pomozte mi prosim
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
jonyboy1
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Jan 2009, 16:17
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
predzapal na cerpadle
ten chlapik co mi opravoval cerpadlo mi tvrdi ze by mohlo byt zle nastaveny predzapal a ze aj vtedy vyhodi tu chybu1631 podla mna je to sprostost ak sa vyznate pordte prosim
- JuroSVK
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Mar 2008, 19:31
Neviem, že či nesprávne nastavený predvstrek ( predzápal je u benziňákov) sa zaznamenáva do pamäti chýb, pretože to by mal byť okamih v pohybe piesta pred hornou úvraťou, kedy je vstreknutá nafta do nasatého vzduchu vo valci tak, aby sa táto zmes vznietila a po prekonaní hornej úvrate piestom dosiahla najväčšiu silu horenia (výbuchu). Neviem, ako to je presne u tvojho motora, ale u dieslovej felície sa toto dalo nastaviť pootočením osky čerpadla oproti ozubenému kolesu čarpadla, ktoré poháňal rozvodový remeň.
Tento predvstrek ti mal nastaviť mechanik, ktorý nahadzoval čerpadlo.
Tento predvstrek ti mal nastaviť mechanik, ktorý nahadzoval čerpadlo.
Zafira 1,9CDTi - Z19DT, 2006
Zafira 2,0 DTi - Y20DTH, 2002
predtým 7 iných
predtým 7 iných
- JuroSVK
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Mar 2008, 19:31
To stými 180 stupňami podľa mňa je nezmysel. Keď nahadzuješ čerpadlo na rozvody tam je presne stanovené ako sa to robí. Čerpadlo musí byť zaaretované - zasitené do základnej polohy: poloha pri vstruku v prvom valci, kluka na nultej riske a takisto zaaretovaná vačka - pretože tieto tri veci musia sedeť presne. Ak by to takto neurobil mechanik, tak by mohli dôjsť aj k poškodeniu motoru - stret piestu s ventilmi a podobne. Dúfam, že ti to robí mechanik, ktorý toto všetko vie a potom v mechanike nemôže byť problém.
S tými 180 stupňami by som tomu veril možno u nejakých starých benziňákov, ktoré mali rozdelovač, že tento sa nahodil opačne - priznám sa raz sa to stalo aj mne a 10 minút som pátral, prečo mi nechce naskočiť motor po GO. Ale to bol problém len stým, že iskru hádzalo na opačnom valci ako malo. U motorov s remeňom a vstrekovaním toto skôr vylučujem.
pre riešenie tvojho problému som našiel ešte jeden možno zaujímavý link. nech ti skúsi mechanik urobiť niečo v duchu skúšky, či čerpadlo je schopné ťahať naftu a či nie je problém s nejakým ventilom, tak ako to opisuje v linku klifton007
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... %E8erpadlo
S tými 180 stupňami by som tomu veril možno u nejakých starých benziňákov, ktoré mali rozdelovač, že tento sa nahodil opačne - priznám sa raz sa to stalo aj mne a 10 minút som pátral, prečo mi nechce naskočiť motor po GO. Ale to bol problém len stým, že iskru hádzalo na opačnom valci ako malo. U motorov s remeňom a vstrekovaním toto skôr vylučujem.
pre riešenie tvojho problému som našiel ešte jeden možno zaujímavý link. nech ti skúsi mechanik urobiť niečo v duchu skúšky, či čerpadlo je schopné ťahať naftu a či nie je problém s nejakým ventilom, tak ako to opisuje v linku klifton007
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... %E8erpadlo
Zafira 1,9CDTi - Z19DT, 2006
predtým 7 iných
predtým 7 iných
-
iurai
-
jonyboy1
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Jan 2009, 16:17
astra uz ide
po troch mesiacoch mi astra uz lieta. do madarska si cerpadlo nikdy nedajte robit. ja som prisiel na to uz neskoo. objednal som si riadiacu jednotku cerpadla z prahy a Teo mi ju naprogramoval. trebalo potom len dobre odbzdusnit a teraz uz konecne ide a dufam ze 300000 km aspon vydrzi.
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Re: astra uz ide
Takze som mal pravdu,ze cerpadlo neurobili dobrejonyboy1 napísal:po troch mesiacoch mi astra uz lieta. do madarska si cerpadlo nikdy nedajte robit. ja som prisiel na to uz neskoo. objednal som si riadiacu jednotku cerpadla z prahy a Teo mi ju naprogramoval. trebalo potom len dobre odbzdusnit a teraz uz konecne ide a dufam ze 300000 km aspon vydrzi.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***