Výmena oleja v automat. prevodovke VeCe GTS 2,2

Moderátori: dulo, buci_vectra

ivoboss
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 07 Nov 2009, 18:30
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Výmena oleja v automat. prevodovke VeCe GTS 2,2

Príspevok od používateľa ivoboss »

Caute
chcel by som sa opytat ci je mozne ze sa nemeni olej v automatickej prevodovke kedze nieje v servisnej knizke zaznamenana ziadna vymena oleja. VeCe bola pravidelne servisovana v SR v Opli. Momentalne je najazdene 160 tis. (r.v. 2004)
Vdaka

::: iurai: uprava nazvu (olaj) nespisovne :::
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

Pokial dobre viem, v automate sa olej meni. Neviem ako u vectry, ale u chryslera to bolo kazdych 60 000 mil, t.j cca. 100 000km
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
ivoboss
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Komo napísal:Pokial dobre viem, v automate sa olej meni. Neviem ako u vectry, ale u chryslera to bolo kazdych 60 000 mil, t.j cca. 100 000km
No ja si to tiez myslim, len som sa v niektorej teme resp. inom portali docital aj o tom, ze oleje byvaju "dozivotne" a nieje ich nutne menit. Neviem ako je to u opla. Mam ho len kratko. Snad mi na to odpovedia v Opli kde bol servisovany:-) Vdaka
Používateľov profilový obrázok
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa Bruno »

hed odpovedia - je dozivotna :roll:

len si daj ten olej vymenit :wink:
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
zdenko1982

Príspevok od používateľa zdenko1982 »

Nieje do zivotna a znamy my odporucil 60000km a urobil som tak a je to o poznanie lepsie ,vymenitelna cast je 4l,Keby si chcel nieco vedet kludne napys
ivoboss
Nový užívateľ
Nový užívateľ

zdenko1982 napísal:Nieje do zivotna a znamy my odporucil 60000km a urobil som tak a je to o poznanie lepsie ,vymenitelna cast je 4l,Keby si chcel nieco vedet kludne napys

No v Opli tvdia ze sa olej nemeni pri beznom zatazeni vozidla. Odporucaju vsak menit ak je vozidlo trebars casto vyuzivane na tahanie karavanov resp. nejake taxi. Ja by som sa asi radsej rozhodol vymenit. Objem naplne som sa niekde docital ze je 7,2 L. Preco sa da vymenit len 4? Nieje moznost vypustit celu napln? A nevies nahodou aky olej sa do toho od vyroby dava?
Opel Vectra GTS 2,2 16V 108 kW (r.v. 2004, Z22SE)
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Celá náplň sa vypustiť nedá, pol objemu ostáva v hydromeniči.
Jediná možnosť je urobiť 2 výmeny a potom budú 3/4 nové.
S olejom sa mení/čistí aj filter/sitko.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

Kajo napísal:Celá náplň sa vypustiť nedá, pol objemu ostáva v hydromeniči.
Jediná možnosť je urobiť 2 výmeny a potom budú 3/4 nové.
S olejom sa mení/čistí aj filter/sitko.
schvalne, ze ci o tej vymene filtra vie aj vyrobca tych prevodoviek ?
iurai

Bruno napísal:hed odpovedia - je dozivotna :roll:

len si daj ten olej vymenit :wink:
myslim, ze v prevodovke F18 je treba menit olej 2x castejsie nez v AF20. Zhruba kazdych 30000 km.

viete preco ?
zdenko1982

no podla toho aku mas prevodovku ale na tej mojej su vymenitelne 4l ,a ziaden filter tam neni ,olej som kupoval v opli lebo nahradu my nasly ale nedoporucovali my to tam dat,tak som kupil v opli a hotovka 4l ma vysly 71eur,ci vymenit alebo nie ja som toho nazoru ze hej ,neni to zase taka vysoka investicia ,a pre klud duse to pomaha
zdenko1982

iurai to veru neviem ale asi prezradis
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

F18 je mechanická.

