svieti kontrolka ABS, TC a neukazuje rychlost
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
IT
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 06 Júl 2008, 20:41
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
nic si nemusis vysvetlovat ja som mal presne ten isty problem pozri si moje prispevky je to tam popisane vymenil som RJ ABS a je pokoj zozenies na vrakaci za 100 eur aleb si pozri v autobazar eu nejake buracky a pod. tam by si ju mohol zohnat staci len tu elektricku cast kde sa pripaja konektor
Vectra B caravan 2.0i 16v Sport 100kw EX
Vectra C caravan 2,2DTI
Vectra C caravan 2,2DTI
-
makobn
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Feb 2009, 23:19
- Auto: Vectra B
ano, toto je ABS, RJ je elektronicka cast, co je do nej zapojeny ten velky konektor[/quote]
na to aby som zistil ci mam taku RJ ako mi Karya ponuka to musim asi rozobrat co? len mna sa videlo ze to je jedna cast v celku aj stou srandou co do nej tie tenke trubky idu... :roll:
na to aby som zistil ci mam taku RJ ako mi Karya ponuka to musim asi rozobrat co? len mna sa videlo ze to je jedna cast v celku aj stou srandou co do nej tie tenke trubky idu... :roll:
Opel Vectra B 2.0 16V 100kW 1998 x20xev
-
iurai
Abs
Ak ma tuto tak to je jasne ze to tam nenatlaci ani s traktorom 
Opel Zafira B 1.9 CDTi 110Kw 2005
ex Opel Vectra Caravan 2.0 16v 100Kw 1999
ex Opel Vectra 1.8i 16V 85Kw r.1996
ex Skoda Felicia 1.6Mpi r.1996
ex Opel Vectra Caravan 2.0 16v 100Kw 1999
ex Opel Vectra 1.8i 16V 85Kw r.1996
ex Skoda Felicia 1.6Mpi r.1996
-
makobn
- Strieborný užívateľ

Re: Abs
iurai napísal:presne tak. vymena trubiek by vyriesila cast problemu, ale ked som to skusal, tak konektor nepasovalKarya napísal:Ak ma tuto tak to je jasne ze to tam nenatlaci ani s traktorom
no preto sa vopred pytam...nevedel som ci je to vcelku aj s tou castou s trubkami alebo je to viac casti a ta elektronicka cast je jednaka. dik za vysvetlenie
-
IT
- Pravidelný užívateľ

zbytocne peniaze za diagnostiku v nejakom pochybnom servise a bezna zalezitost ze sa nedokaze spojit s RJ a tie udaje z diagnostiky niesu na 100% presne /vlastna skusenost/. Po tom co som si ja s tym uzil pochybujem ze by to bola zla kostra alebo pod. hovadiny. RJ sa da rozmontovat , ty potrebujes vymenit len tu elektronicku cast drzi ju 6 sroub k mech. casti odkial idu brzdove trubky az budes zhanat tak najlepsie podla typu motora ,treba si pozriet cisla na tej mech casti odkial idu brzd. trubky ja som tam mal Bosch a tie cisla 0265 220 457 869/09/02/1547 90 576 559 pozri a porovnaj
Vectra C caravan 2,2DTI
Vectra C caravan 2,2DTI
-
iurai
akym systemom robena diagnostika ? ABS bolo pritom funkcne, alebo nie ?makobn napísal:tak som dobre nepochodil....na diagnostike sa nedarilo nejak spojit s RJ ABS ci co to mechanik vravel ale ze podla neho je najskorej niekde chybna kostra. Prasknuty kablik alebo zly spoj niekde a robi to neplechu...vraj na dlho hladania a skusania....ach jo
-
makobn
- Strieborný užívateľ

no najprv funkcne nebolo a potom bolo...je to jak u debilov. A ten volnobezny co som cistil na vine ze to zhasina nebude. Zhasina motor len vtedy ked svietia tie kontrolky a neukazuje rychlomer. Vcera som to odsledoval cestou k mechanikovi. Neukazoval rychlomer a vzdy pri preradovani alebo stlaceni spojky mi auto zhaslo. Ale ked som siel uz od neho tak rychlomer fungoval a nebol ani naznak ze by kolisali otacky alebo ze by mal motor zhasnut
-
iurai
-
makobn
- Strieborný užívateľ

no to ja netusim....ale ked som sa pytal ci moze byt vadna RJ ABS tak povedal ze skor to bude nejaka ta kostra lebo ze tam ukazuje viac blbych chyb aj na motore aj na airbagu...iurai napísal:to ze sa diagnostika nespoji s ABS moze byt kvoli tomu, ze je vadna RJ ABS
ale zase otazka, ze aka diagnostika to bola ?
-
iurai
tak nech sa ti na to niekto kto uz Opla videl kukne s op-com alebo tech2.makobn napísal:no to ja netusim....ale ked som sa pytal ci moze byt vadna RJ ABS tak povedal ze skor to bude nejaka ta kostra lebo ze tam ukazuje viac blbych chyb aj na motore aj na airbagu...iurai napísal:to ze sa diagnostika nespoji s ABS moze byt kvoli tomu, ze je vadna RJ ABS
ale zase otazka, ze aka diagnostika to bola ?
Teda IT hovori ze kupuj RJ ABS, ale iskierku nadeje hadam mozeme zivit, ze je blbe nieco ine
-
IT
- Pravidelný užívateľ

Ja si myslim ze ta vymena RJ nieje nic hrozne, tiez som zvazoval vseliake ine mozne varianty ako to vyriesit ked som mal tento problem skusal som prejst kable od vsetkych snimacov vycistil som konektor na pristrojovke zvazoval som vymenu snimacov ABS alebo diagnostiku ale sa mi podarilo zohnat RJ za 80 euro tak som to riskol a kupil.Vymenil za pol hodinku a je pokoj
Vectra C caravan 2,2DTI
Vectra C caravan 2,2DTI
-
makobn
- Strieborný užívateľ

hej hej mam tam aj tempomat....hned zajtra to pojdem skusit ci funguje....teda podla toho ci budu svietit alebo nie, lebo si svietia ako chcu.IT napísal:A este jedna otazka mas tam aj tempomat ? az ano zisti ci ti funguje ked ti svietia tie kontrolky a neje tachac ja ked som to mal pos..te tak nesiel ani tempomat.
-
iurai
vymienat (nakupovat) pri istote, nie podozreni !IT napísal:Ja si myslim ze ta vymena RJ nieje nic hrozne, tiez som zvazoval vseliake ine mozne varianty ako to vyriesit ked som mal tento problem skusal som prejst kable od vsetkych snimacov vycistil som konektor na pristrojovke zvazoval som vymenu snimacov ABS alebo diagnostiku ale sa mi podarilo zohnat RJ za 80 euro tak som to riskol a kupil.Vymenil za pol hodinku a je pokoj
tempomat mu nepojde ked rychlomer neukazuje
-
makobn
- Strieborný užívateľ

sharkvectra napísal:Kamoš ma taky isty problem a počitač mu vyhodil ze ma "censored" ABS
a to co znamena? cenzurovane? kua a vcera zas slapalo vsetko jak ma aj ten airbag mi zmazal a nesvietilo a dnes jak napotvoru svieti aj ABS aj TC aj airbag, nejde tacho a zhasina....mna porazi. Ako sa da hladat chyba ked raz to ide a raz nie? clovek si mysli ze je uz ok ked nieco precisti alebo dotiahne lebo kontrolky nesvietia a na druhy den vsetko po starom.....kua tam