Tachometer Tigra
Moderátor: bukelo
Tachometer Tigra
Mam, taky mali dotaz... Na mojej Tigre mam staršie ´´budiky´´ Tachometer mi neukazuje od 0 Km/h ale od 20 Km/h... Viď obrazok...
[img=http://img85.imageshack.us/img85/6026/picture021lv8.th.jpg]
No a ja by som tam chcel ten tachac, z novsieho tipu...Co meria od 0 Km/h... Vid obrazok..
[img=http://img85.imageshack.us/img85/1192/budik1zs0.th.jpg]
Mohol by som to vymenit bez akychkolvek problemov?? nebude mi to potom zle merat rychlost ci nieco take???
[img=http://img85.imageshack.us/img85/6026/picture021lv8.th.jpg]
No a ja by som tam chcel ten tachac, z novsieho tipu...Co meria od 0 Km/h... Vid obrazok..
[img=http://img85.imageshack.us/img85/1192/budik1zs0.th.jpg]
Mohol by som to vymenit bez akychkolvek problemov?? nebude mi to potom zle merat rychlost ci nieco take???
Jakub-ko napísal:podla mna to bude dobre lebo stary sa ti pohne az ked mas 20 km/h a novy sa ti bude pohynat od nuly impulzy o rychlosti cidlo dava furt odmeraj si napr.na 5-ke pri 3000 ot/min aku mas rychlost na starom budiku a porovnaj to s novym
No tak fajn... rad by som to vymenil, lebo ten novsi sa mi viac pozdava, a je to aj praktickejsie... Uz len zohnat take musim...
- Fastspeed
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 08 Jan 2006, 16:36
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
Na všetkých tachometroch sú isté kódy, a to v tvare W=xxxx. Tie x-ky symbolizujú čísla. Staršie Ople ich majú 4. V Tigre neviem koľko čísiel je, ale najprv zisti, či sa zhodujú tie kódi na oboch tachometroch, lebo keď sú rozlišné, a ich vymeníš, nebude ti dobre meriať rýchlosť.
Nejazdím rýchlo, len lietam nízko...
Jožo
My EX Opel Calibra C20XE, 4x4 OFF Opel Omega A3000 C30LE Opel Astra F Caravan C16NZ
Jožo
My EX Opel Calibra C20XE, 4x4 OFF Opel Omega A3000 C30LE Opel Astra F Caravan C16NZ
Fastspeed napísal:Na všetkých tachometroch sú isté kódy, a to v tvare W=xxxx. Tie x-ky symbolizujú čísla. Staršie Ople ich majú 4. V Tigre neviem koľko čísiel je, ale najprv zisti, či sa zhodujú tie kódi na oboch tachometroch, lebo keď sú rozlišné, a ich vymeníš, nebude ti dobre meriať rýchlosť.
Hmm, ok Vdaka moc Za tuto radu... ! ! ! Moc pomohlo.. Fakt Diki...
- Fastspeed
- Strieborný užívateľ
Tak zisti, že kamoš má aký motor, prevodovku, snímač ubehnutých kilometrov na prevodovke, a či nemá náhodou elektrický tachometer. Potom keď sa bude zhodovať motor, prevodovka, a ten snímač, tak stačí len prehodiť prístroje. Ešte treba zkontrolovať aj rozmery kolies, aby boly rovnaké s kamošovou Tigrou.
Keď toto všetko prekontroluješ, nedajbože vymeníš, tak môžeš pokojne prehodiť aj prístroje, a tešiť sa z dobre urobenej práce.
Keď toto všetko prekontroluješ, nedajbože vymeníš, tak môžeš pokojne prehodiť aj prístroje, a tešiť sa z dobre urobenej práce.
Jožo
Jožo
- Fastspeed
- Strieborný užívateľ
Kde presne v okrese NZ bývaš, keď nie som príliž indiskrétny?
Jožo
Jožo
Fastspeed napísal:Tak zisti, že kamoš má aký motor, prevodovku, snímač ubehnutých kilometrov na prevodovke, a či nemá náhodou elektrický tachometer. Potom keď sa bude zhodovať motor, prevodovka, a ten snímač, tak stačí len prehodiť prístroje. Ešte treba zkontrolovať aj rozmery kolies, aby boly rovnaké s kamošovou Tigrou.
