Papka olej
Moderátori: dulo, buci_vectra
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Jasné! Ty to ešte nemáš? My všetci to už používame. Za tie prachy...? Máme neskutočne nízku spotrebu, pri rozbehu trháme asfalt (preto tie diery) a napríklad ja mením olej tak, že vypustím starý, zachytím ho do nejakej bandasky, normálne naštartujem, ani vypúšťaciu skrutku nedávam naspäť, nech to poriadne všetko vykvapká, dojdem do predajne do mesta, dám im starý, dostanem zľavu na nový, dojdem domov, vymením filter zaskrutkujem späť skrutku, nalejem nový, samozrejme nesmiem zabudnúť pridať tam ten zázrak z krajiny, kde zajtra znamená včera, či ako a veselo jazdím ďalších 30 tisíc.

- MajklNajt
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Júl 2009, 15:31
- Auto: Vectra B
Teo:
neviem do akej miery su tie pripravky tec2000 ucinne a ci vlastne su ucinne, ale jedno viem, ze predajca tohto vyrobku je pekny klamar
Sak precitajte diskusiu na jednom moto servery:
http://motoride.sk/?P=phorum&tema=lentak&tid=37705
Dufam ze ju tam admini na jeho poziadanie nevymazu. Mimochodom zakladatel temy je predajca :?
neviem do akej miery su tie pripravky tec2000 ucinne a ci vlastne su ucinne, ale jedno viem, ze predajca tohto vyrobku je pekny klamar
Sak precitajte diskusiu na jednom moto servery:
http://motoride.sk/?P=phorum&tema=lentak&tid=37705
Dufam ze ju tam admini na jeho poziadanie nevymazu. Mimochodom zakladatel temy je predajca :?
Opel Vectra 2.0 DTi
r.v. 2000 edition, sedan
r.v. 2000 edition, sedan
- m1lan
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Feb 2009, 13:20
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Ja mám motor X16XEL, používam olej Valvoline 10W40 a nie dávno som nalial do oleja nejaký prípravok K2 DOKTOR CAR SPEC. Nejaké tie km som už na tom spravil, asi 700km a na mierke stale rovnako oleja. A musím povedať že pred tým to žralo oleja viac. Asi tak 2dcl na 1000km.
>>X16XEL Sportive<<
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
takze chces povedat ze ty ten zazrak pouzivas? a je to aj pravda?macil napísal:Jasné! Ty to ešte nemáš? My všetci to už používame. Za tie prachy...? Máme neskutočne nízku spotrebu, pri rozbehu trháme asfalt (preto tie diery) a napríklad ja mením olej tak, že vypustím starý, zachytím ho do nejakej bandasky, normálne naštartujem, ani vypúšťaciu skrutku nedávam naspäť, nech to poriadne všetko vykvapká, dojdem do predajne do mesta, dám im starý, dostanem zľavu na nový, dojdem domov, vymením filter zaskrutkujem späť skrutku, nalejem nový, samozrejme nesmiem zabudnúť pridať tam ten zázrak z krajiny, kde zajtra znamená včera, či ako a veselo jazdím ďalších 30 tisíc.
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
iurai
-
iurai
-
iurai
ja som myslel tie preplachove pripravky.macil napísal:Mal som na mysli ten ruský zázrak ktorý spomínal Lubo22. A tie ďalšie? Jediné, čo som kedy pridal do oleja bol prípravok na čistenie hydroštelov od dvoch rôznych výrobcov. Ani jeden nezabral. Asi mám hydroštely čisté.
sice som skepticky, ze ci dokazu nieco viac, nez odlepit stieraci kruzok, ak je nahodou zapeceny.
u toho x16xel je asi viac pricin pre zvysenu spotrebu
hydrostely - nedaju sa citit mimo motora ? nejaky kupel v kyseline alebo nieco takeho
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
2iurai:
Môj postoj k týmto veciam je podobný tvojmu. Nemyslím, že preplach pomôže vyriešiť problémy, ktoré má X16XEL. Uškodiť by nemal, ale nabojíš sa, že ti zbytky toho preplachu, ktoré ostanú v motore (všetko nikdy nevytečie) zdegradujú novú olejovú náplň? To by chcelo potom motor ešte prepláchnuť normálnym motorovým olejom.
Môj postoj k týmto veciam je podobný tvojmu. Nemyslím, že preplach pomôže vyriešiť problémy, ktoré má X16XEL. Uškodiť by nemal, ale nabojíš sa, že ti zbytky toho preplachu, ktoré ostanú v motore (všetko nikdy nevytečie) zdegradujú novú olejovú náplň? To by chcelo potom motor ešte prepláchnuť normálnym motorovým olejom.
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
X16XEL trpy a trpel casom ovalitou piestov.....Cize neviem co riesite....Samotne prekruzkovanie preto nepomoze, bo aj stare kruzky bolo uz ovalne..Ked sa daju nove, hned to dymi, zere olej jak besne, a casom ked sa kruzky prisposobia, tak to je to iste...
Treba vymenit komplet piesty s kruzkami....tade to zere najviac oleja....
Je na to aj stroj, co meria ovalitu piestov....X16XEL ju ma najvecsiu..
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
-
iurai
mam 8 nahradnych piestov. zeby stacilo vymenit ?langdon2 napísal:X16XEL trpy a trpel casom ovalitou piestov.....Cize neviem co riesite....Samotne prekruzkovanie preto nepomoze, bo aj stare kruzky bolo uz ovalne..Ked sa daju nove, hned to dymi, zere olej jak besne, a casom ked sa kruzky prisposobia, tak to je to iste...
alebo boli aj valce ovalne vybehane ? prevrtat a osadit vlozky ?
to uz nebude take lacne
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Nuz, ked to je u v takom hroznom stave, tak jedine na vybrus, plus suche vlozky s novymi piestami.....na vedlajsej ulici ako byvam to jedna firma robi.
http://www.lievaj.sk/vybrusy.htm
http://www.lievaj.sk/vybrusy.htm
Opel Insignia 2,0Cdti