Vybíjanie batérie Astra H
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 25 Jún 2009, 19:03
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Vybíjanie batérie Astra H
Nazdar chalani. Mám taký problém, že kaď nejazdím autom 4-5 dní, tak mi úplne vyšťaví batériu. Mám rok starú batériu Banner 74 Ah a za rok som ju musel 6 krát nabýjať. Nestretol sa niekto s niečím podobným? Batéria bola na testoch, že vraj je v poriadku, mal som merané dobýjanie, taktiež v poriadku. Akurát zistili, že pri uzamknutom aute (bez alarmu) niečo odoberá prúd 0,48 A. Optimum je s alarmom do 0,20 A. Nevie niekto poradiť, čo by mohlo odoberať prúd?
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Re: Vybýjanie batérie Astra H
pepcco146 napísal:Nazdar chalani. Mám taký problém, že kaď nejazdím autom 4-5 dní, tak mi úplne vyšťaví batériu. Mám rok starú batériu Banner 74 Ah a za rok som ju musel 6 krát nabýjať. Nestretol sa niekto s niečím podobným? Batéria bola na testoch, že vraj je v poriadku, mal som merané dobýjanie, taktiež v poriadku. Akurát zistili, že pri uzamknutom aute (bez alarmu) niečo odoberá prúd 0,48 A. Optimum je s alarmom do 0,20 A. Nevie niekto poradiť, čo by mohlo odoberať prúd?
Mas v CD mechanike stale CD-cko?
Dalsi problem moze byt svetlo v odkladacej skrinke pri spolujazdcovi.
Naposledy upravil/-a Signum v 18 Sep 2009, 21:04, upravené celkom 1 krát.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
Re: Vybýjanie batérie Astra H
pepcco146 napísal:Nazdar chalani. Mám taký problém, že kaď nejazdím autom 4-5 dní, tak mi úplne vyšťaví batériu. Mám rok starú batériu Banner 74 Ah a za rok som ju musel 6 krát nabýjať. Nestretol sa niekto s niečím podobným? Batéria bola na testoch, že vraj je v poriadku, mal som merané dobýjanie, taktiež v poriadku. Akurát zistili, že pri uzamknutom aute (bez alarmu) niečo odoberá prúd 0,48 A. Optimum je s alarmom do 0,20 A. Nevie niekto poradiť, čo by mohlo odoberať prúd?
mozno ti svieti ziarovka v kufri. alebo radio
maximum by malo byt okolo 0,05 A. uz 0,2 je velmi vela
treba vytiahnut vsetky poistky a odmerat odber. potom zistit, ze cez ktoru poistku ide zvyseny odber
-
- Nový užívateľ
Musím priznať, že CD-čka mám vložené vždy, ale svetlo v schránke pred spolujazdcom mám vypojené celkom a taktiež aj v kufri. Pár krát sa mi stalo, že keď som prechádzal okolo auta, tak som počul nejaké čudné zvuky. Pripadalo mi to ako keby klapky kúrenia sa hýbali. Neviem? Alarm nie je aktivovaný pokial auto neuzamknem na 2x. Vobec alarm nepoužívam. Tie poistky mám vybrať všetky naraz? Nezblázni sa potom celá elektrika v aute? chlapi poraďte, lebo som zúfaly!
- MajklNajt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Júl 2009, 15:31
- Auto: Vectra B
Poistky vytahuj po jednej, ked nenameras ziadny prud, zaloz ju naspat a meraj dalsiu poistku.
Ked ju das dole, ampermeter priloz na kontaky kde sa zasuva a meraj.
Takto jednu po druhej. Proste ak ti taha tolko z baterky, tak musis nieco namerat aj v poistovej skrinke. Potom uz budes vediet presne co ti taha tu baterku.
Alebo druhy sposob, asi jednoduchsi:
Pripoj ampermeter seriovo medzi baterku a kontakt kabla a po jednom vytahuj poistky. Prud klesne, ked vytiahnes hladanu poistku s odberom.
Daj vediet, som zvedavy co zapricinuje ten odber
Ked ju das dole, ampermeter priloz na kontaky kde sa zasuva a meraj.
Takto jednu po druhej. Proste ak ti taha tolko z baterky, tak musis nieco namerat aj v poistovej skrinke. Potom uz budes vediet presne co ti taha tu baterku.
Alebo druhy sposob, asi jednoduchsi:
Pripoj ampermeter seriovo medzi baterku a kontakt kabla a po jednom vytahuj poistky. Prud klesne, ked vytiahnes hladanu poistku s odberom.
