Takze najprv som sem postol temu o tom ze auto rano zle startuje ale vyzera ze sa par veci zmenilo. auto prestalo mat vykon postupne bolo lenivsie a lenivsie potom malo 4 dni pauzu. pripominalo mi to akoby nemalo naftu. prekopal a prehadickoval som cely palivovy system a natahal nove hadice... problem ostal. vybral som palivovy filter ci to nieje nim ale nieje, auto islo napriamo a otacky max 3500 a pri zosliapnuti plynu sa rozsvieti kontrolka motora oranzova. ked pustim plyn tak na volnobehu o chvilu zhasne ta kontrolka. husty modry dym odfukuje po starte. otvoril som nadrz a na dne bol akysi cierny humus. cely som ho vycistil, prekvapilo ma ze po 20 hodinach motor naskocil okamzite ale iba na volnobeh. na plyn vobec nereagoval. uplne nic. z 800 isiel maximalne na 1100 otacok uz neviem kde mam hladat. zacinam byt zufaly. I ked nerad... ale priznam jednu info za ktoru ma ukamenujete... pred tym som tam natankoval 15 litrov slnecnicoveho oleja holt bol v akcii. Vtedy sa motor choval kupodivu ozaj lepsie, mal kultuivovanejsi chod a aj mierne zivsi a tichsi bol. Poprosim skuste mi poradit a nie rypat kvoli oleju.... trest za to mi parkuje pred domom
omg postol som to do zlej sekcie... admin prosim mohol by si to presunut do vectra motor prevodovka?
Naposledy upravil/-a bukelo v 04 Mar 2014, 11:23, upravené celkom 1 krát.
Dôvod:Presunuté zo sekcie Astra- motor.
A dalsia vec... ked som obisiel filter a dal ho napriamo z flasky s naftou (mal som pocit ze mozno som sitko v nadrzi zle vycistil) tak stale nic. volnobeh stabilny ale vyssie otacky ani za toho takze momentalne mi dosly napady
Ok Update informacii. volnobeh ide hladko na 4 valce, po pridani plynu ide po zohriati max na 2000 otacok, a pada do nudzoveho rezimu a ide na 3 valce. po pusteni plynu ide ešte chvilu na 3 valce a potom ide zas na 4. cesty nafty su ok, taha si v pohode problem nastava za cerpadlom... zatial najpravdepodobnejsie, vzduchovy filter ok. vychadza mi s toho cerpadlo, vstreky a podobne, problem od cerpadla dalej.po pridani plynu dymy hustym bledomodrym dymom max do 2000 otacok a kolise. Ak sa vyjadri teo budem rád, momentálne je auto prakticky nepojazdne aj ked nastartuje
ten olej si prejazdil alebo si ho odsal a potom dolial naftu, skusil si dlhsie nechat na volnobeh nech sa zohreje poriadne? ci by to enslo roztocit viac
palivovy by som dal novy potom
naftu som nemal tak len logicky uvazujem, lebo ten dym ci nebude este tou slnecnicou, ci ta zhori ako nafta?