Ake pneu?
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
- lubo22
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
- Auto: Nemám auto
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ake pneu?
to som nevedel no boli tak po 2ks na sebe 2roky. ale ako pisem uz je to lesie alebo uz take ako ma byt 
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Vectra C modra ex
-
dodozh
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 25 Okt 2008, 13:09
- Auto: Zafira B
má niekdo skúsenosti ale vie poradiť s týmito pneu? chcem kúpiť no neviem sa rozhodnúť do akej značky ísť. cena do 65€/ks
rozmer pneu 205/55/R16 Opel Zafira:
Dunlop SP Sport Bluresponse
http://www.pneueshop.sk/pneumatiky/3445 ... ef=heureka" onclick="window.open(this.href);return false;
Kumho KU31:
http://www.pneueshop.sk/pneumatiky/3767 ... ef=heureka" onclick="window.open(this.href);return false;
rozmer pneu 205/55/R16 Opel Zafira:
Dunlop SP Sport Bluresponse
http://www.pneueshop.sk/pneumatiky/3445 ... ef=heureka" onclick="window.open(this.href);return false;
Kumho KU31:
http://www.pneueshop.sk/pneumatiky/3767 ... ef=heureka" onclick="window.open(this.href);return false;
Opel Zafira B - Z19DTH,OPC Line , Vectra B 1.7 TD Isuzu, r.v.1995 moja ex, Ford Orion 1,8D r.v.1990 ex, Ford Sierra 2.3D r.v. 1987, sedan 4 dv. ex, Fiat Uno 1.3D r.v. 1984 5dv. ex, Triumph Acclaim 1.3 benzín r.v. 1984 4dv. ex
-
Milans
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Júl 2006, 17:22
- Auto: Astra H
Tie dunlop-ky som kúpil, ale mám ich nahodené asi len 1 týždeň. Takže skúsenosti minimálne, aj preto, že chodím teraz krátke trasy. Môžem len konštatovať, že sú tiché.
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H 1.9 CDTi ( Z19DT ), 3/2006
Opel Astra G 1.7 CDTi ( Z17DTL)-ex
Opel Astra H 1.9 CDTi ( Z19DT ), 3/2006
Opel Astra G 1.7 CDTi ( Z17DTL)-ex
-
dodozh
- Pravidelný užívateľ

1bod pre Dunlop 
Opel Zafira B - Z19DTH,OPC Line , Vectra B 1.7 TD Isuzu, r.v.1995 moja ex, Ford Orion 1,8D r.v.1990 ex, Ford Sierra 2.3D r.v. 1987, sedan 4 dv. ex, Fiat Uno 1.3D r.v. 1984 5dv. ex, Triumph Acclaim 1.3 benzín r.v. 1984 4dv. ex
-
jony5
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Jan 2008, 15:44
http://www.pneueshop.sk/pneumatiky/3466 ... 5-r16-91-v" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pneueshop.sk/pneumatiky/3507 ... 5-r16-91-v" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pneueshop.sk/pneumatiky/3091 ... 5-r16-91-v" onclick="window.open(this.href);return false;
mam taky dojem ,ze kamos si kupil teraz dunlopky alebo godyrky a vyroba tusim nejaka azia ci taka volajaka tam krajina .
http://www.pneueshop.sk/pneumatiky/3507 ... 5-r16-91-v" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pneueshop.sk/pneumatiky/3091 ... 5-r16-91-v" onclick="window.open(this.href);return false;
mam taky dojem ,ze kamos si kupil teraz dunlopky alebo godyrky a vyroba tusim nejaka azia ci taka volajaka tam krajina .
Vectra Caravan 3,0 cdti - ex
2x Vectra B 1x - 2,0 dti , 2x - 2,2 dti - ex
-
luboš
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Sep 2008, 13:38
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Aj ja som kúpil Dunlop SP Sport Bluresponse , ale 195 65 15. / 91H
Tiche sú. Toje pravda. A zlé skúsenosti nemám. A dobrú skúsenosť možeš získať pri nejakom extréme.
Ako napr. rýchla jazda na vode, prudké brzdenie a podobné veci .... Pokial to máš s čím porovnať a povieš si.
- Ano su dobré. Pri bežnom jazdení - decentnom, ani rozdiel nezbadáš od iných premiových značiek, okrem hlučnosti.
Kúpil som ich preto, lebo boli dobré v testoch. V mojom rozmere zvíťazili. Tak od nich očakávam,
že keď mi niekedy zašibe, - občas sa to stáva, tak ma podržia.
Moje boli vyrobené v Polsku. Dal som za jednu skoro 48 e. Vo februári.
Tiche sú. Toje pravda. A zlé skúsenosti nemám. A dobrú skúsenosť možeš získať pri nejakom extréme.
Ako napr. rýchla jazda na vode, prudké brzdenie a podobné veci .... Pokial to máš s čím porovnať a povieš si.
- Ano su dobré. Pri bežnom jazdení - decentnom, ani rozdiel nezbadáš od iných premiových značiek, okrem hlučnosti.
Kúpil som ich preto, lebo boli dobré v testoch. V mojom rozmere zvíťazili. Tak od nich očakávam,
že keď mi niekedy zašibe, - občas sa to stáva, tak ma podržia.
Moje boli vyrobené v Polsku. Dal som za jednu skoro 48 e. Vo februári.
VEBE X20DTH 99-00
-
dodozh
- Pravidelný užívateľ

