Ako na spotrebu?
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
-
peteri.numelin
Re: Ako na spotrebu?
Ustálila sa mi spotreba skvapalneného halucinogéneho vzduchu na rozumných číslach. Aj skrz sprostú jazdu nestúpla nad 12,85. To skôr pri takej jazde nemala problém atakovať 14-15 vreciek vzduchu na 100.
Doteraz rozdumávam, či to má na svedomí nové jazdené pneu a či opravený chladiaci okruh. alebo oboje.
Doteraz rozdumávam, či to má na svedomí nové jazdené pneu a či opravený chladiaci okruh. alebo oboje.
- mayecek5395
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Sep 2013, 08:38
- Auto: Vectra B
- Bydlisko alt: 03496
hahahahaha, no šme še našmiali a teraz vážne 
-
peteri.numelin
čo je na tom smiešne, maturant?
všetko, čo je napísané sa zakladá na skutočných udalostiach. aj gumy boli menené aj okruh opravený (nie, termostat ani termoprádlo neriešim).
všetko, čo je napísané sa zakladá na skutočných udalostiach. aj gumy boli menené aj okruh opravený (nie, termostat ani termoprádlo neriešim).
- mayecek5395
- Strieborný užívateľ

predpokladám, že hovoríš o svojom aute, LPG a spotrebe, nikde som nenarážal, že to bolo o našom predošlom rozhovore
Naozaj som sa z chuti zasmial a už som pomaturant 
- LukášPB
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
- Auto: Omega B
A čo je na tom vtipné
sa ti nezdá tá spotreba? Ja keď som chodil denne max 3km len po meste stále studený motor tak som mal dlhodobý priemer do tých 14, a benzínu
Inak teraz sa to točí okolo 11,5l LPG, a to chodím mesto:mimo mesto cca 60:40. Tie kolesá spravili dosť, okolo 0,5-0,9l, ale stojí to za to, už by som nechcel 15stky, vyzerá to potom ako kočár alebo nákupný košík, také velké auto a také mini kolečká.
Inak teraz sa to točí okolo 11,5l LPG, a to chodím mesto:mimo mesto cca 60:40. Tie kolesá spravili dosť, okolo 0,5-0,9l, ale stojí to za to, už by som nechcel 15stky, vyzerá to potom ako kočár alebo nákupný košík, také velké auto a také mini kolečká.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
- mayecek5395
- Strieborný užívateľ

tak ja mám teraz na zimných kolesách spotrebu max 6,5l aj to nafta + slnečnica .. keby mám živiť 12 - 14 litrov, tak by som .. 
-
peteri.numelin
No mne zase po výmene kolies na 17tky išla spotreba dole. Lenže niekedy v tom čase sa aj vymenili nefunkčné pomocné čerpadlá chladenia (díky Kajo), čo vyriešilo problém s príliš častým spúšťaním ventilátora chladenia aj v chladných dňoch. čiže asi skôr tam bude pes zakopaný. Momentálne nie je problém jazdiť do 11 splynených kvapiek na 100, pri častejšom meste ešte o pol kvapky naviac. V priemere samozrejme.
mayecek, veď práve preto sa asi ten benzín zmenil na plyn nielen u Lukáša
vedľajším pozitívnym efektom je nulová alebo minimálna (teraz neviem) spotrebná daň pre Róóóóberta a jeho zlodejskú juntu.
mayecek, veď práve preto sa asi ten benzín zmenil na plyn nielen u Lukáša
vedľajším pozitívnym efektom je nulová alebo minimálna (teraz neviem) spotrebná daň pre Róóóóberta a jeho zlodejskú juntu.
- AReYco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
čo stojí kvapka? šak ništ....
tak mi nakvapkajte pol litra
tak mi nakvapkajte pol litra
- bukelo
- Moderátor

- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
Spotrebná daň z motorového benzínu (podľa obsahu bio zložky)
- 550,52 eura/ 1 000 l, 514,50 eura/ 1 000 l, 597,49 eura/ 1 000 l,
Spotrebná daň zo skvapalnených plynných uhľovodíkov (LPG)
- určené na použitie, ponúkané na použitie alebo použité ako pohonná látka vo výške 182 eur/ 1 000 kg,
- určené na použitie, ponúkané na použitie alebo použité ako palivo vo výške 0 eur/ 1 000 kg,
- 550,52 eura/ 1 000 l, 514,50 eura/ 1 000 l, 597,49 eura/ 1 000 l,
Spotrebná daň zo skvapalnených plynných uhľovodíkov (LPG)
- určené na použitie, ponúkané na použitie alebo použité ako pohonná látka vo výške 182 eur/ 1 000 kg,
- určené na použitie, ponúkané na použitie alebo použité ako palivo vo výške 0 eur/ 1 000 kg,
- bukelo
- Moderátor

ale jistě 
- LukášPB
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
- Auto: Omega B
Tak benzínu som maval okolo 9,5 dlhodobo, pri mojom štýle jázd, vela mesta no, mimo na dlhšiu trasu v pohode 7. Ale zas je pravda že teraz nešetrím moc.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
- AReYco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Auto: Vectra C
a my tu riešíme centíky a decilitre či sme ušetrili, alebo nie...a možno je to len podobný efekt, ako pripravila táto benzínka

http://vas.cas.sk/clanok/9890/natankova ... zkych.html

http://vas.cas.sk/clanok/9890/natankova ... zkych.html
- MartinLC87
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 20 Sep 2012, 11:35
- Auto: Zafira A
- Bydlisko alt: Lučenec
Cez vikend som bol na sluzobnej octavii 1.6 TDI 2011 v PP (z BA tam cez certovicu, spat cez donovaly) a zostal som prekvapeny zo spotreby, podla PC, ale aj tankovania 5,3 l a to bol tempomat na 140 na dialniciach, plus obcas bolo na tachometri aj 150,160..pri slusnej rodinnej jazde to urcite padne aj na 4,5..dobry motor co sa tyka spotreby..neviete ako je to so spolahlivostou?
Opel Zafira A 2,2 DTI OPC r.v. 2003 - ex
Skoda Fabia Combi III 1.2 TSI Style DSG 81 kw r.v.2016
Skoda Fabia Combi III 1.2 TSI Style DSG 81 kw r.v.2016
- alcom1234
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Nov 2010, 07:52
- Bydlisko alt: Slovenský Grob
Takú istú Octaviu máme vo firme a spotreba 5,1 podľa palubáku. Kolega ju niejak extra nešetrí (čo je aj vidno, keď ma pošle na dvestokiometrovú cestu a po mojej ceste to ukazuje 4,8
).
Spoľahlivosť zatiaľ ok, tiež je to ročník 2011, zatiaľ v servise okrem pravidelných prehliadok a výmeny oleja nebola vôbec. Ba, bola, na výmenu čelného skla (kamienok).
Spoľahlivosť zatiaľ ok, tiež je to ročník 2011, zatiaľ v servise okrem pravidelných prehliadok a výmeny oleja nebola vôbec. Ba, bola, na výmenu čelného skla (kamienok).
Opel Astra K '20 F12SHL - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
Opel Vectra C '06 Z19DTH
Opel Vectra B '96 X18XE - ex
- fabre
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 14:25
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Brno
ako popravde, keď natankujem aj na najdrahšej LPG pumpe(napr. v PP na slovnafte) a keď idem aj naložený, tak mi to finančne vychádza aj tak menej ako vám 1 v aute. a na to, že ten motor tak trošku stratil oproti 2-litru na agilite, to nie je veľmi bohviečo 
-
peteri.numelin
Teda neviem či je 5,3l, 5,1l alebo 4,8 l dobrá spotreba na 1,6 TDI, keď stará 1,9 TDI žrala od 4,2 do 4,7 a nad 5 litrov iba pri sprostej nakladačke.
Asi sa niekde stala chyba vo vývoji, či?
Asi sa niekde stala chyba vo vývoji, či?
- bukelo
- Moderátor

... alebo sa ten vykon 1.6TDI priblizuje starej 1.9TDI... a zerie to rovnako, len je objem mensi, ale motor sa trapi viac.
-
peteri.numelin
Takžé...?
...sme sa vlastne nikam neposunuli, iba curvítok je viac
...sme sa vlastne nikam neposunuli, iba curvítok je viac