prosim pomožte mi s pripojenim alarmu na central

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa lubo098 »

iurai napísal:
co myslis pod +12v klima ?

smerovky - blikanie alarmu som dal na parkovacie svetlo - na vypinaci svetiel

brzdove svetlo - brzdovy spinac

este dodam, ze mnoho signalov sa da odchytit aj na tych velkych konektoroch X1 a ... pri nohach vodica.
iuraj dakujem za ochotu a rady potreboval som to na dialkovy start ale rozhodol som sa ze ho nespravim lebo vcera ma napadla taka vec ze vlasne v kluci je imobilizer a musel by som ho obchadzat.neak som na to nemyslel predtym :oops: .tak vlasne vsetko ostatne co potrebujem aby mi fungoval alarm a dialkove na central aj so zatvaranim okien viem napojit pri riadiacej jednotke centralu ked tam dotiahnem smerovky a minus z ovladania el.okien a to uz by nemal byt problem.
vlasne este jenu vec by som sa chcel opytat.ako sa da najlahsie prejst kablom z interieru do motoroveho priestoru mal by som z tade dotiahnut dvoj zilovy kablik.jedna zila minus z kufroveho spinaca a druha plus nahukacku.
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

alro156 napísal:mam taky mali problem....kupil som taky obycajny alarm len aby som mal central na dialku......stalo ma to 1400 sk ......a teras k tomu problemu.....za montaz pitaju 2500sk.....a to sa my zda privela....tak sa chcem spitat ci by my niekto nevedel poradit kde najdem tie urcite kable na ktore to mam pripojit.....ma s tym trosku skusenosti uz som si montoval do kadetu...ale na vectre si nevem poradit .....prikladam aj schemu.......prosim poradte...
chema :(
je to skoro to iste co mam ja tak ked pridem z roboty tak ti poviem presne farby co kam aby ti fungovalo dialkove na central.ostatne zatial nemam ani ja tak to este presne neviem. :wink:
vikieso
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 26 Máj 2007, 15:47
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vikieso »

lubo098 napísal:
iurai napísal:
co myslis pod +12v klima ?

smerovky - blikanie alarmu som dal na parkovacie svetlo - na vypinaci svetiel

brzdove svetlo - brzdovy spinac

este dodam, ze mnoho signalov sa da odchytit aj na tych velkych konektoroch X1 a ... pri nohach vodica.
iuraj dakujem za ochotu a rady potreboval som to na dialkovy start ale rozhodol som sa ze ho nespravim lebo vcera ma napadla taka vec ze vlasne v kluci je imobilizer a musel by som ho obchadzat.neak som na to nemyslel predtym :oops: .tak vlasne vsetko ostatne co potrebujem aby mi fungoval alarm a dialkove na central aj so zatvaranim okien viem napojit pri riadiacej jednotke centralu ked tam dotiahnem smerovky a minus z ovladania el.okien a to uz by nemal byt problem.
vlasne este jenu vec by som sa chcel opytat.ako sa da najlahsie prejst kablom z interieru do motoroveho priestoru mal by som z tade dotiahnut dvoj zilovy kablik.jedna zila minus z kufroveho spinaca a druha plus nahukacku.

najrozumnejsie ak nechces vrtat dieru do skrine je asi popri lanku na otvaranie prednej kapoty
Vectra B 1.8 16V - PD 950 DB - X18XE

www.sosauto.eu
alro156

Príspevok od používateľa alro156 »

lubo098 napísal:
alro156 napísal:mam taky mali problem....kupil som taky obycajny alarm len aby som mal central na dialku......stalo ma to 1400 sk ......a teras k tomu problemu.....za montaz pitaju 2500sk.....a to sa my zda privela....tak sa chcem spitat ci by my niekto nevedel poradit kde najdem tie urcite kable na ktore to mam pripojit.....ma s tym trosku skusenosti uz som si montoval do kadetu...ale na vectre si nevem poradit .....prikladam aj schemu.......prosim poradte...
je to skoro to iste co mam ja tak ked pridem z roboty tak ti poviem presne farby co kam aby ti fungovalo dialkove na central.ostatne zatial nemam ani ja tak to este presne neviem. :wink:
ok budem cakat....a to ostatne ani nepotrebujem ja som chcel len central na dialku len nemaly tak som ho kupil aj s alarmom.....a mozes my prosim potom k tomu napisat aj kde tie kable priblizne najdem?......[/quote]
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

