Siemens NCDR 1100
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 05 Máj 2008, 22:26
- Auto: Viac Oplov
- Bydlisko alt: 48°47´/21°52´
- Kontaktovať používateľa:
Siemens NCDR 1100
Mam v aute toto radio a nechce mi prehravat napalene CD. Preco to nejde? Je problem v radiu, alebo sa to da nejako urobit?
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Ak rádio nie je stavané na prehrávanie CD-R, bude to problém. Ide totiž o to, že pre čítanie napaľovaných CD je potrebná trošku iná vlnová dĺžka IR-laserového lúča.
Jedna možnosť predsa jestvuje: je potrebná kúpiť CD-R od viacerých výrobcov najlepšie rôznych farieb a experimentovať. Občas sa stane, že niektoré CD je čitateľné, túto značku treba potom kupovať.
Za predpokladu, že CD je korektne napálené (najlepšie čo najmenšou rýchlosťou, aby pootočenie kryštálu bolo dostatočné) a uzatvorené.
Jedna možnosť predsa jestvuje: je potrebná kúpiť CD-R od viacerých výrobcov najlepšie rôznych farieb a experimentovať. Občas sa stane, že niektoré CD je čitateľné, túto značku treba potom kupovať.
Za predpokladu, že CD je korektne napálené (najlepšie čo najmenšou rýchlosťou, aby pootočenie kryštálu bolo dostatočné) a uzatvorené.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- Rasto
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
- Auto: Astra J
Neviete mi poradiť či sa dá použiť k tomuto rádiu nejaká neoriginálna interiérová GPS anténa? Mám k tomuto rádiu origo združenú anténu na strechu, ale je z caravanu a tak nemá zabudovanú trysku ostrekovania zadného okna, tak dumám nad nejakým náhradným riešením.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
urcite existuje nahrada. pohladaj po internete.Rasto napísal:Neviete mi poradiť či sa dá použiť k tomuto rádiu nejaká neoriginálna interiérová GPS anténa? Mám k tomuto rádiu origo združenú anténu na strechu, ale je z caravanu a tak nemá zabudovanú trysku ostrekovania zadného okna, tak dumám nad nejakým náhradným riešením.
a uz to mas namontovane ?
- Rasto
- Strieborný užívateľ
Nie, ešte nemám. Chcem si najskôr všetko zohnať, aby som už nemusel neskôr rozoberať stredový panel. Chýba mi ešte nejaká kabeláž a tá GPS anténa do interiéru. Nejaké antény som na nete našiel ale vôbec sa tomu nerozumiem, cenové rozpätie je veľké, neviem či mi to s tým rádiom bude šlapať. Kvalitou príjmu budú asi horšie ako exteriérové, ale vŕtať nejaké diery do karosérie nechcem.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
odporucam, aby sedel udaj predajcu - podporovana navigaciaRasto napísal:Nie, ešte nemám. Chcem si najskôr všetko zohnať, aby som už nemusel neskôr rozoberať stredový panel. Chýba mi ešte nejaká kabeláž a tá GPS anténa do interiéru. Nejaké antény som na nete našiel ale vôbec sa tomu nerozumiem, cenové rozpätie je veľké, neviem či mi to s tým rádiom bude šlapať. Kvalitou príjmu budú asi horšie ako exteriérové, ale vŕtať nejaké diery do karosérie nechcem.
mozno su tam take "menej viditelne" rozdiely nez typ konektora (je ich aspon 5)
ja som si kupil externu antenu k Leadtek 9537 Receiver, ak chces mozes vyskusat "kvalitu prijmu"
- Rasto
- Strieborný užívateľ
Tak nakoniec som kúpil exteriérovú anténu s magnetkou, nejaká noname, ale funguje aj v interiéry. Nemám s navigáciami žiadne skúsenosti, ale polohu v porovnaní s Google Earth určí s odchýlkou cca 20 m.
A ak by to niekomu pomohlo, tak konektor na kábli od antény je pre NCDR 1100 typu SMB Male.
