Obidva v ciernej farbe a myslim ze s rovnakym motorom (1,2 turbo).
Aj ked osobne nie som stotozneny s tym prevedenim led denneho svietenia s tymi “levymi klami”, na zivo a v ciernej farbe to vyzera ozaj dobre.
Teraz som spravil nieco cez 730 km za styri dni, ano, dojem z auta je solidny, spracovanie, nic nevyrzga aj na ten maly volant sa rychlo da zvyknut.
Skoda ze je nastavitelny len v jednom smere … pri 2008 aj ten i-cocpit bol zaujimavy.A bol som prekvapeny ze je tam az 8 stupnovy automat.
Plusom pre mňa bolo,že infotaiment nebol na spôsob trčiaceho tabletu zo stredu palubovky (za to by som dizajnérom lámal ruky), a skosenie palubovky pred spolujazdcom z praktického používania nie je najideálnejšie.
Nakoľko tu nie je klasická páka na radenie rýchlostí, tak na ten volič sa dá veľmi rýchlo zvyknúť.
Inak napr. palubovka alebo výplne prednych dverí tak ako pri mnohých iných značkách (vrátane VW Group) s mäkčenými plastami, ale vzadu už obyčajné tvrdé.
Keby to malo ešte normálny motor (4 valec) … ako bežne kým sa to nevytočí do otáčok tak je to dobré vozenie ale zázraky od toho nečakajte.
A hoci sa jazdilo normálne tak spotreba 7,5 l s klímou mi nepríde na trojvalec ako enviromentálna výhra vďaka downsizingu.
To je však pri takmer všetkých trojvalcových zázrakoch.
Je pravda, že to bolo v podstate nové auto, malo 2700 km.
Ale takú spotrebu nemám na 4 valcovej Atece 1,5 TSI kde už len hmotnosť a aerodynamika auta sú väčšie…
A pri 308čke treba dávať pozor na predný nárazník pri parkovaní, je dosť nízko, ale to som zvyknutý aj z mojej Astry kvôli OPC nárazníku.
@ Peťo : Vieš čo, na poslednú chvíľu padla voľba na Atény a okolie a potom pár dní na Santorini.