lubo098 napísal:
vsak farby som napisal ;-)
iurai

...
Naposledy upravil/-a iurai v 28 Apr 2009, 21:22, upravené celkom 1 krát.
iurai

vikieso napísal:
najrozumnejsie ak nechces vrtat dieru do skrine je asi popri lanku na otvaranie prednej kapoty
toto nepoznam, ale znie to dobre. lebo tam asi nie su ine kable.

ja som tahal pri hlavnom kablovom prechode medzi brzdovym a spojkovym pedalom. z motorovej strany som dal von skrinku rele nad ABS a odmotal izolaciu okolo zvazku.

je tam taky hruby gumeny tunel cez prepazku

tenkym no nie ostrym predmetom (aby sa nedorezala izolacia kablov, co by bola katastrofa) je treba prejst.
izolacnou paskou som mal na nom chyteny kabel, a potom dalsi atd.
alro156

iurai napísal:
central na dialku - a nie je to standardne k vectre ???

na pripojenie potrebujes podla mna napichnut sa na 4 kable.
potom najlepsie pri nohach spolujazdca - jednotka centralu:

vacsi konektor:

stalych 12 volt - hruby cerveny kabel, kontakt 9
zem - hruby cierny kabel, kontakt 11

mensi konektor:

tenke kable - riadiace signalky pre central, spojenim so zemou sa aktivuje funkcia odomknutia/zamknutia

cervenomodry - kontakt 1
cervenobiely - kontakt 2
a ako to mam spravit s tym cervenomodrym a cervenobielym?.....nechapem to spojenie so zemou a nevem kam mam zapojit z alarmu vystup odomknutia a vystup uzamknutia....
iurai

alro156 napísal:a ako to mam spravit s tym cervenomodrym a cervenobielym?.....nechapem to spojenie so zemou a nevem kam mam zapojit z alarmu vystup odomknutia a vystup uzamknutia....
hadam nech ti niekto iny odpovie
alro156

iurai napísal:
hadam nech ti niekto iny odpovie
no len keby tu niekto taky bol.....
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

iuraj: napisal si farby ale nenapisal si ktory z tych signalov je otvaranie a ktory zatvaranie arlo156 potrebuje asi to.

arlo156: na tenkom konektore z riadiacej jednotky centralu(pri spolujazcovych nohach) je cervenobiely kablik zamkynanie a cervenomodry odomkynanie.

To ze ich musis spojit so zemou znamena ze ze impulz z alarmu musi byt minus.skus si to odmerat.
alro156

lubo098 napísal:iuraj: napisal si farby ale nenapisal si ktory z tych signalov je otvaranie a ktory zatvaranie arlo156 potrebuje asi to.

arlo156: na tenkom konektore z riadiacej jednotky centralu(pri spolujazcovych nohach) je cervenobiely kablik zamkynanie a cervenomodry odomkynanie.

To ze ich musis spojit so zemou znamena ze ze impulz z alarmu musi byt minus.skus si to odmerat.
diki moc..VELMI si my pomohol hned to idem vyskusat.....potom dam vedet ako som dopadol ....
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

vdaka patri tym ktory pomahali mne :roll: :)
alro156

ako dnes som to robil a vsetko nadherne ide len ten central nereaguje.....namiesto toho cervenomdreho a cervenobieleho som tam mal z kazdeho dva.....vsemozne som to prepajal ale ten central ani nepipol.......a zaujmave je ze my central funguje normalne len ces ten alarm to nede...a ten cetral my ide aj ked ten mensi konektor v ktorom su tie vyssie spomynane kable odpojim......a to sa my zda dost cudne ......uz som v koncoch dnes som tam stravil pritom 7 hodin a nic......ma este niekto nejaky navrh......bol by som velmi vdacny za akukolvek pomoc.... :(
iurai

lubo098 napísal:iuraj: napisal si farby ale nenapisal si ktory z tych signalov je otvaranie a ktory zatvaranie arlo156 potrebuje asi to.
to neviem ani ja, ale to sa vzdy musi preverit (vyskusat)
iurai

alro156 napísal:ako dnes som to robil a vsetko nadherne ide len ten central nereaguje.....namiesto toho cervenomdreho a cervenobieleho som tam mal z kazdeho dva.....vsemozne som to prepajal ale ten central ani nepipol.......a zaujmave je ze my central funguje normalne len ces ten alarm to nede...a ten cetral my ide aj ked ten mensi konektor v ktorom su tie vyssie spomynane kable odpojim......a to sa my zda dost cudne ......uz som v koncoch dnes som tam stravil pritom 7 hodin a nic......ma este niekto nejaky navrh......bol by som velmi vdacny za akukolvek pomoc.... :(
vsemozne som to prepajal ale ten central ani nepipol. to je biedny vysledok.
ja som podobne dopadol v inej veci.

malo by to byt tak, ze ked mas oba konektory v centrale zasunute a bateriu pripojenu, tak spojenim jedneho z tych 2 vodicov s kostrou vozidla by si mal vyvolat zamknutie alebo odomknutie

kostra = zemniaci bod, stlpik volantu - nieco kovove, spojene s karoseriov, nie lakovane

priklad:

Obrázok
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

iurai napísal: to neviem ani ja, ale to sa vzdy musi preverit (vyskusat)
uplny suhlas vzdy si treba preverit vsetky signaly a napatia

alro156: a ked stlacis na ovladaci zamknutie alebo odomknudie cvaknu relatka v alarme?
a este ruzovy kabel mas zapojeny kam?
ak relatka necvakaju a mas ten ruzovy zapojeny na spinaciu skrinku na kontakt ON
tak vyskusaj zapnut klucik (tak aby sa ti zapli pristroje) a stlac zamknutie na ovladaci.
takto by sa malo parovat dialkove s tym alarmom.(teda bezne je to tak) je mozne ze teba to bude inak ale v manuali to najdes.
ak ho zapojeny nemas skus ho dat na trvale +12(ja to mam zatial tak a funguje mi to mozno to pojde aj tebe)
alro156

iurai napísal:

Obrázok
presne takto som to dal a nic... a este ja mam tie kable aj na druhej strane toho konektoru.....v 3 hornej a 6 hornej dierke....
alro156

lubo098 napísal:
alro156: a ked stlacis na ovladaci zamknutie alebo odomknudie cvaknu relatka v alarme?
a este ruzovy kabel mas zapojeny kam?
ak relatka necvakaju a mas ten ruzovy zapojeny na spinaciu skrinku na kontakt ON
tak vyskusaj zapnut klucik (tak aby sa ti zapli pristroje) a stlac zamknutie na ovladaci.
takto by sa malo parovat dialkove s tym alarmom.(teda bezne je to tak) je mozne ze teba to bude inak ale v manuali to najdes.
ak ho zapojeny nemas skus ho dat na trvale +12(ja to mam zatial tak a funguje mi to mozno to pojde aj tebe)
ano vcvakaju e je to dost pocut a aj som to meral a krasne to uzemnuje tak nevem....ale ten ruzovy som nezapojil.....idem to skusit.....mozno uz konecne uspejem......
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

ak cvakaju nebude to v tom ruzovom.
ak si to skusal podla iuraiovho zapojenia a nejde to tak to je cudne.
hovoril si ze central funguje aj s odpojenym konektorom tak asi tie
vystupy budu na druhom.zial ostava len merat kde.
ja idem konecne dobastlit ten moj a poskladat auto.
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - ELEKTRO"