pomozte mi prosim

Všetko, čo nebolo možné zaradiť inde.

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

jonyboy1
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 07 Jan 2009, 16:17
Auto: !! Zmeň si model auta !!

predzapal na cerpadle

Príspevok od používateľa jonyboy1 »

ten chlapik co mi opravoval cerpadlo mi tvrdi ze by mohlo byt zle nastaveny predzapal a ze aj vtedy vyhodi tu chybu1631 podla mna je to sprostost ak sa vyznate pordte prosim
Používateľov profilový obrázok
JuroSVK
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 20 Mar 2008, 19:31

Príspevok od používateľa JuroSVK »

Neviem, že či nesprávne nastavený predvstrek ( predzápal je u benziňákov) sa zaznamenáva do pamäti chýb, pretože to by mal byť okamih v pohybe piesta pred hornou úvraťou, kedy je vstreknutá nafta do nasatého vzduchu vo valci tak, aby sa táto zmes vznietila a po prekonaní hornej úvrate piestom dosiahla najväčšiu silu horenia (výbuchu). Neviem, ako to je presne u tvojho motora, ale u dieslovej felície sa toto dalo nastaviť pootočením osky čerpadla oproti ozubenému kolesu čarpadla, ktoré poháňal rozvodový remeň.
Tento predvstrek ti mal nastaviť mechanik, ktorý nahadzoval čerpadlo.
Zafira 1,9CDTi - Z19DT, 2006
Zafira 2,0 DTi - Y20DTH, 2002
predtým 7 iných
jonyboy1
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

toto mi tvrdi aj ten co opravuje cerpadlo. mechanik to skusal uz vselijako a nic. a ten co robil cerpadlo tvrdi ze ozubene koleso na cerpadle treba otocit o 180 stupnov...?????????? to vazne???lenze mechanik aj to skusal dal na jednu trubku trysku a startoval a nepretlaci naftu cez trysku.
Používateľov profilový obrázok
JuroSVK
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 20 Mar 2008, 19:31

Príspevok od používateľa JuroSVK »

To stými 180 stupňami podľa mňa je nezmysel. Keď nahadzuješ čerpadlo na rozvody tam je presne stanovené ako sa to robí. Čerpadlo musí byť zaaretované - zasitené do základnej polohy: poloha pri vstruku v prvom valci, kluka na nultej riske a takisto zaaretovaná vačka - pretože tieto tri veci musia sedeť presne. Ak by to takto neurobil mechanik, tak by mohli dôjsť aj k poškodeniu motoru - stret piestu s ventilmi a podobne. Dúfam, že ti to robí mechanik, ktorý toto všetko vie a potom v mechanike nemôže byť problém.

S tými 180 stupňami by som tomu veril možno u nejakých starých benziňákov, ktoré mali rozdelovač, že tento sa nahodil opačne - priznám sa raz sa to stalo aj mne a 10 minút som pátral, prečo mi nechce naskočiť motor po GO. Ale to bol problém len stým, že iskru hádzalo na opačnom valci ako malo. U motorov s remeňom a vstrekovaním toto skôr vylučujem.

pre riešenie tvojho problému som našiel ešte jeden možno zaujímavý link. nech ti skúsi mechanik urobiť niečo v duchu skúšky, či čerpadlo je schopné ťahať naftu a či nie je problém s nejakým ventilom, tak ako to opisuje v linku klifton007

http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... %E8erpadlo
Zafira 1,9CDTi - Z19DT, 2006
Zafira 2,0 DTi - Y20DTH, 2002
predtým 7 iných
jonyboy1
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

aj ja si myslim ze je to kravina stymi 180 stupnami. akeby to tak spravil aj tak by malo pretlacit trysku a nepretlaci. mechanik ten vie ako na to. mysliz ze tomu teovi by som mal zvolat???? toto je zahada co.inak dik
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

a nebolo uz dost dobrych rad ?
jonyboy1
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

bolo ich vela ale ktora je dobra ked kazdy vravi opak
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

jonyboy1 napísal:bolo ich vela ale ktora je dobra ked kazdy vravi opak
tak este jednu. porozpravat sa s tym, co robil cerpadlo
jonyboy1
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

no vymena riadiacej jednotky na cerpadlo takze cerpadlo je komplet zrepasovane a auto ani za boha nastartovat ani len necinkne mam v nom do 35000 a nic v zivote si nemupim opla
jonyboy1
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

astra uz ide

po troch mesiacoch mi astra uz lieta. do madarska si cerpadlo nikdy nedajte robit. ja som prisiel na to uz neskoo. objednal som si riadiacu jednotku cerpadla z prahy a Teo mi ju naprogramoval. trebalo potom len dobre odbzdusnit a teraz uz konecne ide a dufam ze 300000 km aspon vydrzi.
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Re: astra uz ide

Príspevok od používateľa Signum »

jonyboy1 napísal:po troch mesiacoch mi astra uz lieta. do madarska si cerpadlo nikdy nedajte robit. ja som prisiel na to uz neskoo. objednal som si riadiacu jednotku cerpadla z prahy a Teo mi ju naprogramoval. trebalo potom len dobre odbzdusnit a teraz uz konecne ide a dufam ze 300000 km aspon vydrzi.
Takze som mal pravdu,ze cerpadlo neurobili dobre :cry:
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
jonyboy1
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

neurobili on mi tvrdil ze riadiaca jednotka je dobra ale ze ju rozobral a boli tam dva flaky hlavna vec ze ta je zaliata. vnutrajsok mechanicke veci mi tam vymenil ,ale aj v tomk som si uz neni isty
Napísať odpoveď

Návrat na "OPEL VŠEOBECNE"