vytváranie emulzie v motore

Moderátori: bukelo, buci_vectra

potvin

vytváranie emulzie v motore

Príspevok od používateľa potvin »

Čaute. nemá niekto skúsenosť z nasledovným problémom? Kvapká mi olej pod auto Opel Astra F Caravan a mizne mi chladiaca kvapalina. Keď som otvoril nádržku kde sa leje olej je tam dosť veľká vrstva emulzie. Môže to byť prasknutá hlava alebo len tesnenie pod hlavu?
vladimir

Príspevok od používateľa vladimir »

:shock: :shock: :shock: :roll:
Straaasne malo udajov si nam poskytol,a pochybujem,ze ti niekto presne urci diagnozu.........aspom z toho,co si napisal to vyzera na vacsi zasah do motora 8)
Používateľov profilový obrázok
rob75
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 05 Nov 2006, 19:15
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa rob75 »

vizerá to tak že ty dostane voda do motorového oleja takže suhlasim s vladimirom že to asi bude treba vacsi zasah do motora :?
potvin

vieš, ja sa do aut až tak dobre nevyznám tak neviem čo by som ešte napísal. Keď stojí auto tak pomaly kvapká olej na zem. Keď sme odkrútili veko na dolievanie oleja tak tam bola tá žltkastá emulzia. Motor šlape nez problémov tak neviem. Vody sa stratilo asi 3 dcl...
potvin

to zanmená asi čo, väčší zásah do motora??
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Za akú dobu sa ti tie 3 deci stratili? Koľko máš v motore oleja? Nepribúda? Koľko má ten olej najazdené? Určite je to čo kvapká olej? Cladiacu kvapalinu máš čistú?
Možno máš naraz dva navzájom nesúvisiace problémy. Najprv by som zistil odkiaľ vyteká olej. Možno spod veka olejovej vane. Niekedy to vyrieši jeho dotiahnutie. Aké dlhé trasy jazdíš? Aký máš motor?
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
potvin

Takže je to Opel Astra F Caravan 1,6 55kW. má najazdených 133.000 km. Jazdím na nom krátke vzdialenosti. Podľa včetkáho vyteká olej / aspoň mylsím, že je to olej, má to takú farbu/ popri šróbe s kadesa vypúšťa. Asi pred mesiacom som dal vymeniť olej /cca 600km/...Olej nepribúda, skorej ubúda.
potvin

tie 3 dcl sa stratili cca za 1 mesiac. Je to ročník 1998....
potvin

som zvedavý koľko bude stáť oprava. dúfam, že nie veľa...
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

potvin napísal:Podľa včetkáho vyteká olej / aspoň mylsím, že je to olej, má to takú farbu/ popri šróbe s kadesa vypúšťa...

Tu asi nie je čo radiť. Ak ti doma kvapká kohútik, vymeníš tesnenie. Tu je to rovnaké. Ak máš na tomto motore výpustnú skrutku so šesťhrannou hlavou, je pod ňou ešte hliníkové, alebo lepšie medené tesnenie a to sa má pri každej výmene oleja vymeniť tiež. Môžeš to skúsiť dotiahnuť.
Pokiaľ ide o ten šlem na olejovom viečku a úbytok chl. kvapaliny, môže a nemusí to mať súvislosť. V prípade, že má, voda sa do oleja môže dostávať, ako správne píšeš, buď cez prasknuté tesnenie, alebo prasklinou v hlave. To sa však dá zistiť až pri rozborkou. Inak šlem sa tam môže tvoriť aj zo vzdušnej vlhkosti a pri jazdách na krátke vzdialenosti, kedy sa motor a olej dostatočne neprehreje. Vtedy je však ten povlak skôr len slabší a po dostatočnom prehriatí motora zmizne.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Jakub-ko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Re: vytváranie emulzie v motore

Príspevok od používateľa Jakub-ko »

potvin napísal:Čaute. nemá niekto skúsenosť z nasledovným problémom? Kvapká mi olej pod auto Opel Astra F Caravan a mizne mi chladiaca kvapalina. Keď som otvoril nádržku kde sa leje olej je tam dosť veľká vrstva emulzie. Môže to byť prasknutá hlava alebo len tesnenie pod hlavu?

co je to nadrzka kde sa leje olej????? a kvapalina moze miznut aj malou dierkou na chladici co sa vzdy odpari a ani si to nevsimnes zvycajne tam ostane stopa po nemrznucej zmesi
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
jerryl
Opelclub Čestný člen
Opelclub Čestný člen
Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 11:49
Auto: Ampera
Bydlisko alt: Topoľčianky
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jerryl »

macil napísal:
potvin napísal:Podľa včetkáho vyteká olej / aspoň mylsím, že je to olej, má to takú farbu/ popri šróbe s kadesa vypúšťa...

Tu asi nie je čo radiť. Ak ti doma kvapká kohútik, vymeníš tesnenie. Tu je to rovnaké. Ak máš na tomto motore výpustnú skrutku so šesťhrannou hlavou, je pod ňou ešte hliníkové, alebo lepšie medené tesnenie a to sa má pri každej výmene oleja vymeniť tiež. Môžeš to skúsiť dotiahnuť.
Pokiaľ ide o ten šlem na olejovom viečku a úbytok chl. kvapaliny, môže a nemusí to mať súvislosť. V prípade, že má, voda sa do oleja môže dostávať, ako správne píšeš, buď cez prasknuté tesnenie, alebo prasklinou v hlave. To sa však dá zistiť až pri rozborkou. Inak šlem sa tam môže tvoriť aj zo vzdušnej vlhkosti a pri jazdách na krátke vzdialenosti, kedy sa motor a olej dostatočne neprehreje. Vtedy je však ten povlak skôr len slabší a po dostatočnom prehriatí motora zmizne.

Súhlas s Macilom.Ten povlak je len z vyzrážaných pár oleja.To znamená krátke trate,nezohriaty motor.Horšie by bolo,keby si to mal vo vode.Pokiaľ po otvorení viečka oleja sa pozrieš na vačku a tá je čierna od oleja,tak je všetko ok.A ak máš priesaky oleja z motora,tak zistiľ presne odkiaľ a stačí vymenit príslušné tesneie,alebo semering.Bolesťou býva aj tesnenie pod vekom,ktoré kryje vačku,alebo semerimg na vačke samotnej.
Zdar.
potvin

Vďaka chlapi. Zajtra idem do servisu tak som zvedavý čo to bude. Potom dám vedieť...
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"