A ak by to niekomu pomohlo, tak konektor na kábli od antény je pre NCDR 1100 typu SMB Male.
supni ju pekne na strechu. zrovna budes v meste bludit, vtedy sa Ti zide maximalne dobry signalRasto napísal:Tak nakoniec som kúpil exteriérovú anténu s magnetkou, nejaká noname, ale funguje aj v interiéry. Nemám s navigáciami žiadne skúsenosti, ale polohu v porovnaní s Google Earth určí s odchýlkou cca 20 m.
a posli foto, ako vypada zobrazenie na displayi
- Rasto
- Strieborný užívateľ
Konečne mám čas a pridávam zopár foto z menu GIDu.
Cekový pohľad:
Displej po vypnutí:
Základné zobrazenie:
Menu pre nastavenie rádia:
Zoznam uložených staníc:
Prehrávanie hudobného CD:
Informácie palubného PC, jednu z hodnôt je možné zobrazovať aj v záklanom zobrazení:
Zapnutie navigácie:
Výber cieľa cesty:
Aktivácia navigovania:
Aktuálna poloha:
Nemu pre výber jazyka komunikácie a zobrazovania údajov pal. PC.
Veľkosť GPS anténny:
Cekový pohľad:
Displej po vypnutí:
Základné zobrazenie:
Menu pre nastavenie rádia:
Zoznam uložených staníc:
Prehrávanie hudobného CD:
Informácie palubného PC, jednu z hodnôt je možné zobrazovať aj v záklanom zobrazení:
Zapnutie navigácie:
Výber cieľa cesty:
Aktivácia navigovania:
Aktuálna poloha:
Nemu pre výber jazyka komunikácie a zobrazovania údajov pal. PC.
Veľkosť GPS anténny:
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 16 Sep 2008, 13:31
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
A ako to teda treba napáliť aby to fungovalo?steve napísal:Výrobce software pro radia Opel Siemens VDO je NAvteq,na stránkách najdeš i nabídku aktualizačních map,ae ceny se pohyují kolem 200eur.
Mám polslední cd Evropy včetně ČR a SK 2007/08,kopie fungují,ale při vypalování jejich soubory nepodporují běžné vypalovací programy,tak se při vyplování zničí.
OPEL SIGNUM 1.9 CDTi 110kW (2004)
OPEL CORSA B 1.0 12V 40kW (1997)
OPEL CORSA B 1.0 12V 40kW (1997)
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Ani nie do novsich, ale iba do tych, ktore si priplatili za navigaciu....Ale co ti ja viem...taka navigacia...hmm....Sak co, len sipka tam je.....
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- Rasto
- Strieborný užívateľ
Použi tieto odkazy http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=10049 . Nemusí sa to nijak špeciálne vypaľovať.Frenky Signum napísal:A ako to teda treba napáliť aby to fungovalo?
- Rasto
- Strieborný užívateľ
Tento typ sa G Astier dával od modelového roku 2000. Myslím že od spustenia výroby G čok v Poľsku sa prestal ponúkať.bukelo napísal:Rasto: moc pekny displej...to sa davalo do tych novsich Gcok od vyroby?
- Rasto
- Strieborný užívateľ
Ja som to chcel hlavne kvôli origo pal. PC a grafickému displeju. O navigáciu mi nešlo. Osobne najradšej používam klasickú papierovú automapu. Ak si na ceste ktorá je obsiahnutá v mape, tak šípky vyzerajú inak. Šípka z foto sa zobrazuje len ak si mimo pokrytia mapy.langdon2 napísal:Ani nie do novsich, ale iba do tych, ktore si priplatili za navigaciu....Ale co ti ja viem...taka navigacia...hmm....Sak co, len sipka tam je.....
Ďalšia výhoda je blokovanie proti krádeži, ktoré nie je prevedené číselným kódom a odnímatelným panelom, ale spárovaním rádia a informačného displeja - rádio je funkčné len s týmo displejom. Tak že po opojení batérie sa nemusí zadávať žiadny číselný kód a nemusíš do/z rádia vkladať/vyberať ovládací panel čo mňa osobne dosť otravovalo a v väčšinou som predchádzajúce rádio preto ani nepoužíval. V neposlednom rade toto rádio do budúcna umožňuje montáž farebného informačného displeja, ale ich ceny sú momentálne dosť vysoké. Na ňom by sa už mala zobrazovať potom aj klasická mapa ako na bežných navigáciách.
Inak čo je taká zaujímavosť, že rádio a displej nekomunikujú klasickým spôsobom ako je to u TIDu alebo MIDu, ale prostredníctvom CAN zbernice.