ďakujem za vaše komentáre, ešte by som pridal na porovnanie z týchto pneu, vyjadrite sa ak máte alebo ste počuli o nich niečo :
Hankook Kinergy Eco K425 - 59€/ks
1. http://pneumatiky.heureka.sk/hankook-ki ... 5-r16-94v/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vredestein SPORTRAC 5 - 57€/ks
2. http://pneumatiky.heureka.sk/vredestein ... 5-r16-91v/" onclick="window.open(this.href);return false;
Goodyear - Efficientgrip Performance 91V - 59€/ks
3. http://www.pneueshop.sk/pneumatiky/3466 ... 5-r16-91-v" onclick="window.open(this.href);return false;
ktorú značku pneu z tejto trojky by ste uprednostnili, hlavne ma zaujíma názor podľa skúseností,či už vašich alebo vašich známych.
Hankook Kinergy Eco K425 - 59€/ks
1. http://pneumatiky.heureka.sk/hankook-ki ... 5-r16-94v/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vredestein SPORTRAC 5 - 57€/ks
2. http://pneumatiky.heureka.sk/vredestein ... 5-r16-91v/" onclick="window.open(this.href);return false;
Goodyear - Efficientgrip Performance 91V - 59€/ks
3. http://www.pneueshop.sk/pneumatiky/3466 ... 5-r16-91-v" onclick="window.open(this.href);return false;
ktorú značku pneu z tejto trojky by ste uprednostnili, hlavne ma zaujíma názor podľa skúseností,či už vašich alebo vašich známych.
- mayecek5395
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Sep 2013, 08:38
- Auto: Vectra B
- Bydlisko alt: 03496
Nad kumho ani nerozmýšľaj. Sú na ne aké také hodnotenia vo vyššej cenovej kategórií , ale ja som zatiaľ na ne nepočul dobré slovo a ja sám ich mám ako zimné s hodnotením na figu a tak to aj skončilo. Ja osobne by som išiel z týchto posledných čo si poslal do Goodyear alebo ako si dal hore DUNLOP SP.
-
dodozh
- Pravidelný užívateľ

