Mam doma zakupeny novy termostat na svoju VECE. ked sa nan pozriem, nevyzerá byť výmena až taká zlozita, preto by som sa s tym chcel popasovať sám.
Načo si mám dať pozor?.. odvzdusnuje sa potom celyy chladiaci system?. .ak ano, ako sa to robí?.. ma niekto nejaky podrobnejsi navod?. motor mam 1,9 cdti, 88kw.
dakujem za rady
postup vymeny termostatu.
Moderátori: dulo, buci_vectra
- RASTY
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Apr 2006, 06:58
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
postup vymeny termostatu.
1. Vectra C GTS 1,9 CDTI Z 19 DTH, 110 kw
- RASTY
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Apr 2006, 06:58
tak a uz to mame za sebou,, termostat je vymeneny,, no poviem vam, ze to bola drina,, na cdti motore je termostat umiestneny na velmi zlom mieste,, treba vsetko naokolo odpajat,,dokonca aj baterku,, ak si xcete urobit priestor... a hned pod termostatom je taky podlhovasty predmet,, tusim nejaky zasobnik vody,, a ten taktiez treba povolovat,,, prave s nim sa mechanik zdrzal.. spolu to hadam trvalo aj dve hodiny,, tento typ motora robil prvykraat... ale uz je vsetko ako maa.. dufam ze posluzi...
1. Vectra C GTS 1,9 CDTI Z 19 DTH, 110 kw
- signum CDTI
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Sep 2009, 10:09
- jus
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 26 Feb 2009, 10:50
- Auto: Astra J
dnes som sa s tym popasoval aj ja na mojej VeC ,Z18XE nastastie mne stacilo demontovat len krit motora a samotny termostat ...
no pristup mohol byt aj lepsi ale dalo sa , cela sranda trvala asi pol hodiny aj s doliatim kapaliny, ....stara bola rozliata po celej garazi
.....
ja som dal za termostat po zlave 21€ v elite aj s tesnenim .pre porovnanie v opli chceli 74€ :roll:
nabuduce uz kupim len vlozku za 9€ ...
mam jednu malu otazku ,skusali ste uz vypustit kapali cez ten ventil na chladici??? ked som ho otvoril nevysla z neho ani kvapka .. a mal som aj vyko otvorene....
no pristup mohol byt aj lepsi ale dalo sa , cela sranda trvala asi pol hodiny aj s doliatim kapaliny, ....stara bola rozliata po celej garazi
ja som dal za termostat po zlave 21€ v elite aj s tesnenim .pre porovnanie v opli chceli 74€ :roll:
nabuduce uz kupim len vlozku za 9€ ...
mam jednu malu otazku ,skusali ste uz vypustit kapali cez ten ventil na chladici??? ked som ho otvoril nevysla z neho ani kvapka .. a mal som aj vyko otvorene....
2003- 2010 Vectra C X18XE
2010- 2013 Meriva B A14NEL
2011- 2013 CORSA B X10XE
2013- 2018 Astra J A14NET
2018- 20..? Grandland X
2010- 2013 Meriva B A14NEL
2011- 2013 CORSA B X10XE
2013- 2018 Astra J A14NET
2018- 20..? Grandland X