Dym okolo celeho auta z prednej casti:-(
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Aug 2009, 22:47
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bratislava
Dym okolo celeho auta z prednej casti:-(
Ahojte, (auto VeCe 12/2004 2.0DTI 74Kw)
tak dnes som zazil asi neprijemnu no zvlastnu skusenost.
Rano som nastartoval chvilku postal a pohoda nic ziadny dym trosku z vyfuku ale to je asi normalne pri studenom motore.
presiel som cca 500metrov zastal za smetiarmi na krizovatke a vtedz sa zacal valit okolo auta biely dym z prednej casti zo spodu to vychadzalo. mal som pustene fukanie tak sa dzm dostal aj do auta :-(
zhasol som motor dym po cca minutke dvoch zmizol. Tak som nastartoval a siel som dalej v pohode na dalsich semaforoch po cca 500metroch zase to iste ale uz v mensom rozsahu a akurat bola zelena tak som sa pohol za mnou len clona bieleho dymu. a odvtedy uz na ziadnej stopke kde som stal ani cervenej nic nedymilo:-(
som z toho nervozny co to je pripadne ako sa toho zbavit lebo mi to nepride ako normalne.
macil takuto temu som nikde nanasiel vcera som hladal kadeco s dymom k jednej som pisal ale to sa tykalo skor vyfuku :-) ak som netrafil vopred sorry ale ocenim dake rady pripadne pozretie sa na to a oprava hmm??
vdaka:-)
tak dnes som zazil asi neprijemnu no zvlastnu skusenost.
Rano som nastartoval chvilku postal a pohoda nic ziadny dym trosku z vyfuku ale to je asi normalne pri studenom motore.
presiel som cca 500metrov zastal za smetiarmi na krizovatke a vtedz sa zacal valit okolo auta biely dym z prednej casti zo spodu to vychadzalo. mal som pustene fukanie tak sa dzm dostal aj do auta :-(
zhasol som motor dym po cca minutke dvoch zmizol. Tak som nastartoval a siel som dalej v pohode na dalsich semaforoch po cca 500metroch zase to iste ale uz v mensom rozsahu a akurat bola zelena tak som sa pohol za mnou len clona bieleho dymu. a odvtedy uz na ziadnej stopke kde som stal ani cervenej nic nedymilo:-(
som z toho nervozny co to je pripadne ako sa toho zbavit lebo mi to nepride ako normalne.
macil takuto temu som nikde nanasiel vcera som hladal kadeco s dymom k jednej som pisal ale to sa tykalo skor vyfuku :-) ak som netrafil vopred sorry ale ocenim dake rady pripadne pozretie sa na to a oprava hmm??
vdaka:-)
Opel Vectra C GTS 1.9 CDTI 110Kw 2006
Ex- Opel Vectra C 2.0 DTI 74Kw 2004
-
- Bronzový užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Sep 2008, 15:05
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
mal som taky isty problem ale nie na vectra ale na astre a na inom agregate ale problem bol v podstate ten isty tiez som mal dym vsade a aj v kabine.U mna to sposobovalo to ze mi vytekal olej niekde okolo turba a ten kvapkal na vyfuk a to sposobovalo dym a smrad na tvojom mieste by som zacal hladat ci ti niekde nevyteka olej cez niejake tesnenie alebo turbo ako v mojom pripade.Ked si pisal ze dym bol biely tak si myslim ze to moze mat nieco s olejom
astra G coupe 2.0 16V Turbo
-
- Bronzový užívateľ
tak po udajnom vycisteni skontrolovani a ani jednom dymeni sa mi to stalo zase dnes rano...prikladam video
http://www.youtube.com/watch?v=IuiVijT3SZA
a nasledne v auparku v garazach kde to bolo dost neprijemne:-(((
fakt neviem jak to odstranit dake rady aby to nedymelo?
pripadne kde sa to vypina nech je s ym pokoj je to dost neprijemne v garazach pripadne medzi ludmi...:-)
dakujem
http://www.youtube.com/watch?v=IuiVijT3SZA
a nasledne v auparku v garazach kde to bolo dost neprijemne:-(((
fakt neviem jak to odstranit dake rady aby to nedymelo?
pripadne kde sa to vypina nech je s ym pokoj je to dost neprijemne v garazach pripadne medzi ludmi...:-)
dakujem
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Kto,kde a co hlavne Ti niekto cistil? Vypnut Ti to dokazem v pohode
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
- Bronzový užívateľ
nas kamarat TEO:-)Signum napísal:Kto,kde a co hlavne Ti niekto cistil? Vypnut Ti to dokazem v pohode
nevies co s tym je aj ked sme uz volali al etu vidis video k tomu? pripand eto vypneme a musim jazdit inaksie bez toho alebo neco?
-
- Strieborný užívateľ
Tel. kontakt mas tak zavolaj budem sa snazit vysvetlitmjfox napísal:nas kamarat TEO:-)Signum napísal:Kto,kde a co hlavne Ti niekto cistil? Vypnut Ti to dokazem v pohode
nevies co s tym je aj ked sme uz volali al etu vidis video k tomu? pripand eto vypneme a musim jazdit inaksie bez toho alebo neco?