Takže vyzerá to tak že pôjdem do Dunlop prípadne do Goodyear, ešte mám jednu dilemu, a to ísť do (ochrany ráfikov) mám originál 5hviezdicové plecháče Opel s puklicami - nemá elektrony a ani mať nebudem mať v tomto rozmere
- mat
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 04 Máj 2011, 15:15
- Auto: Signum
s insigniou 2 sady? sa mi nezda ved insignie su dost casto v serviseSunman napísal:Cenový rozdiel medzi "špičkovou značkou" a "horšou značkou" v žiadnej komodite nevyjadruje výrobné náklady a cenu materiálu.
čínske tenisky by som si kľudne kúpil, pretože mi max urobia otlaky a potom ich vyhodím. Čínske pneu za mňa určite nie. S čínskymi priemyselnými výrobkami v rámci vlastnej firmy mám len tie najhoršie skúsenosti.
Nepracujem vo výrobe pneu ale ročne odjazdím 2 sady pneu. Nemachrujem, nesťažujem si, konštatujem.
Opel signum 3,2 V6 155kW
Z32SE
Z32SE
-
jony5
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 13 Jan 2008, 15:44
dunlopky radsej nie , nie kvôli jazdnym vlastnostiam ale najazdenému kilometrovnemu , ked som ich mal kupene skoro nove z druhej ruky a raz za tyzden na ne pozrel bol dezen mensi a mensi . aspon mne to tak pripadalo . ber goodyearky
Vectra Caravan 3,0 cdti - ex
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Z tych 3 jednoznacne GY.
Mam ich - 1. A kvalita.
Mam ich - 1. A kvalita.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- AReYco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Auto: Vectra C
Dunlopky sa viac derú, to hej. Ak veľa jazdíš, tak skôr nie...ale zasa ako dobre držia
Každý má iné skúsenosti...mama mala na Astre od nova GoodYear Eagle a druhý raz by sme ich nekúpili...veď sme ich ani nekúpili, dali sme tam Sport Maxxy od Dunlopu s ochrannou ráfika. A to mama jazdí denno-denne 50km +
--
Tá ochrana na disk sa mi celkom páči, aspoň na pocit sa zdá tá guma silnejšia...
Keď sme ich menili skúšal som chytiť za boky GY (bez ochrany ráfku) a tie DNLP (s ochranou) a bol to riadny rozdiel.
Takže ja som za ochranu
Každý má iné skúsenosti...mama mala na Astre od nova GoodYear Eagle a druhý raz by sme ich nekúpili...veď sme ich ani nekúpili, dali sme tam Sport Maxxy od Dunlopu s ochrannou ráfika. A to mama jazdí denno-denne 50km +
--
Tá ochrana na disk sa mi celkom páči, aspoň na pocit sa zdá tá guma silnejšia...
Keď sme ich menili skúšal som chytiť za boky GY (bez ochrany ráfku) a tie DNLP (s ochranou) a bol to riadny rozdiel.
Takže ja som za ochranu
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Najlepšie pneu, aké som v živote mal boli GY Excellence, ani novšie EfficietGrip na ne nemajú.
Mám už asi 4. sadu vždy na inom aute, takže mám dlhoročné skúsenosti.
Trik je v tvare dezénu.
Výrobca sa chváli 3 zónami, ale to nie je to najlepšie na GY Exc.
Najlepšia je tá neprerušená drážka a vedľa nej druhá.
Bežná pneumatika tam má prerušný dezén a vytvára sa pílovité opotrebovanie počas brzdenia v zákrutách.
Toto pílovité opotrebovanie je väčšinou prvá časť pneu, ktorá dosiahne hranicu opotrebovania a súčasne to spôsobí hluk.
U GY Exc. nie, vďaka tej drážke.
Takže niektoré u mňa neodišli na km, ale na vek - paradox.
Kto neverí, nech sa príde ku mne kuknúť, aj na 307me mám teraz GY Excellence, dezén je možno 6mm, úplne rovnomerne opotrebovaný a tie pneu majú min. 40.000 km, mal som ich na Omege aj na Vectre.

