Zdravim vsetkych.
Som tu novy, tak neviem, ci tento problem uz tu nebol popisovany.
Astra G 1,4 16V benzin r.v. 2006 ma od nova znacne oneskorenie na plynovy pedal. Vadi to hlavne pri preradovani, ked po pusteni plynoveho pedalu a sucasnom stlaceni spojky otacky motora vyletia hore a az po cca sekunde klesnu. Neda sa na to zvyknut ani po odjazdenych 5 tis km.
Prosim o radu, ci je to normalne, ci sa pripadne uz niekto s tym nestretol.
Dakujem za kazdu radu.
Oneskorenie reakcie plynoveho pedalu
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- csala
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 12:02
- Auto: Omega B
Oneskorenie reakcie plynoveho pedalu
Omega 2.2DTI (Y22DTH) r.v.2001
Diagnostika OpCom
Diagnostika OpCom
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Pravdu povediac, počul som už o tomto "probléme", zvlášť od majiteľov nových oplov s elektronickým plynom. Ten pracuje tak, že je elektronicky snímaná poloha plyn. pedálu a tá sa prostredníctvom ECU prenáša na servomotor, ktorý ovláda škrtiacu klapku. Problém môže byť práve v tomto snímači, avšak vzhľadom na to, že ti to robí odnova, pokladal by som to za vlastnosť a musíš sa naučiť s tým jazdiť. Ak sa ti to však zdá príliš výrazné a neprirodzené, tak s tým zájdi do Opla. Auto máš predsa ešte v záruke.
-
Peto
Takže sa prihlasujem do klubu...pánové...to isté auto...ten istý problém.Najprv som si myslel že neviem jazdiť...
potom som mal pocit že spojka zaberá nejak úplne hore..t.j. že ešte som nedal celkom dole nohu z plynového pedálu a už stláčam spojku.No nakoniec som zistil že je to presne už spomínaný problém....ale pripájam sa k názoru...že zvyknúť sa dá... 
-
eyo
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 10 Máj 2007, 09:46
- Auto: Insignia
Je to uplne normalne, ja mam tiez astru G 1,4 16V a robi to od novoty....V polskych CLASSICoch II to uz vyriesili a auto taha za plynom...jedna rada..treba plyn pri prudkej akceleracii zatlacit a jemne potiahnut naspat... potom to ide....A jazdit okolo 2,5 - 3tis. otacok...
Opel Insignia CDTi 130k
ex...Opel Omega MV6 3,0
ex...Opel Astra G 1,4 16V HB
ex...Opel Kadett E 1,6i sedan
ex...Opel Omega MV6 3,0
ex...Opel Astra G 1,4 16V HB
ex...Opel Kadett E 1,6i sedan