No tak kamos ma 14 16V 66kW a 14 palcove kolesa momentalne...
ja mam 15 elektróny origoš oplácke...
- Fastspeed
- Strieborný užívateľ
Dejv86 napísal:Fastspeed napísal:Kde presne v okrese NZ bývaš, keď nie som príliž indiskrétny?
EE, v pohode.. Som z Tvrdošoviec... Neviem ci to tu Niekto pozná...
Pred niekoľkými rokmi som tam chodil dosť často pre otca, lebo vtedy robyl u Borosa. Takže viem kde to je. A tam zbily aj kamoša v diskotéke .
Jožo
Jožo
- Fastspeed
- Strieborný užívateľ
Dejv86 napísal:No tak kamos ma 14 16V 66kW a 14 palcove kolesa momentalne...
Vonkajší rozmer kolies musí byť rovnaký, a už len zistiť typ prevodovky, a či nemá elektrický tachometer. Najľahšie sa to zistí tak, že pri jazde vypneš zapaľovanie, keď vtedy spadne ručička tachometra, tak je to elektrické, a nemá význam prerobyť ten tvoj len kôly tomu. Musel by si kúpiť nový snímač ubehnutých kilometrov, prekáblovať prístrojovku...
Jožo
Jožo
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Fastspeed napísal:Dejv86 napísal:No tak kamos ma 14 16V 66kW a 14 palcove kolesa momentalne...
Vonkajší rozmer kolies musí byť rovnaký, a už len zistiť typ prevodovky, a či nemá elektrický tachometer. Najľahšie sa to zistí tak, že pri jazde vypneš zapaľovanie, keď vtedy spadne ručička tachometra, tak je to elektrické, a nemá význam prerobyť ten tvoj len kôly tomu. Musel by si kúpiť nový snímač ubehnutých kilometrov, prekáblovať prístrojovku...
Preboha Jožo! Mal si ešte dodať, nech to nerobí pri 100km/h a v premávke.
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Jakub-ko napísal:ale neviem preco by to nemohol urobit?vsak by ziskal prakticke zrucnosti a potom by nas s nimy oboznamil
Ak by nás ešte mal kto s nimi oboznamovať. Inak oboznámiť ťa môžem aj ja. Nejaké skúsenosti mám z času, keď mi pri každom preradení zdochol motor a takto som šiel celú cestu z BA do KE.
- Fastspeed
- Strieborný užívateľ
macil napísal:Preboha Jožo! Mal si ešte dodať, nech to nerobí pri 100km/h a v premávke.
Určite vie, že ako to má spraviť.
Raz sa stalo v jednej susednej dedine, že chlapec šlohól otcove nové Daewoo Espero. Zobral so sebou aj svojho kamoša, a šli sa previezť. Ten za kormidlom jazdil jak blázon, a ten jeho kamoš sa tak bál, že nie len vypól zapalovanie, ale vytiahól aj kľúč vo vysokej rýchlosti a v silnej pravotočivej zákrute. Ostatné si už viete predstaviť... Ani jeden z nich neprežil haváriu.
Ale som už veľmi odbočil ot tachometra.
Jožo
Jožo
tachometer
Hmm, no jj, kaslem asi nato... Teraz idem interier asi prefarbit, tak mozno sa neskor budem zaoberat aj s tachometrom... uvidime...
Ale diki za rady... Hlavne s tym klucom v zapalovani
Re: tachometer
Dejv86 napísal:Hmm, no jj, kaslem asi nato... Teraz idem interier asi prefarbit, tak mozno sa neskor budem zaoberat aj s tachometrom... uvidime...
Keď ti ide len o to,aby to bolo pekné na oko, tak si daj:
1.očaluniť plasty okolo budíkov ( www.autocalunictvo.sk )
2.potom vymeniť LED diody na modré ( www.autocalunictvo.sk )
3.a ešte si objednaj poleb budíkov ( http://www.autosamolepky.cz/index.php?a ... olep%20budíků&model=Opel%20Tigra&code=2005730&zobrazit=10&seradit=code&vyrobce= ).
Môžem ti to odfotiť a poslať, ako to vizerá, ibaže ja mám taxometer od 0 nie od 20!!!
Nie je to ani až tak drahé: čalunenie okolo budíkov 1000sk,Podsvietenie 2000sk a ten polep budíkov okolo 600sk, ale poviem ti, stojí to zato, no aspoň pre mňa