Chyby P0036 a P0170 - Z18XE

Moderátori: dulo, buci_vectra

Yenkee
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 11 Mar 2012, 19:13
Auto: Astra H

Chyby P0036 a P0170 - Z18XE

Príspevok od používateľa Yenkee »

Ahojte,

Kupil som si OBDII bluetooth adapter z eBay-u (o skusenosti sa chcem podelit v samostatnom prispevku) a dal som si zobrazit chybove kody. Naslo mi dve: I. P0036 - Heated Oxygen Sensors (HO2S) (Bank 1 Sensor 2) a II. P0170 - Fuel Trim Malfunction (Bank 1)

Chyby som zmazal a uvidime ci sa opat zobrazia. Avsak nejake symptomy pozorujem uz dlhodobejsie. V lete, pri zohriatom motore a opatovnom nastartovani motor lahko "zdochne". Teraz v zime, pri jazde za studena autom jemne cuka v tahu pri zrychlovani. Skratka, auto nezrychluje uplne plynulo, ale je to citit len trochu. Vseobecne, obcas pocas jazdy (raz za cca 300 km) mi preblikne na par sekund servisny kluc na palubovke. Inak, spotreba paliva je uplne v normalne.

Ako som sa docital: P0036 je chyba (druhej?) sondy kyslika v spalinach, ktora iba potvrdzuje udaje z tej prvej, takze to je nepodstatna chyba. Ale P0170 by mohla byt sposobena chybnou vahou vzduchu. Kedze cez adapter viem nacitat aktualne MAF hodnoty. Tak sa chcem spytat, ake su spravne MAF hodnoty, ktore by mi to malo ukazovat?

Pripadne ako by ste postupovali? Dakujem
Opel Astra H TwinTop Z18XER (103kw)
Opel Vectra C - Z18XE (90kW) - EX
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"