palivove čerpadlo

Moderátori: dulo, buci_vectra

palucmri

palivove čerpadlo

Príspevok od používateľa palucmri »

ahoj oplaci prednedavnom som sa aj ja stal majitelom striebornej vectry B
a po prejdeni zhruba 4 000 km sa odrazu vyskytol problem zasvieti mi kontrolka motora motor ma nepravidelny chod , otačkomer nič neukazuje a ani palubny počitač neukazuje žiadnu spotrebu . Asi tak po troch styroch minutach to prestane a motor ide normalne. Stalo sa mi to zatial tri krat . Ak sa to stane pri jazde tak mi citelne klesne vykon .
V jednom pochybnom servise mi povedali že je zle palivove čerpadlo nahradne sa vraj neda zohnať a oprava ma bude stať 55 000 sk . Mne sa to zda privela a preto by som vas chcel požiadať o pomoc . V servise opel by ma iba napojenie na počitač vyslo 3 000 a nove čerpadlo vraj stoji okolo 80 000 sk Ak mate niekto neaku skusenosť stakymto problemom tak mi prosim poradte co mam robiť .
mam vectru B r.v. 2000 2.2 DTi kod motora Y22DTY
za vasu pomoc a rady vopred dakujem
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

Nuz 80 000 dat za nove cerpadlo...tak to sa mi zda hooodne prestrelene. Ja som za svoje auto dal 80 000 :D
Ale k veci. Ak sa ti rozsvieti ta kontrolka motora, tak chyba ostane ulozena az do 20tich nastartovani, cize ak mas moznost, tak hned po chybe by som zasiel na kontrolu na PC (nemusis priamo do opla, aj ked ja by som asi siel). Nasledne na to uvidis, v com spociva tvoj problem. Nemusi to byt palivove cerpadlo, kedze ti to robi len obcas. Cerpadlo vacsinou umiera tak ze najprv zacne tak cudne piskat/hukat a potom umre...
Inak prekontroluj si vsetky hadicky, rurky, kable atd. aspon vizualne.
Ale na ten PC chceck by som zasiel...

a este jedna vec..zhasne aj kontrolka motora? ale stale si neviem predstavit aky suvis ma vypadnutie PC v aute a otackomera koli cerpadlu...
Používateľov profilový obrázok
Marky
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 01 Jún 2007, 18:40
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Marky »

Jak rika Komo, cerpadlo to muze byt, ale take nemusi, takto od stolu aniz by to napojili na PC tak to jsou fakt machri, protoze to muze byt klidne uplne neco jineho. Cerpadlo vesmes klekne, ale pak uz nejedes. Pokud je to jen kontrolka, tak zajet k opelum na diagnostiku a mohu Te ubezpecit, ze cena neni rozhodne 3000Ks. Ted jsem si ji nechal delat v autorizaku, protoze mi zacla sviti kontrolka chlazeni (nebo jak se to jmenuje) a dokonce mi to udelali zadarmo, jinak by stala 390Kc bez DPH.
Astra G Caravan NJOY Y20DTH 74kW + Vectra C Caravan Elegance Z19DTH 110kW
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

Pripojenie na pocitac v servise Opel stoji 930sk aspon v Blave to je tak. Moze to byt cerpadlo,ale aj tak nemusi urcite je potrebna diagnostika bez nej nic nezistis. Keby to aj nahodou :cry: bolo cerpadlo tak repas sa da zohnat so zarukou za cca 30000sk.Nieje to tiez zrovna malo, ale to je velky problem firmy Bosch, ktora dodava cerpadla pre vozidla Opel.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
palucmri

bol som to dat na pc

ahoj kedze som bol chory s tou zavadou som nic nestihol urobit ale dnes som to bol dat na diagnostiku .
Nebol som v opli pretoze v Ziline to stoji 3 000 sk .
bol som v neautorizovanom servise a spravili to zadarmo .
Ale teraz k problemu
Diagnostika nasla 4 chyby
1 snimac otacok motora - privisoky signal alebo take nieco
2 snimac otacok motora - zly signal
3 snimac prietoku vyfukovych plynov
no a posledna stvrta chyba bola vraj NEZNAMA CHYBA
normalne to vypisalo neznama chyba
ta chyba mala čislo P 1590 neviete niekto co to moze byt
Inak to auto ide stale horsie a horsie robi to uz pri kadzdej jazde a vlastne to uz ide viac zle ako dobre
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

K tej chybe 1 a 2 asi len tolko ze to bude najskor zly signal a na zaklade toho ti tam hodilo aj tu druhu, resp. prvu chybu. Ak mas, skus prestriekat kontakty na "krokaciku" a podobnych veciach kontoxom alebo niecim podobnym.
K problemu 3...no "snimac prietoku vyfukovych plynov" je asi Lambda sonda, alebo sa mylim? Ak ano, tak tiez skus streknut kontakty atd. Inak ti poradit neviem. Pockaj si na viac reakcii, mozno ze sa mylim...
palucmri

na problem sa už prišlo bol to ten snimač otačok motora a nan sa nabalovali ostatne problemy.Po vymene snimača je to v poriadku auto funguje tak ako ma no čo ma celkom trapi je ze diagnostika vypisuje chybu recyklacie vyfukovych plynov.Vraj je to neaky ventil alebo nieco take a čast vyfukovych plynov to vracia naspäť do motora a tie sa este raz spaluju. No po vymene toho snimača to už prestalo asi po 100 km .
Ja to auto asi predam nebudem čakať kym to odide.
Nechcete ho niekto kupit ?
Sršeň

Príspevok od používateľa Sršeň »

palucmri napísal:na problem sa už prišlo bol to ten snimač otačok motora a nan sa nabalovali ostatne problemy.Po vymene snimača je to v poriadku auto funguje tak ako ma no čo ma celkom trapi je ze diagnostika vypisuje chybu recyklacie vyfukovych plynov.Vraj je to neaky ventil alebo nieco take a čast vyfukovych plynov to vracia naspäť do motora a tie sa este raz spaluju. No po vymene toho snimača to už prestalo asi po 100 km .
Ja to auto asi predam nebudem čakať kym to odide.
Nechcete ho niekto kupit ?
vtipálek :wink:
cardude
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 12 Júl 2007, 07:53

Príspevok od používateľa cardude »

Signum napísal:Pripojenie na pocitac v servise Opel stoji 930sk aspon v Blave to je tak. Moze to byt cerpadlo,ale aj tak nemusi urcite je potrebna diagnostika bez nej nic nezistis. Keby to aj nahodou :cry: bolo cerpadlo tak repas sa da zohnat so zarukou za cca 30000sk.Nieje to tiez zrovna malo, ale to je velky problem firmy Bosch, ktora dodava cerpadla pre vozidla Opel.
a co taky repas cerpadla na Y22DTR?ak mam dobre info,nove stoji 120tis,da sa podpultovo zohnat aj za 70tis a to tiez nie je malo.
insignia st 2.0 CDTi 96kW
Používateľov profilový obrázok
Marky
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 01 Jún 2007, 18:40

Príspevok od používateľa Marky »

Myslim, ze to cerpadlo uz vyresil tim, ze to bylo necim jinym :D .
Astra G Caravan NJOY Y20DTH 74kW + Vectra C Caravan Elegance Z19DTH 110kW
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"