Opel zaujímavosti
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
- fabre
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Brno
- Kontaktovať používateľa:
Re: Opel zaujímavosti
macil, to mi je jasné, že treba obsadiť trh tým, čo sa predáva ale zase mať v rovnakom segmente 5 modelov tiež nie je riešenie.
už pri insignii bolo vyčítané, že prečo neurobia poriadnu mašinu za poriadne prachy a mať to ako prémiový model. niečo ako https://www.facebook.com/52728647405525 ... permPage=1" onclick="window.open(this.href);return false;
ale podľa článku vyššie dostal OPEL asi krásne veľkú "zelenú". tak snáď sa im to podarí.
už pri insignii bolo vyčítané, že prečo neurobia poriadnu mašinu za poriadne prachy a mať to ako prémiový model. niečo ako https://www.facebook.com/52728647405525 ... permPage=1" onclick="window.open(this.href);return false;
ale podľa článku vyššie dostal OPEL asi krásne veľkú "zelenú". tak snáď sa im to podarí.
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Bydlisko alt: Furča
Segment, ktorý svojimi modelmi obsadzujú, je hrozne široký. Nemyslím, že by v Opli boli hlupáci, ktorí by nemali tucha o svojich možnostiach na trhu.
- fabre
- Opelclub VIP člen
tak to určite, ale keď budú mať 3-4 modely veľmi podobné, tak keď sa trh nasýti, čo potom? náklady na vývoj každého modelu niečo stáli, neverím, že všetky majú rovnakú platformu, takže aby sa to vrátilo. je mi jasné, že analytici to už dávno majú spočítané, ale ekonomická situácia je nevyspytateľná. stačí malá vojna a celá ekonomika je hore nohami.
ako, ísť skúsiť spraviť prémiovú limuzínu, je asi trúfalé popri MB,BMW,Audi, ....
ale keby spravili nejaký reborn legiend z minulosti, nejaké čisté coupečko šantítko, ktoré bude ľahké, s nadupaným turbobenzínom a ideš alebo lepšie ešte, niečo so zadokolkou, prípadne možnosťou dokúpenia 4WD
ako, ísť skúsiť spraviť prémiovú limuzínu, je asi trúfalé popri MB,BMW,Audi, ....
ale keby spravili nejaký reborn legiend z minulosti, nejaké čisté coupečko šantítko, ktoré bude ľahké, s nadupaným turbobenzínom a ideš alebo lepšie ešte, niečo so zadokolkou, prípadne možnosťou dokúpenia 4WD
- AReYco
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Auto: Vectra C
....o tom snivaju len clubisti
A aj tak by sme si to nekupili, len by sme sa divali ake to je krasne...
A aj tak by sme si to nekupili, len by sme sa divali ake to je krasne...
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
AReYcO to vystihol.
Pár fanatikov automobilku neudrží nad vodou.
Najlepšie sa predávajú malé autá (Corsa/Astra/Meriva/Adam).
Pár fanatikov automobilku neudrží nad vodou.
Najlepšie sa predávajú malé autá (Corsa/Astra/Meriva/Adam).
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- dulo
- Moderátor
- Dátum registrácie: 20 Jún 2007, 10:46
- Auto: Vectra B
Ale vraj to je s budúcou Omegou celkom reálne, má to byť nejaký Buick
VeBe X18XE Caravan Sport
Tak je pravda, že aj taký VW s Phaetonom narazil na stenu, no oni skočili rovno zo strednej triedy do luxusnej.
Opel akú takú históriu v segmente vyššiej strednej triedy má, ale na druhú stranu je pravda, že ak neprídu s niečím veľmi zaujímavým, čo by odpútalo časť kupujúcich od trojlístka A6, bmw5 a MB E, ktorý momentálne v segmente vyššej strednej už nemajú na výber, tak nech sa do toho radšej ani nepúšťajú.
Opel akú takú históriu v segmente vyššiej strednej triedy má, ale na druhú stranu je pravda, že ak neprídu s niečím veľmi zaujímavým, čo by odpútalo časť kupujúcich od trojlístka A6, bmw5 a MB E, ktorý momentálne v segmente vyššej strednej už nemajú na výber, tak nech sa do toho radšej ani nepúšťajú.
-
- Strieborný užívateľ
To si radšej kúpim Volgu s motorom Indenor.dulo napísal:jak že nemajú na výber, Huindai Genesis bratm
- franticek6
- Moderátor
- Dátum registrácie: 09 Máj 2007, 18:23
- Auto: Zafira A
- Bydlisko alt: Liptovské Sliače
http://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000606/ ... eho-vozika" onclick="window.open(this.href);return false;
Opel Zafira y20dth
MB E 320 CDI W 211
MB S 320 CDI W 221 AMG
Opel Sintra x22dth - ex
Skoda 105 L -ex
http://www.nakupujsk.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
nie som na fejsbúku
MB E 320 CDI W 211
MB S 320 CDI W 221 AMG
Opel Sintra x22dth - ex
Skoda 105 L -ex
http://www.nakupujsk.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
nie som na fejsbúku
- destroyer
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 22 Nov 2010, 16:18
- Auto: Astra H
Soferoval si uz to auto? Ja ano,za tu cenu a tu vybavu co tam vsetko je to moze byt zaujimava a neokukana alternativa pre niekoho kto sa nechce az tak velmi ukazovat a nechce dat za auto +100t €. Jasne ze Nemci mozu ponuknut viac a stale je to ina liga a toto bude najma pre tych co to realne nevyskusali len nejaky Hyundai...ano,pravda je ze mas u nas len jeden motor na vyber a vybavu (kde je vsetko co treba pomaly).Kajo napísal:To si radšej kúpim Volgu s motorom Indenor.dulo napísal:jak že nemajú na výber, Huindai Genesis bratm
Zober si taky Superb 3,6-tku v nejakej plnke alebo L&K pomaly bude atakovat s cenou Genesis a to nema x veci co ma ten Hyundai...