"Getriebeöl und Filter der Automatik sollten alle 60 TKM gewechselt werden."

:)
zdenko1982

tak to musim este ucit heh tak som zase o nieco mudrejsi
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

A pozri si aj toto:
http://www.howtodothings.com/automotive ... fluid.html

V bode 6 sa píše o filtri v tom zmysle, že nemá zmysel strácať čas jeho čistením, najlepšie je dať nový.
Taktiež je tam zmienka o novom tesnení deklu.
zdenko1982

no neviem ci piseme otom isto mam model 2006 a tam nieje ziadny filter a ani nadobka na dolievanie vies
iurai

Kajo napísal:A pozri si aj toto:
http://www.howtodothings.com/automotive ... fluid.html

V bode 6 sa píše o filtri v tom zmysle, že nemá zmysel strácať čas jeho čistením, najlepšie je dať nový.
Taktiež je tam zmienka o novom tesnení deklu.
nie je automaticka prevodovka ako automaticka prevodovka.
situacia je taka, ze Opel tvrdi, ze napln je dozivotna a Aisin tvrdi, ze napln je dozivotna (za beznych prevadzkovych podmienok).

v tomto musim s Aisinom suhlasit, aspon ohladom modelu AF20

Potom prijdu experti, ktori na internete citali nieco od inych expertov, a zacnu tvrdit nieco o pravidelnej vymene oleja aj filtra.

--

doplnene. ja takychto nazyvam Ing. Papousek. (preklad: papagaj)

preto som aj polozil taku tu protiotazku ohladom F18.
zdenko1982

netvrdim a ani som nikde necital ci treba menit alebo netreba ,bolo my tak povedane od servisaka ze sa to meni ,a keby bola dozivotna tak nemaju ten olej v opli skladom bezne,ako som pisal nieje to horibilna suma a ani vymena nieje taska a prevodovke to uskodit vobec nemoze ,ale viem ze su loglive oleje do motorou na interval 30000km nikto to neodporuca takze podobny pripad niekto tvrdi jedno druhy nieco ine
iurai

zdenko1982 napísal:netvrdim a ani som nikde necital ci treba menit alebo netreba ,bolo my tak povedane od servisaka ze sa to meni ,a keby bola dozivotna tak nemaju ten olej v opli skladom bezne,ako som pisal nieje to horibilna suma a ani vymena nieje taska a prevodovke to uskodit vobec nemoze ,ale viem ze su loglive oleje do motorou na interval 30000km nikto to neodporuca takze podobny pripad niekto tvrdi jedno druhy nieco ine
situacia je taka, ze 100% ludi nieco tvrdi, 20% nad niecim aj uvazovalo, a 10% sucasne uvazuje a ma aj tie spravne vedomosti.

co som sa ja v servisoch napocuval hluposti. pricom oni sa spravidla vyznaju, ALE nie vzdy.

najabsurdnejsi pripad. Tvrdili mi o 2 rovnakych, zhodnych skrutkach, ze maju rozne stupanie zavitu

--

vratme sa k tym automatom. aky typ prevodovky mas ty ?
zdenko1982

vies ze ani neviem 6stupnovi so sekvencnim radenim ale tip fuha to neviem ale on to vycital s vinka ked som kupoval olej takk neviem ti povedat
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

iurai - čerstvá skúsenosť.
Slzil mi o-krúžok na hadici od automatickej prevodovky k chladiču.
Najskôr som sa obrátil na Signuma, potom som si povedal, že kašlem na to, je to malý únik.
Ale predvčerom mi to nedalo, mal som už ATF kúpené, aj o-krúžky, tak som si povedal, že to vymením a pritom vymením aj toľko ATF, koľko vytečie.

Urobil som.

Nastavil som hladinu.

A vieš čo? Prevodovka radí omnoho hladšie a nie je to len môj názor. Napríklad sa úplne stratilo kopnutie, ktoré je charakteristické skoro pre všetky automatiky a to je vtedy, keď prudšie pridáš a v momente radenia prevodovky pustíš plyn...
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"