signum 3.0 V6 CDTI
Moderátor: dulo
-
signumV6
signum 3.0 V6 CDTI
Ahojte, chcem poprosiť o radu. Mám signum 3.0 V6 CDTI a už druhý týždeň mám problém s výkonom a to tak, že pri akýchkoľvek otáčkach, pri zošliapnutí plynového pedálu, keď má ísť auto do výkonu, začne ho dusiť. Chová sa tak či je motor studený, či zohriaty! Bol v servise, a nikto nevie prečo to robí. Dokonca ani diagnostika nič neukazuje.Váha vzduchu bola menená za novú, robí to stále. Palivový a vzduchový filter boli tiež menené a nič... V autorizovanom servise mi povedali, že keby to bolo napr. čerpadlo, hlásilo by to chybu... Má niekto z Vás tip, čo môže byť príčína??? ĎAKUJEM
- ondrik363
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Apr 2008, 12:22
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: signum 3.0 V6 CDTI
signumV6 napísal:Ahojte, chcem poprosiť o radu. Mám signum 3.0 V6 CDTI a už druhý týždeň mám problém s výkonom a to tak, že pri akýchkoľvek otáčkach, pri zošliapnutí plynového pedálu, keď má ísť auto do výkonu, začne ho dusiť. Chová sa tak či je motor studený, či zohriaty! Bol v servise, a nikto nevie prečo to robí. Dokonca ani diagnostika nič neukazuje.Váha vzduchu bola menená za novú, robí to stále. Palivový a vzduchový filter boli tiež menené a nič... V autorizovanom servise mi povedali, že keby to bolo napr. čerpadlo, hlásilo by to chybu... Má niekto z Vás tip, čo môže byť príčína??? ĎAKUJEM
Moj nazor: vela nafty-malo vzduchu,alebo opacne....Ak diagnostika nic neukazala,isiel by som po niecom mechanickom...Mozno slaby tlak z turba,mechanicka vada na vstrek.cerpadle,(nieco pridrete),zmerat tlaky vo valcoch,mohol by to byt aj jeden zo vstrekovacov....Ak to pri akceleracii dymi,farba dymu tiez vie napovedat...Pozrel by som aj nadrzku na chladiacu kvapalinu...Ak sa voda straca moze byt prasknute tesnenie po hlavou...
Opel omega 3.2 V6-EX
---------------------------------------------------
http://www.cool112.salem.sk
0908 18 45 18
http://www.cool112.salem.sk
0908 18 45 18
-
iurai
-
signumV6
Ďakujem za rady, posuniem to do servisu, nech sa toho skúsia chytiť... Čo sa týka tej nádržky na chladiacu kvapalinu, to je o.k kvapalina sa nestráca. Ten dym je sivý, niekedy bližšie k čiernej farbe, ale aj to nedymí vždy. V podstate signum zvykne zadymieť aj keď mu človek dá "na podlahu" a tento dym má podobnú farbu aj teraz... V praxi to vyzerá tak, že pri zošliapnutom plyne si auto raz odfúkne z výfuku a raz nie... To dymenie je nepravidelné
-
Rumcajz
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Máj 2007, 16:11
- Kontaktovať používateľa:
ma diesel katalyzator ???
.. bo ja na mojom benzine mi presne toto robilo to, ze som mal rozsypanu keramiku v kat a ako som pridal zacalo ho dusit, lebo vyfuk plyny nemali ist kade von..
.. ale vazne neviem ako je diesel na tom... sorry za spam ak..
.. bo ja na mojom benzine mi presne toto robilo to, ze som mal rozsypanu keramiku v kat a ako som pridal zacalo ho dusit, lebo vyfuk plyny nemali ist kade von..
3 x c20ne ( daewoo espero, r.v.96 )
1 x x30xe ( opel omega MV6, r.v. 98 )
1 x x30xe ( opel omega MV6, r.v. 98 )
- Kat
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 10:56
katalyzator ma urcite...Rumcajz napísal:ma diesel katalyzator ???
Vlado Kat
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
-
Frenky Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31
Re: signum 3.0 V6 CDTI
Rozbehne sa po chvíli a ide do otáčok, alebo ho dusí stále a ani ho nevytočíš?signumV6 napísal:...mám problém s výkonom a to tak, že pri akýchkoľvek otáčkach, pri zošliapnutí plynového pedálu, keď má ísť auto do výkonu, začne ho dusiť....
OPEL SIGNUM 1.9 CDTi 110kW (2004)
OPEL CORSA B 1.0 12V 40kW (1997)
-
signumV6
-
Frenky Signum
- Strieborný užívateľ

-
Frenky Signum
- Strieborný užívateľ

Návod nájdeš tu na fóre.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=6318
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=6318
OPEL SIGNUM 1.9 CDTi 110kW (2004)
-
Frenky Signum
- Strieborný užívateľ

-
signumV6
Za nejakú hodinu sa mi ešte pozrú na to v servise, tak im ukážem aj ten super návod na čistenie EGR, inak ďakujem!!! Len mne žiadnu chybu nevyhodilo na diagnostike, myslíš že by to mohlo byť v tom EGR? Jednine, že by to bola nejaká mechanická chyba... Rozhodne ďakujem za rady, dúfam že mi tú chybu dnes v servise už konečne nájdu...
- Bruno
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
- Auto: Omega B
SIGNUMV6 - hornonitran vitaj
, u koho si bol na diagnostike ? a farba tvojho auta - seda alebo cierna ? bo poznam len 2 kusky stymto motorom v PD , jeden je Marek a druhy je :captain:
Opel Omega B caravan 2.5 DTI
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
-
signumV6
-
Frenky Signum
- Strieborný užívateľ

- Bruno
- Opelclub VIP člen

Z videnia ano : chodil som k tebe na sudy s acetonom s Jojom Posom alebo s Jancim Sramekom z NK Novaky 
-
signumV6
- Bruno
- Opelclub VIP člen

No tak ked som tam bol vzdy som obdivoval tvojho signuma - pekna , velmi pekna kara aj interier + or. disky
Tak nech ti rychlo odstrania chybu a mozes sa dalej vozit.
No a co sa tyka toho policajta - nema ten motor nejaky pekny zvuk - taky plechovy takze tiez by potreboval navstevu servisu
Ked uz si tu na "linke" - laminovacie sady nemas na predajni ?
No a co sa tyka toho policajta - nema ten motor nejaky pekny zvuk - taky plechovy takze tiez by potreboval navstevu servisu
Ked uz si tu na "linke" - laminovacie sady nemas na predajni ?
-
signumV6