Strata výkonu...surne prosim o rady

Moderátori: dulo, buci_vectra

vectraCTV
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 24 Nov 2014, 22:11
Auto: Vectra C

Strata výkonu...surne prosim o rady

Príspevok od používateľa vectraCTV »

Čaute, mám problém s mojou VECTROU C 2004 2,0Dti...po výkende som postrehol že auto stratilo výkon, akoby nešlo turbo alebo čo, ale pozeral som sa tu na fóre, a kontroloval som turbo: turbína sa ľahko točí po na štartavoní sa bez problémov točilo na sanie som priložil ruku a nasávalo bez problémov pri pridávaní plynu bolo aj počuť charakteristický hvizdaví zvuk turba. Odpojil som hadicu pred škrtiacou klapkou priložil som ruku a po pridaní plynu som cítil tlak že turbo tlačilo vzduch do hadice. Na fóre som sa dočítal že najčastejšie je asi problém s EGR ten som dnes vyčistil bol zanesený, ale nie nejak extrémne, ďalej som vyčistil aj celú škriacu klapku bola dosť zababraná akoby od oleja zmiešaným s karbónom alebo čo, aj celé sacie potrubie je vlastne také špínavé myslím to čo už sa napája na motor a rozvádza vzduch do jednotlivých válcov. Kontroloval som aj podtlakové hadičky niektoré som pomenil a mali by byť v poriadku, ale autu stále chýba výkon a už ma nič nenapadá tak vás prosím o radu, nemám momentálne čas anio behať do servisu lebo som dosť pracovne vyťažený a auto používam ako pracovné tak ak vás napadá niečo čo viem ešte vyskúšať trebarz vyčistiť alebo skontrolovať, tak prosím urýchlene o radu. A ešte ma napadlo že ak teraz idem s autom a trebarz na 3,4,alebo 5 stupni dlhšie udržiavam v ťahu napr. do kopca pri otáčkach cca 2500 - 3000 tak auto hodí do núdzového režímu čo je dosť problém keďže sa mi stratil výkon a teraz pri obehovaní mi ešte aj prepne do núdzového režímu.
Používateľov profilový obrázok
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Re: Strata výkonu...surne prosim o rady

Príspevok od používateľa lubo22 »

treba zrejme diagnostiku.
na 2.2 dti som mal podobny problem a bol to MAP senzor ak som to dobre napisal. vycistil sa a bolo OK
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
srowic
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Sep 2011, 08:05
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa srowic »

Keď je motor v núdzovom režime to môže byť XY vecí.... treba spraviť diagnostiku....
Opel Zafira A 2.0 DTI 74kw r.v. 2001
Opel Frontera B 2.2 DTI 85kw r.v 2000
Opel Vectra B 2.5 i500 143kw r.v. 1998
Opel Vectra B 2.2 DTI 92kw r.v. 2000
Opel Vectra B 2.0 DTI 74kw r.v. 1998 ex
Opel Vectra B 1.8 16V 85kw r.v. 1998 ex
jupaza1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
Auto: Vectra C
Bydlisko alt: Bytča a okolie

Príspevok od používateľa jupaza1 »

kukal si len podtlaky, ale nekontroloval selenoidy čo ich ovládajú ;) a diagnostika Ti napovie
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"