na Opli disky z VW, Renault, Mercedes ...
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
iurai
na Opli disky z VW, Renault, Mercedes ...
Co si o tom myslite ?
Priklad, citujem:
disky, ktore mam na Zafire su Mercedes 6Jx15 ET49 (v technicaku mam rozmer 6Jx15 ET43) ...
policajti cez puklice nevidia ET
Priklad, citujem:
disky, ktore mam na Zafire su Mercedes 6Jx15 ET49 (v technicaku mam rozmer 6Jx15 ET43) ...
- Stanley224
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Mar 2008, 12:15
- Auto: Iná značka
- Kontaktovať používateľa:
- Viktor
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Feb 2008, 10:49
iné ako predpísané ET môže mať vplyv na jazdné vlastnosti tak že čím bude nižšie tým budú kolesá trčať viac von čiže sa zväčšuje rozchod kolies a zlepšuje sa s tým stabilita, lenže budú sa viac namáhať ložiská kolies, ale pri rozdieloch v niekoľko mm je to nepatrné, viac to vadí pri extrémnych rozdieloch ako dávať napr. ET 0 namiesto sériového 49
Kadett E 1.6
- bukelo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
a to 49 to je v milimetroch? a vzhladom k comu? 0 je najviac von, to jest teda vzhladom k comu?
5 minut nato: uz som si to zistil, uz viem o com je to ET.
ale pre istotu: ET (einpresstiefe=zális) v milimetrech, vzdálenost dosedací plochy kola od pomyslné roviny dělící šířku kola - neboli jak hluboko zapadne kolo do blatníku (čím větší je hodnota ET, tím více kolo zapadne ke středu vozu), hodnota u většiny alu kol pro evropské vozy se pohybuje okolo 35mm
ale pre istotu: ET (einpresstiefe=zális) v milimetrech, vzdálenost dosedací plochy kola od pomyslné roviny dělící šířku kola - neboli jak hluboko zapadne kolo do blatníku (čím větší je hodnota ET, tím více kolo zapadne ke středu vozu), hodnota u většiny alu kol pro evropské vozy se pohybuje okolo 35mm
- soto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Nov 2008, 09:49
- Auto: Zafira A
Re: na Opli disky z VW, Renault, Mercedes ...
Je to moj citat.iurai napísal:Co si o tom myslite ?
Priklad, citujem:
Ide mi o to, ze mechanik v pneuservise hovoril, ze ine ET moze zapricinit vybracie, resp. ze do Mercedes diskov by som mal dat srouby s trosku vacsiou hlavickou (lebo diery na srouby su trosku vacsie ako pri GM diskoch). Najazdil som na nich uz 8 tis. km v zime a nicomu to nevadilo. Ale aj tak pre pokoj duse v piatok to opat prezuvam na origo GM disky. A tieto zacnem predavat.
Opel Zafira Z18XE 92 kw r.v. 12/2001
294 tis. km (momentalne si to uz uziva v 3Ackach)
Suzuki Ignis 69 kw r.v. 10/2004 (manzelka)
Before:
Hyundai Accent 1,3i LC r.v. 2002 (predany pri 150 tis. km kvoli nedostatku miesta :-()
Peugeot 309 XLD r.v. 1989 (600 tis. km :-))
Before:
Hyundai Accent 1,3i LC r.v. 2002 (predany pri 150 tis. km kvoli nedostatku miesta :-()
-
iurai
- soto
- Strieborný užívateľ

Ale zas podla toho co tu pises, mi malo koleso odpadnut uz pri prichode domov od byvaleho majitela 8) . Hovorim, ze som na tom presiel uz cca 8 tis. km a isiel som aj 150 na zimnych pneumatikach - a nic (mozno stastieiurai napísal:mercedes ma ine umiestnenie dier ako opel. ZLE !!!
a ma vacsie stredovu dieru - problem vycentrovat koleso
pokial ma este iny dvar dosadacej plochy (nestudoval som) na hlavu skrutky, alebo vacsie diery na skrutky (napr. Ford) - velmi ZLE ! mohlo by odletiet koleso
Vdaka za nazor, suhlas s tebou. Disky treba origo.
Before:
Before:
-
iurai
spresnim to - ked uz nie origo, tak treba vediet, co presne robime.soto napísal:Vdaka za nazor, suhlas s tebou. Disky treba origo.
v tvojom pripade su skrutky napinane dosikma - hlavu to tlaci o 1mm nabok.
chcelo by to strojara, aby odhadol, co hrozi najviac
na inych znackach su aj take problemy, ze spravna dlzka srobov na konkretne disky
- soto
- Strieborný užívateľ

Keby som to nevedel, tak si idem veselo do Presova.iurai napísal:spresnim to - ked uz nie origo, tak treba vediet, co presne robime.soto napísal:Vdaka za nazor, suhlas s tebou. Disky treba origo.
v tvojom pripade su skrutky napinane dosikma - hlavu to tlaci o 1mm nabok.
chcelo by to strojara, aby odhadol, co hrozi najviac
na inych znackach su aj take problemy, ze spravna dlzka srobov na konkretne disky
Teraz sa budem celych 500 km len modlit a pri rychlosti 90 km/h pocuvat kazdy blby zvuk Yellow_Colorz_PDT_32
Snad to az take zle nie je. A trosku ma stve, ze mi to nepovedal ani "moj" servisak, ani pneuservis v Novembri, ked som to auto kupil. Az novy pneuservis (Pezinok Boan) ma upozornil na "malickost".
Before:
Before:
- Manta
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
ET 0 je presny stred disku cize ak je ET smerom von tak hodnota je +sova a cim vacsie +sove ET tym viac je kolesu vnutri v blatniku a zasa naopak od 0 smerom dnu je hodnota minusova a cim vacsi minus tym viac trci von koleso.bukelo napísal:a to 49 to je v milimetroch? a vzhladom k comu? 0 je najviac von, to jest teda vzhladom k comu?
Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Opel Manta B GSi C20NE
- Manta
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
ako pise iurai treba pri vymene kolies od inej znacky datvat pozor na stredovu dieru naboja a kupit potom vymedzovaci kruzok a este jedna dolezita vec treba dat pozor na velkost a uhol kuzela pri skrutke, matieci lebo ak je na skurtke, matici iny kuzel ako na disku tak sa znici kuzel a nemusi byt dobre vycentrovane koleso popripade sa moze povolit.
Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel Manta B GSi C20NE
-
iurai
- soto
- Strieborný užívateľ

Takze cez vikend sa mi podarilo kupit origo Zafira nove plechace za 80 EUR (4 ks), od jedneho tipka, co to nosi z Nemecka. Cize utekal som okamzite do pneuservisu na vymenu.
Mercedes disky neodporucam maju rozmer 5x112 a stredovu dieru 67 (Opel je 5x110 a 65), cize bude to vybrovat. Mechanik to sam neodporucal podlozkovat.
Nekupi niekto 3 x Mercedes disk
?
Mercedes disky neodporucam maju rozmer 5x112 a stredovu dieru 67 (Opel je 5x110 a 65), cize bude to vybrovat. Mechanik to sam neodporucal podlozkovat.
Nekupi niekto 3 x Mercedes disk
Before:
Before: