OLEJ..??
Moderátor: buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 10 Sep 2009, 11:53
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
ano mam ecotec x20xev...
ja to nemam u prdele.... ja sa nachadzam v cechach kde studujem a som tu este stale bez netu cize je to pre mna komplikovane sa sem dostat :!:
bol som s jednym mechanikom co tu byva kusok odomna a ten mi povedal, ze to moze byt hydrostel... lebo ten zvuk je velmi klepavy a vychadza z vrchnej casti motoru a neni pravaidelny... cize, moze to byt ono?
ja to nemam u prdele.... ja sa nachadzam v cechach kde studujem a som tu este stale bez netu cize je to pre mna komplikovane sa sem dostat :!:
bol som s jednym mechanikom co tu byva kusok odomna a ten mi povedal, ze to moze byt hydrostel... lebo ten zvuk je velmi klepavy a vychadza z vrchnej casti motoru a neni pravaidelny... cize, moze to byt ono?
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Ale to, aký máš motor, si mal uviesť hneď v otázke, alebo ešte lepšie, dať si to do podpisu. Tak by sa tu neviedli zbytočné debaty.
Potrebovať budeš minimálne 4,5l oleja a olejový filter. Možno ešte nové tesnenie pod vypúšťaciu skrutku.
Klepať môže v motore bárzčo. Hydroštely u týchto motorov je klasika. Pokiaľ ti to klepe len za studena a po zohriatí motora to ustane, tak to zatiaľ nerieš.
Potrebovať budeš minimálne 4,5l oleja a olejový filter. Možno ešte nové tesnenie pod vypúšťaciu skrutku.
Klepať môže v motore bárzčo. Hydroštely u týchto motorov je klasika. Pokiaľ ti to klepe len za studena a po zohriatí motora to ustane, tak to zatiaľ nerieš.
-
- Nový užívateľ
jasne ospravedlnujem sa este raz hned si to doplnim, som tu totiz vzdy na 1-2 min :/.. no, klepe to nielen za studena, preto to teraz intenzivne riesim, pretoze auto mam 70 km od domu... ze ci by sa ta dialka dala prejst(dolial som olej), alebo ci si mam radsej niekoho vybavit na odtah. plus, kde by som mohol ten hydrostel zohnat a kolko by ma vysla oprava? dakujem moc
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Výmena hydrozdvihátka* nie je vec, ktorú by si zvládol niekde na ceste.
Ale zas to nie je vec, kvôli ktorej by si musel auto odložiť.
V Tvojom prípade to však môže byť aj niečo úplne iné.
Tu je potrebné ucho odborníka, ktorý podľa tónu, frekvencie a pod. približne určí o čo ide.
* musíš demontovať rozvodový remeň, veko ventilov, obe vačkovky a si tam. Mňa 16 zdvihátiek stálo 8000 Sk. Ak to bude zdvihátko, priprav si ešte pár eur na tesnenie pod čapicou.
Ale zas to nie je vec, kvôli ktorej by si musel auto odložiť.
V Tvojom prípade to však môže byť aj niečo úplne iné.
Tu je potrebné ucho odborníka, ktorý podľa tónu, frekvencie a pod. približne určí o čo ide.
* musíš demontovať rozvodový remeň, veko ventilov, obe vačkovky a si tam. Mňa 16 zdvihátiek stálo 8000 Sk. Ak to bude zdvihátko, priprav si ešte pár eur na tesnenie pod čapicou.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
- Nový užívateľ
takze... na ubytovni mam jedneho chalana co sa venuje autam a povedal mi, ze to je ono... potom, kusok od ubytovne je autoopravovna tak som zbehol tam a pan bol taky ochotny, ze mi to dosiel tych 30 metrov cez tu zimu pozret na to
hovoril, ze mali opla s tym motorom co ja, ze by to malo byt ono, ten zvuk vychadza z vrchu motora...(Hovoril, ze by to mal byt 1, maximalne 2 hydrostely) Ja sa strasne bojim na tom prejst domov, pretoze, ten zvuk je neskutocne neprijemny :/
Inak, lepsie by bolo, keby som s tym zasiel do opel servisu, ze by mi to spravili tam? kolko penazi by som si mal nachystat, cca tych 200eur?

Inak, lepsie by bolo, keby som s tym zasiel do opel servisu, ze by mi to spravili tam? kolko penazi by som si mal nachystat, cca tych 200eur?
-
- Nový užívateľ
no vyzera to tak, ze uz to nenastartujem(aspon zatial), nechal som auto na volnobehu, ci to klepanie hydrostelu po zahriati prestane. Motor sa vypol a uz nejde nakopnut. asi to je pridrene :/ ake mam moznosti, spravit GO motora, alebo tam dat iny? napr http://www.autobazar.eu/sk/motor-opel-c ... 13310.html
-
- Nový užívateľ
chlapi a co hovorite na toto, je tam prevodovka, rj, kabelaz... otazka je, v akom to bude stave :roll: http://www.autobazar.eu/sk/motor-c20ne- ... 88974.html
-
- Nový užívateľ
a nedalo by sa to nejako spravit? lebo pozeral som trosku ine fora, bola tam rec o vymene motorov.
inak, dnes sa nechavam "odtiahnut" cca 70 kilakov domov, mechanik sa mi dojde na to pozret. Pozeral som si aj zanovne diely, cize celkom v pohode. Este som cital, ze "pridretost" motora sa da zistit, ked sa zaradi 5ka a auto sa potlaci dozadu, tak pojdem zistovat
inak, dnes sa nechavam "odtiahnut" cca 70 kilakov domov, mechanik sa mi dojde na to pozret. Pozeral som si aj zanovne diely, cize celkom v pohode. Este som cital, ze "pridretost" motora sa da zistit, ked sa zaradi 5ka a auto sa potlaci dozadu, tak pojdem zistovat