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI
Škoda Felicia 1,3 GLX
Seat Ateca 1,5 TSI FR DSG
Škoda Felicia 1,3 GLX
Seat Ateca 1,5 TSI FR DSG
-
- Strieborný užívateľ
Z kórejcov som šoféroval Kia Sportage, Sorento, Ceed, Venga a H i10, 20, 30, 40 a Atos či ako sa to volá.
Takže je pravda, že Genesis som nešoféroval, neviem si však predstaviť, že by zrazu tento model bol taký úžasný, keď tie ostatné sú také hračkárske autíčka.
Faktom je, že som pocítil uspokojenie a úľavu, keď som z tých plastových nádher prestúpil do nejakého normálneho auta, kde normálne reaguje riadenie, brzda, motor, kde sa všetky dvere zatvárajú rovnako a pod.
Kde sa nemusím báť, že keď prejdem cez jamu, že budem musieť meniť ložisko.
Ale možno je Genesis iný.
Nech je ako chce, pre mňa tieto autá nie sú a dlho nebudú.
A nezmení to ani, že dostanem kopu sračičiek v cene auta, ja potrebujem auto na iné veci ako na pripojenie iPodu cez USB na stredovej konzole.
Takže je pravda, že Genesis som nešoféroval, neviem si však predstaviť, že by zrazu tento model bol taký úžasný, keď tie ostatné sú také hračkárske autíčka.
Faktom je, že som pocítil uspokojenie a úľavu, keď som z tých plastových nádher prestúpil do nejakého normálneho auta, kde normálne reaguje riadenie, brzda, motor, kde sa všetky dvere zatvárajú rovnako a pod.
Kde sa nemusím báť, že keď prejdem cez jamu, že budem musieť meniť ložisko.
Ale možno je Genesis iný.
Nech je ako chce, pre mňa tieto autá nie sú a dlho nebudú.
A nezmení to ani, že dostanem kopu sračičiek v cene auta, ja potrebujem auto na iné veci ako na pripojenie iPodu cez USB na stredovej konzole.
Kajo, plný súhlas , takýchto názorov je na webe viac..., môj pocit je, že sú to autá s nižším IQ (Korea nemá automob. tradíciu), naviac drahé súčiastky, fakt nechápem, ako sa mohli takto rozšupnúť. Je to naskôr tým, že sú dobrí a draví obchodníci a viedia, že dizajn predáva, hlavne vo východnej europe - vytvorili fakt ľúbivé tvary a vsadili na väčšie priestornejšie karoserie a nízke ceny a to zaberá. A pozitívne na tom je to, že tlačia konkurenciu k nižším cenám
- fabre
- Opelclub VIP člen
konkurencia, už aj tak na pár miestách zdecimovaná, musí tlačiť cenu dole a potom ľudia nadávajú na kvalitu a skončíme kvôli týmto korejským kocápkam niekde v riti a oplatí sa mi kúpiť radšej 15r astru ako niečo nové. toto fakt nie.
keď si porovnám výbavu staršej astry s tou dnešnou a čo všetko je v nej naložené, tak cena je o dosť nižšia. ja viem, že technologický pokrok nezastavíme a nedá sa porovnávať elektronika z dnešnej doby s tou z pred pár rokov, ale dnešné autá priberajú hlavne na bezpečnostných a iných prvkoch, ktorým nejako extra cena neklesá a v porovnaní s výkonom.
a potom nadávame, že auta z pred 10r, ktoré si nemohol dovoliť každý druhý človek, už tu nie sú. mňa do hnujdaja alebo kie nedostane nikto. ale ten Genesis ma zaujal na prvý pohľad...
keď si porovnám výbavu staršej astry s tou dnešnou a čo všetko je v nej naložené, tak cena je o dosť nižšia. ja viem, že technologický pokrok nezastavíme a nedá sa porovnávať elektronika z dnešnej doby s tou z pred pár rokov, ale dnešné autá priberajú hlavne na bezpečnostných a iných prvkoch, ktorým nejako extra cena neklesá a v porovnaní s výkonom.
a potom nadávame, že auta z pred 10r, ktoré si nemohol dovoliť každý druhý človek, už tu nie sú. mňa do hnujdaja alebo kie nedostane nikto. ale ten Genesis ma zaujal na prvý pohľad...
a ste počuli, v akých podmienkach pracujú zamestnanci v korejských firmách? Už len kvôli tomu nechcem....
- Eisy
- Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 08 Nov 2012, 18:57
- Auto: Insignia
- Bydlisko alt: Zohor okr. MA
Ved vyrabaju u nas ...
-
- Strieborný užívateľ
Ten motor sa dával do Omieg:
http://autobild.cas.sk/clanok/198701/ak ... -milion-km" onclick="window.open(this.href);return false;
http://autobild.cas.sk/clanok/198701/ak ... -milion-km" onclick="window.open(this.href);return false;