Mám Opel
vsimol som si, ze niektore kurenia dymia pri starte a potom to ustane.
ovsem ak sa to dymenie opakuje, tak je to asi opakovany pokus rozbehnut horenie.
tam moze byt v najlepsom pripade sviecka pokazena, v horsom horak a v najhorsom riadiaca jednotka
da sa na to tiez pozriet diagnostikou
ked to chces vyradit, nielenze tam niekde je konektor, ale urcite aj poistka
ovsem ak sa to dymenie opakuje, tak je to asi opakovany pokus rozbehnut horenie.
tam moze byt v najlepsom pripade sviecka pokazena, v horsom horak a v najhorsom riadiaca jednotka
da sa na to tiez pozriet diagnostikou
ked to chces vyradit, nielenze tam niekde je konektor, ale urcite aj poistka
-
- Strieborný užívateľ
Na diagnostike tipu OP COM urcitre nic neukaze, kedze tato moznost (pridavne kurenie) tam ani nieje.Da sa diagnostikovat iba orig. Tech 2.mjfox napísal:no diagnostika neukazala ziadnu chybu v kureni ani v motore:-(
Mám Opel
-
- Bronzový užívateľ
hmm staci kuknut poistnu skrinu a ked tak vybrat a je po probleme?:-)) zeby? skusim cestou na obed kuknut...
inac som spozoroval ze to nedymi ked na test mode pise Ice-active OFF a Ice Ack OFF
moze to mat nieco spolocne? zjavne asi ano?
inac som spozoroval ze to nedymi ked na test mode pise Ice-active OFF a Ice Ack OFF
moze to mat nieco spolocne? zjavne asi ano?
-
- Bronzový užívateľ
tak najdena poistka no ked ju clovek vyberie tak mu zase palubny PC neukazuje spotrebu na l/100km a ani range cize dojazd:-(iurai napísal:otazka je, ze ci je to nieco dorabane, alebo originalne
original ma poistku v prednej poistkovej skrini cislo 23
bohvie co vsetko ovlada ta poistka:-)
-
- Bronzový užívateľ
Takze dnes rano pri teplote -2stupne som to nakopol a opakovalo sa dymenie z pridavneho kurenia v dvoch intervaloch.
Asi po 2minutach volnobehui Prvy kratky cca 10sec - 15sec potom to prestalo asi na 30sekund a nasledne druhe dymenie v dlzke asi 30sekund avsak podstatne intenzivnejsie. silny prud bieleho dymi z vyfuku od pridavneho kurenia.
co som spozoroval v testovacom menu ked mi pise
status1:
Ice-Enable ON
Ice-Active ON
Ice-Ack ON
dymenie:-( zatial zakazdym:-(
http://img163.imageshack.us/img163/5788/22122009744.jpg
status2:
Ice-Enable ON
Ice-Active OFF
Ice-Ack ON
dymenie malo vyrazne:-(
http://img137.imageshack.us/img137/7043/testmode4.jpg
status3:
Ice-Enable ON
Ice-Active OFF
Ice-Ack OFF
bez dymenia
tuto fotku zatial nemam:-)ale je to to iste:-)
vyzna sa v tomto niekto hovoria mu tieto veci nieco?
prikladam aj fotku z testovacieho menu
Asi po 2minutach volnobehui Prvy kratky cca 10sec - 15sec potom to prestalo asi na 30sekund a nasledne druhe dymenie v dlzke asi 30sekund avsak podstatne intenzivnejsie. silny prud bieleho dymi z vyfuku od pridavneho kurenia.
co som spozoroval v testovacom menu ked mi pise
status1:
Ice-Enable ON
Ice-Active ON
Ice-Ack ON
dymenie:-( zatial zakazdym:-(
http://img163.imageshack.us/img163/5788/22122009744.jpg
status2:
Ice-Enable ON
Ice-Active OFF
Ice-Ack ON
dymenie malo vyrazne:-(
http://img137.imageshack.us/img137/7043/testmode4.jpg
status3:
Ice-Enable ON
Ice-Active OFF
Ice-Ack OFF
bez dymenia
tuto fotku zatial nemam:-)ale je to to iste:-)
vyzna sa v tomto niekto hovoria mu tieto veci nieco?
prikladam aj fotku z testovacieho menu
-
- Bronzový užívateľ
tak po dnesnom kudole som sa to snazil vypnut no stecker nesiel vybrat ani stlacit neviem ci to je pripecene alebo co:-(
tak som vytiahol poistku F23 sice nejde dojazd ale aspon to nebude cmudit..:-) rpikladam video...
ked som otvoril kapotu mal som pocit ze trosku inikalo dymu aj z hadicky ktora ide do pridavneho kurenia taka strieborna reda je tym obalena...
mne to pride ako keby boli dake tesnenia zle a nasfta sa nespalovala tak ako by sa mala..:-( vsak sa pozrite... hadam sa to niekedy podari opravit:-(
http://www.youtube.com/user/holubmiso#p ... xz_lcl-QLw
ak mal niekto podobny problem poradte
tak som vytiahol poistku F23 sice nejde dojazd ale aspon to nebude cmudit..:-) rpikladam video...
ked som otvoril kapotu mal som pocit ze trosku inikalo dymu aj z hadicky ktora ide do pridavneho kurenia taka strieborna reda je tym obalena...
mne to pride ako keby boli dake tesnenia zle a nasfta sa nespalovala tak ako by sa mala..:-( vsak sa pozrite... hadam sa to niekedy podari opravit:-(
http://www.youtube.com/user/holubmiso#p ... xz_lcl-QLw
ak mal niekto podobny problem poradte