Mám už asi 4. sadu vždy na inom aute, takže mám dlhoročné skúsenosti.
Trik je v tvare dezénu.
Výrobca sa chváli 3 zónami, ale to nie je to najlepšie na GY Exc.
Najlepšia je tá neprerušená drážka a vedľa nej druhá.
Bežná pneumatika tam má prerušný dezén a vytvára sa pílovité opotrebovanie počas brzdenia v zákrutách.
Toto pílovité opotrebovanie je väčšinou prvá časť pneu, ktorá dosiahne hranicu opotrebovania a súčasne to spôsobí hluk.
U GY Exc. nie, vďaka tej drážke.
Takže niektoré u mňa neodišli na km, ale na vek - paradox.
Kto neverí, nech sa príde ku mne kuknúť, aj na 307me mám teraz GY Excellence, dezén je možno 6mm, úplne rovnomerne opotrebovaný a tie pneu majú min. 40.000 km, mal som ich na Omege aj na Vectre.

Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- AReYco
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Aug 2011, 10:56
- Auto: Vectra C
no to verím, že rovná drážka má dobrý vplyv na jazdné vlastnosti (lepšie drží stopu) a vidíš, teraz si dokázal, že aj na životnosť v podobe rovnomerne zjazdeného dezénu.
--
ja mám napríklad zadné Dunlop SP 01 už dosť ojazdené a nehučia vôbec. (tiež majú podobný plný pásik)

Takisto švagrové B. Turanzy majú pásik(y) a na to, koľko majú rokov a sú už zjazdené takmer po risku, tak sú tiché...držia stopu trošku zvláštne, ale to môže byť aj nejakou chybou na náprave, lebo sa mi to nezdá.
Aj keď guma z boku je už popraskaná a chcelo by to výmenu

--
ja mám napríklad zadné Dunlop SP 01 už dosť ojazdené a nehučia vôbec. (tiež majú podobný plný pásik)

Takisto švagrové B. Turanzy majú pásik(y) a na to, koľko majú rokov a sú už zjazdené takmer po risku, tak sú tiché...držia stopu trošku zvláštne, ale to môže byť aj nejakou chybou na náprave, lebo sa mi to nezdá.
Aj keď guma z boku je už popraskaná a chcelo by to výmenu

- LukášPB
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
- Auto: Omega B
Kamarát raz kúpil zánovné Micheliny so smerovým dezénom 
A to bol teda hukot, to hučalo brutálne pri všetkých rýchlostiach

A to bol teda hukot, to hučalo brutálne pri všetkých rýchlostiach
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
Volkswagen Passat 1.9TDi 96kw @ 132kw EGR off
BMW 730d 160kw @ 200kw EGR off
[BRATISLAVA] Chiptuning & kódovanie & EGR off & DPF off & a iné soft úpravy -> SS
- mayecek5395
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Sep 2013, 08:38
- Auto: Vectra B
- Bydlisko alt: 03496
Tieto pneu s véčkovým dezénom je to najhoršie, že môž existovať .. hlavne za dažďa to nedrží vôbec :X
- LukášPB
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Júl 2012, 12:45
- Auto: Omega B
Neviem ako na vode, ale okrem hluku si ich pochvaloval.
Fiat Palio Combi 1.2 -> 4 x Opel Vectra B 1.8/1.7TD -> Opel Astra G Caravan 1.4 -> Opel Omega 2.5 V6 LPG -> Škoda Octavia 1.9TDi L&K
- Kesi
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Sep 2008, 18:11
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Land of Confusion
mayecek5395 napísal:Tieto pneu s véčkovým dezénom je to najhoršie, že môž existovať .. hlavne za dažďa to nedrží vôbec :X
Mal som GY Eagle F1

a aj za mokra boli veľmi spoľahlivé
Astra J GTC OPC
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.
Astra H GTC 1,9 (110 kw) No Swirl flaps. No EGR.