Oneskorenie reakcie plynoveho pedalu

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
csala
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 12:02
Auto: Omega B

Oneskorenie reakcie plynoveho pedalu

Príspevok od používateľa csala »

Zdravim vsetkych.
Som tu novy, tak neviem, ci tento problem uz tu nebol popisovany.
Astra G 1,4 16V benzin r.v. 2006 ma od nova znacne oneskorenie na plynovy pedal. Vadi to hlavne pri preradovani, ked po pusteni plynoveho pedalu a sucasnom stlaceni spojky otacky motora vyletia hore a az po cca sekunde klesnu. Neda sa na to zvyknut ani po odjazdenych 5 tis km.
Prosim o radu, ci je to normalne, ci sa pripadne uz niekto s tym nestretol.
Dakujem za kazdu radu.
Omega 2.2DTI (Y22DTH) r.v.2001
Diagnostika OpCom
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Pravdu povediac, počul som už o tomto "probléme", zvlášť od majiteľov nových oplov s elektronickým plynom. Ten pracuje tak, že je elektronicky snímaná poloha plyn. pedálu a tá sa prostredníctvom ECU prenáša na servomotor, ktorý ovláda škrtiacu klapku. Problém môže byť práve v tomto snímači, avšak vzhľadom na to, že ti to robí odnova, pokladal by som to za vlastnosť a musíš sa naučiť s tým jazdiť. Ak sa ti to však zdá príliš výrazné a neprirodzené, tak s tým zájdi do Opla. Auto máš predsa ešte v záruke.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
csala
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 12:02
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa csala »

Tak auto bolo vcera v servise a tam sa k tomu vyjadrili, ze je to tak od vyrobcu konstrukcne navrhnute. Ze staznosti na tento problem uz mali a ze vraj si na to treba len zvyknut :(
Omega 2.2DTI (Y22DTH) r.v.2001
Diagnostika OpCom
Jakub-ko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Jakub-ko »

aj mne to robi ale da sa na to zvyknut vraj ja to kvoli eco norme aby sa spalila vsetka zmes vo valcoch :shock: :lol: :lol: :lol:
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
Peto

Príspevok od používateľa Peto »

Takže sa prihlasujem do klubu...pánové...to isté auto...ten istý problém.Najprv som si myslel že neviem jazdiť... :lol: potom som mal pocit že spojka zaberá nejak úplne hore..t.j. že ešte som nedal celkom dole nohu z plynového pedálu a už stláčam spojku.No nakoniec som zistil že je to presne už spomínaný problém....ale pripájam sa k názoru...že zvyknúť sa dá... :D
eyo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 10 Máj 2007, 09:46
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa eyo »

Je to uplne normalne, ja mam tiez astru G 1,4 16V a robi to od novoty....V polskych CLASSICoch II to uz vyriesili a auto taha za plynom...jedna rada..treba plyn pri prudkej akceleracii zatlacit a jemne potiahnut naspat... potom to ide....A jazdit okolo 2,5 - 3tis. otacok...:D
Opel Insignia CDTi 130k
ex...Opel Omega MV6 3,0
ex...Opel Astra G 1,4 16V HB
ex...Opel Kadett E 1,6i sedan
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"