Motorovy olej bez normy GM
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 01 Nov 2015, 08:55
- Auto: Astra G
Motorovy olej bez normy GM
Chystam sa na vymenu oleja doma mam 5l Total 5W40, ide o motor 1.7 DTi rv 2001. Ten olej ale nema GM normy, je to problem?
-
- Nový užívateľ
Re: Motorovy olej bez normy GM
fu tak to neviem aky tam bol
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
V čase výroby tvojho motora GM normy ešte neexistovali. Takže sa riaď príručkou k autu, kde sú doporučené oleje spĺňajúce všeobecnú výkonnostnú špecifikáciu.
-
- Nový užívateľ
Auto ma 15 rokov a nejastnu historiu, prirucku samozrjme nemam, ale myslim ze olej Total splna vsetky vsebecne normy
- macil
- Admin
Žiadny olej nespĺňa všetky všeobecné normy, taký ešte nevymysleli. Olej pre tvoj motor musí spĺňať výkonnostnú špecifikáciu ACEA B3, viskozita 0W-30, 5W-40, alebo 10W-40.
Príručky - http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?f=21&t=2430" onclick="window.open(this.href);return false;
Príručky - http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?f=21&t=2430" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nový užívateľ
splna normu a3/b4
- macil
- Admin
B4 je určený pre motory s priamym vstrekom, ostatné vlastnosti má ako B3. Či môže byť problém pri dlhodobom používaní v tvojom motore, netuším, ale myslím, že pri jednom výmennom intervale nič nehrozí. Napokon, niektoré kvalitnejšie oleje spĺňajú obe špecifikácie.
... v expanznej nadobke na chladiacu vidno olej... Mozem tam dat aj 10w40? nebude to vadit turbu cez zimu?
Mozno tam uz bol davny 10w40 ktovie, a viem ze prechdzat na redsi olej by sa nemalo. Tak neviem teraz
Mozno tam uz bol davny 10w40 ktovie, a viem ze prechdzat na redsi olej by sa nemalo. Tak neviem teraz
- lubo22
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
poznal som ludi co dlho jazdili s motormi 1.7DTi alebo 2.0 DTI a olej tam davali s viskozitou 10w40. le aky to bol presne neviem
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Jan 2014, 12:25
Ja by som na tvojom mieste najprv riešil príčinu oleja v expanzke a až potom sa staral o olej do motoru. S tým 10W-40 nič nepokazíš, ja by som tam dal olej predpísaný pre tvoj motor.oslo napísal:... v expanznej nadobke na chladiacu vidno olej... Mozem tam dat aj 10w40? nebude to vadit turbu cez zimu?
Opel Astra J 1.6 Notchback - "cosmo"