1979
- Bronzový užívateľ

Ja som to kupoval u nás v LM v TOSE (obsah balenia 650ml)langdon2 napísal:Trocha drahe, nie??? Sak v Nitre v Autostangli stoji daco malo cez 7€juro1979 napísal:Ja som VIFko kúpil tiež za cca 15eur, ale bohužiaľ neskoro. Teraz musím repasovať čerpadlo za 500eur. To VIFko som mal kúpiť skôr.Bruno napísal:signum - a majitel pred tebou ?
zajtra idem kupit VIFko
- suflonr
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Okt 2008, 18:36
- Auto: Omega B
Kamos kupil funglovku feldu a raz natankoval v NR na pumpe metro. Domov prisiel ale zdalo sa mu to uz cudne ze nejako kolisu otacky a rano to uz bol zazitok. Nastartoval, zhaslo, otacky na max potom ledva 500, z vyfuku dimovnica. Odtiahli ho do servisu, vypumpovali nadrz a ked dali dole filter tak zneho vitieklo len take blato, ako olej z vodou. Dobre co? Precistili mu palivovy system a zatial slape. Ale tam uz netankuje
-
juro1979
- Bronzový užívateľ

No hej, lenže tie chrómové vyzerajú lepšie ako tie matné čierne.:-)langdon2 napísal:Je to OT, ale chromove klucky sa davali v Opli od vyroby...NIektore vybavy ich mali, niektore zasa nie....Zozenies z vraku, da sa to vymenit..Len je to pracne....ja som to robil, a uz viacej nebudem... :roll:
Aj tie vonkajšie by som chcel chrómové, ale chcieť je pekná vlastnosť.:-)
- langdon2

V Metre som par krat natankoval, nikdy viacej....Aspon teda co sa tyka tohoto Metra v Nitre...Spotreba sla skoro o dva litre hore...
Opel Insignia 2,0Cdti
- langdon2

SAk vyzeraju..Preto som ich menil.Tiez som mal cierne tie vnutorne. Za 40€ som kupil vsetky 4 kusy aj s madlami.juro1979 napísal:No hej, lenže tie chrómové vyzerajú lepšie ako tie matné čierne.:-)langdon2 napísal:Je to OT, ale chromove klucky sa davali v Opli od vyroby...NIektore vybavy ich mali, niektore zasa nie....Zozenies z vraku, da sa to vymenit..Len je to pracne....ja som to robil, a uz viacej nebudem... :roll:
Aj tie vonkajšie by som chcel chrómové, ale chcieť je pekná vlastnosť.:-)
Opel Insignia 2,0Cdti
-
juro1979
- Bronzový užívateľ

Skúsim sa s ním skontaktovať a skĺbiť to s mojim mechanikom.:-)iurai napísal:tiez si myslim, ze sa neda povedat, na co konkretne vstrekovacie cerpadlo doplatilo.suflonr napísal:ja si nemyslim ze by to bolo zapricinene tym ze si nedaval aditiva, skoda ze nebyvas blizsie, u nas je jedna firma a specializuju sa len na cerpadla, su machry. Fi diesel plus, nitra skus ak chces pozriet na nete
ale kto si mysli, ze nafta podla sucasnych noriem je "sucha", moze dolievat M2T, aby mal kludny spanok
inak na Opel cerpadla je dobre zavolat nasmu clenovi Teo, vraj ma dobre ceny
- langdon2

Zalezalo to aj od roku vyroby.Ja mam 1999 A vybava bola CDsuflonr napísal:ako je mozne ze ich mam ked auto v podstate nema ziadnu vybavu.
Teraz je uz troska ina...
Opel Insignia 2,0Cdti
- langdon2

Ten displej je normal pal. pc MID.Asi ti chyba packa na prepinanie medzi volbami..Malo by to ukazova aj spotrebu a pod......Alebo bol ten displej iba vymeneny a predosli TID...Ale to sa mi moc nezda, nakolko maju ine koncovky a stekre.MID ma 32 pinovy.
Opel Insignia 2,0Cdti