Podsvietenie

Moderátori: bukelo, buci_vectra

mimo22

Podsvietenie

Príspevok od používateľa mimo22 »

Zdravím,neviete kde na východe by som kúpil led diody aj s objímkami na podsvietenie pristrojovky na Opel astru G 1999? Dík za rady
matrix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Mar 2008, 10:55
Auto: Astra G
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matrix »

no to neviem ... ale neodporucam kupovat take LED ktore maju uz v sebe zabudovany odpor (aby sa mohli pripajat na 12V).Tie odpory v tych LED su slabe. Mal som take skoro vsetky do jedenj odisli. Ja som si radsej nakupil ku kazdej LED zvlast odpor spravil som dierku do toho plastoveho uchytu ziarovky a odpor som umiestnil tam. Alebo sa to da aj tak ze si najdes privodny kabel ktory je na podsvietenie pristrojovky a daj iba tam jeden odpor na vsetky LED. Myslim ze to bol odpor okolo 450-470 ohm. Ak chces mozem ti to pozriet presne aky odpor som tam daval pripadne ak najdem este jednu rezervnu LED tak ti to mozem odfotit ako to mam spravene.

PS: ked davas ku kazdej LED zvlast odpor tak je to trosku prplacka.
Astra G 1,7dTi 3dv. (2001)
mimo22

Príspevok od používateľa mimo22 »

Ale ked som to mal naposledy rozobraté,tak tie konektory(pätice) už boli dosť spálene a rozpadli sa.Ja by som potreboval aj nove konektory.Tie diody čo som mal nechceli vojsť do toho konektora a spájkovať to nechcelo chytiť.Neviem nedaju sa kúpiť original?
matrix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

no original som to nevidel ... videl som iba nejake parkovacky a take ale do pristrojovky este nie .. ale skus pohladat mozno najdes niekde..

no ono tie LED nesli ani mne vopachat dnu mali vacsi priemer.
Používateľov profilový obrázok
mikele_g
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 24 Okt 2006, 20:09
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mikele_g »

Kúp si nové žiarovky do prístrojovky, 5mm ledky ktorýc vrch zabrúsiš na rovno a odpory. Z nových petičiek vyberieš žiarovky a pekne priletuješ diodu i z odporom. Staré petice nemá zmysel použiť, lebo su už teplom žiarovky opálené a hlavne krehké, čo by pri vyberané kontaktov mohlo spôsobyť odlomenie kúsočkou plastu v ktorom držia kontakty. Zletuj to všetko na stole a potom zasuň do patice.
Opel Agila Z10XE 03/03
Opel Corsa Z10XE 08/03
matrix
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

tie ledky brusit ani nemusi ... ja som si tiez myslel ze to bude zle ked ich nezabrusim .. ale skusil som to bez brusenia a je to dobre ...
Používateľov profilový obrázok
waldos
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Jún 2009, 08:14
Auto: Astra J
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa waldos »

matrix napísal:tie ledky brusit ani nemusi ... ja som si tiez myslel ze to bude zle ked ich nezabrusim .. ale skusil som to bez brusenia a je to dobre ...
Ja mam spravene ledky + odpor, vyzera to super, ked bude cas hodim to na net.
Opel Astra J ST 2013
Opel Astra G 1.4 16V 2002 - ex
VW Golf 3 1.9 TDI - ex
Skoda 120L - ex
弗拉基米爾
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - INTERIÉR/EXTERIÉR"