Kulisa radiacej páky VOĽA

Moderátori: dulo, buci_vectra

Rubíno
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 01 Feb 2013, 12:14
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Kulisa radiacej páky VOĽA

Príspevok od používateľa Rubíno »

Ahoj ...Táto téma tu už je ale nikto nedal priamu odpoveď na otázku AKO odstrániť vôľu v páke ...kde sa vôla tvory ? dá sa to odstrániť výmenou jednej súčiastky ? treba kúpiť celú kulisu ? bol stým niekto v servise kde mu to bez problémov opravili ? a za koľko? mám Vectru Z18Xe 2001 a je nás viac ...poprosím vás o radu DAKUJEM
OPEL VECTRA B Z18Xe 125 PS ELEGANCE 2001
letrich
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 24 Jan 2013, 18:30
Auto: Omega B

Re: Kulisa radiacej páky VOĽA

Príspevok od používateľa letrich »

a mma toto zaujima bo tiez mam podobny problem, musim niekedy zaradit 1 cez 2-ku ......
Omega B Caravan 3.2 Executive (Vectra B Caravan DTi E 2000 ex , NISSAN MAXIMA A32 QX 3.0 v6 ex,)
otto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 10 Feb 2008, 11:47
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa otto »

letrich napísal:a mma toto zaujima bo tiez mam podobny problem, musim niekedy zaradit 1 cez 2-ku ......
ja by som začal od kulisy na prevodovke su tam dva lebo tri golove klby pod takymi plastovymi krytmi tvare kocky .su tam silonove puzdra na goličku čapu a tie sa lubia vydrať ak sa nemažu .to puzdro je vymenitelne a da sa v opli kupiť .potom postupovať smerom k radiacej pake .tam sa luby zodrať ked sa nemaže gumička na gule radiacej paky .je v zapichu v strede gule ,ploská asi 6mm široka .blbo sa zhana a nahradza niečim inym .nič tam dlho nevydrži skusiť zohnať v opli ja som zohnal skoro novu z buračky ,a dobre namazať bielou vazelinou na plastove dieli.ja som toto všetko vymenil vycentroval radenie a je to ok.radim pohode aj jednym prstom.ešte može byť jedna vec ,praskla pružina na kulise v prevodovke .zmontovať ju z prevodovky a skontrolovať.ak to už bude dole vymeniť aj semering tiahla radenia ,ak prepušťa olej.
dodik123
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Mar 2013, 19:17
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa dodik123 »

U mňa to robila tá gumička na riadiacej páke. Novú som kúpil z opla ,ale založiť ju tam je umenie .Nakoniec som vyfrézoval do silonu v strede páky ryhu o priemere cca 5mm a na to som dopasoval vodárenske gumičky ,namazal vazelinou a funguje to ok.
Opel Vectra 1,8 16v-85kw-1997- ex
VW-Passat 1,9 tdi-74kw-2005
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"