Zahrevanie motora na Max 80 oC ASTRA Y20DTL
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
Oto
Zahrevanie motora na Max 80 oC ASTRA Y20DTL
Je normalne ze motor sa zahreje maximalne na 80 oC ? Mal som uz viac aut ale ani jedno mi toto nerobile. Vsetky aj dieslove aj benzinove sa zahrievali na 90oC a teplotu si drzali aj pocas hodinoveho parkovania. Moja Astra stoji na parkovisku 15 min a motor je studeny. Minule som isiel z horskeho prechodu niekolko kilometrov na volnobeh a rucicka pochvilke uplne klesla. Je to normalne?
Ďakujem za odpoveď.
Ďakujem za odpoveď.
-
kikibi
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Máj 2009, 14:43
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
nazdar priatelia oprašim temu: mam ten isty motor (dovoz od talianov) je mozne ze by montovali pre talianov ine termostaty napr. kvoli miernim klim. podmienkam? kamoš ma s tade octaviu 1,9tdi a ani za svet zohriat jazdi na cca 60 st. My mame nejake sluzobne auta z talianska a to iste...celi den cca 60 st. moja astra sa tiez velmi tazko zohrieva... moze na tom nieco byt? poradte vdaka.
- marjan
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Feb 2008, 12:20
- Kontaktovať používateľa:
vymen termostat, choroba dieselovych astier, resp tychto motorov, netesni na prirubu, musis vymenit cely aj s prirubou, stoji cca 50 €kikibi napísal:nazdar priatelia oprašim temu: mam ten isty motor (dovoz od talianov) je mozne ze by montovali pre talianov ine termostaty napr. kvoli miernim klim. podmienkam? kamoš ma s tade octaviu 1,9tdi a ani za svet zohriat jazdi na cca 60 st. My mame nejake sluzobne auta z talianska a to iste...celi den cca 60 st. moja astra sa tiez velmi tazko zohrieva... moze na tom nieco byt? poradte vdaka.
Naposledy upravil/-a marjan v 23 Sep 2009, 21:18, upravené celkom 1 krát.
Mitsubishi Outlander 2.4 benzín, automat
ASTRA CARAVAN G 2.0 DTL16 V
ASTRA CARAVAN G 2.0 DTL16 V
- Kat
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 10:56
chybny termostat...
Vlado Kat
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
-
iurai
- Kat
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 10:56
kazde malo naprd termostat... je to len suciastka ktora sa casom opotrebuje..nic viackikibi napísal:asi to tak bude..... ale co si myslite o talianskych dovozoch vsetky co som jazdil ( a nebolo ich malo cca 50 vsetky mozne znacky) isli na 60 st. :roll:
Vlado Kat
-
phoney
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 04 Nov 2009, 00:36
termostat
S tym dovozom z talianska je to zaujimave. Teraz som si kupil vectru z talianska a je vonku uz zima a teplota je skoro stale na spodnej hranici, len na dialnici mi stupla na 70 stupnou asi. Kazdopadne ten termostat vymenim, ale mozno je ta teoria pravda o tych talianoch 
-
Standy
-
lubos268
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Dec 2009, 17:44
Toto je problém snáď asi všetkých Astier. Všetko je OK, kúrenie kúri len ukazovateľ teploty má načas. A až príliš. Vymenil som termostat, dal som tam nový s označením 92°C ale najhoršie bolo, že aj taký tam bol. Aj nový a potom starý som testoval a správali sa rovnako = správne 92°C. Nič sa nezmenilo. Vymenil som snímač teploty vody (cena 16,18€) ktorý je hneď vedľa termostatu a nič. Je vážny predpoklad, že sú snímače dva, ktoré robia rozdiel dvoch hodnôt a tie sú uvedené na budíku. Pravdepodobne termočlánok na teplotu oleja + voda = ukazovateľ na PD. Už to neriešim, je zima, možno keď bude teplejšie otvorím prístrojovku. Predajca ND mi tvrdí, že snímač teploty vody nie je jediný.