Daj vediet, som zvedavy co zapricinuje ten odber
Opel Vectra 2.0 DTi
r.v. 2000 edition, sedan
r.v. 2000 edition, sedan
-
- Nový užívateľ
Takže dnes som meral prúd, ktorý ide cez poistky. A nameral som toto: Predná poistková skrinka -
1. poistka - ABS - 10,98 V
2. poistka - ABS - 9,48 V
3. poistka - Ventilátor interiéru - 9,48 V
16. poistka - Elektronika riadiacích jednotiek - 10,19 V
34. poistka - Riadiaca jednotka - 10,63 V
35. poistka - Informačný systém - 11,00 V
Zadná poistková skrinka -
1. poistka - Elektricky ovládané prdné okná - 11,60 V
Čo vy nato?
1. poistka - ABS - 10,98 V
2. poistka - ABS - 9,48 V
3. poistka - Ventilátor interiéru - 9,48 V
16. poistka - Elektronika riadiacích jednotiek - 10,19 V
34. poistka - Riadiaca jednotka - 10,63 V
35. poistka - Informačný systém - 11,00 V
Zadná poistková skrinka -
1. poistka - Elektricky ovládané prdné okná - 11,60 V
Čo vy nato?
- MajklNajt
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Júl 2009, 15:31
- Auto: Vectra B
To nie je prud, ale napatie. Prud sa udava v jednotkach Ampera.
Meranie napatia: paralelne do obvodu (napr.bateria)
Meranie prudu: seriovo do obvodu
Zapoj ampermeter seriovo medzi +pol baterie a kabel na +pol baterie. A potom vytahuj poistky zo skrinky. Prud musi ist dole, ked natrafis na positku cez ktoru to zere baterku.
Meranie napatia: paralelne do obvodu (napr.bateria)
Meranie prudu: seriovo do obvodu
Zapoj ampermeter seriovo medzi +pol baterie a kabel na +pol baterie. A potom vytahuj poistky zo skrinky. Prud musi ist dole, ked natrafis na positku cez ktoru to zere baterku.
Opel Vectra 2.0 DTi
r.v. 2000 edition, sedan
r.v. 2000 edition, sedan
-
- Strieborný užívateľ
macil napísal:pepcco146 napísal: ...Čo vy nato?
Že by si mal zájsť za niekým, kto je s elektrikou kamarát.
Bez urážky.
Veru presne ako pise Macil
Mám Opel
-
- Nový užívateľ
No najlepšie by bolo za niekym z vás! Tak čo som vlastne nameral? Na ostatných poistkách mi to ukazovalo 0,0. Keby som chcel vyvaliť peniaze za niečo, čo napr. môže byť len nejaká somarina, tak sa nepýtam na fóre, ale idem vyvaliť peniaze. Priznávam, že niesom nejaký odborník. Radšej to zverím drahým odborníkom
-
- Nový užívateľ
Už som to dal zase do Opla Prešov. Nemám inú možnosť, určite to bude stáť pekné éčka, ale čo už? Batéria nemá ani rok, bola 6x pod nabíjačkou a už je úplne na ..... Zajtra si pre to idem, tak uvidím, čo z toho bude. Veľké očakávania z toho nemám, určite na mňa vybehnú, čo všetko treba vymeniť a tak. Zajtra dám vedieť
-
- Strieborný užívateľ
pepcco146 napísal:Takže dnes som vzal auto z Opla Prešov. Vyjadrili sa, že baterka Banner nič moc. Mám kúpiť lepšiu značku. Merali odber z batérie, zistili odber 0,30 A. Že vraj je to v norme! Neviem, čo mám robiť! Poradťe. Mám kupiť novú batériu? Akej značky?
0,30A je v norme? myslim ,ze to je blbost do-0,05A je podla mna v norme.
Mám Opel
pepcco146 napísal:Takže dnes som vzal auto z Opla Prešov. Vyjadrili sa, že baterka Banner nič moc. Mám kúpiť lepšiu značku. Merali odber z batérie, zistili odber 0,30 A. Že vraj je to v norme! Neviem, čo mám robiť! Poradťe. Mám kupiť novú batériu? Akej značky?
to je hlupost. alebo su blbi, alebo sa ta chceli zbavit
skoc za nejakym autoelektrikarom, alebo za nejakym znamym, co rozumie elektrotechnike.
-
- Nový užívateľ
Neviem, či to spolu súvisí. Napr. dnes som sedel v aute, čakal som na mamu. Všetko som mal vypnuté. Zrazu niečo niekde v palubovke alebo niekde tam hučalo. Ako keby to bol nejaký motorček a s niečim pohyboval. Trvalo to cca. 15 sekúnd a zase ticho. Keby niekto vedel o nejakom profíkovi, čo sa fakt rozumie do elektriky, napíšte kontakt.