1,7 DTI cuka, trha, skace :(

Moderátori: bukelo, buci_vectra

edulo
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 31 Okt 2008, 23:23
Auto: !! Zmeň si model auta !!

1,7 DTI cuka, trha, skace :(

Príspevok od používateľa edulo »

Zdravim pani. Moj problem je nasledovny. Mam RJ motora (motor Y17DT, astra g, nabehane 110 000km, tankovane kavlitne paliva + davany VIF aditiv, meneny olej pravidelne kazdy rok po cca 10 000), ktora bola pred dvoma rokmi opravovana - repasovana alebo ako to mam nazvat u RomanaK z Brna. Na palubovke nic nesvieti, ziadna chyba alebo podobne. V poslednom case, mi zacalo auto trhat, akoby vynechavat privod paliva alebo podobne. Niekedy ide 2 dni pekne, potom trha jeden den, potom zas jedno poobede trha... Je to na kazdom prevodovom stupni pri vsetkych moznych otackach, citelne je to hlavne pri zatazi, uplne ako keby strati vykon alebo trha. Palivovy filter som menil pred dvoma mesiacmi. EGR bolo cistene aj so sanim, tiez pred dvoma rokmi, 90 percent vsetkych km najazdim po meste. Pri volnobeznych otackach niekedy kolisaju otacky, tak ze skor klesnu, pravidelne v sekundovych intervaloch. Auto pri nizsich otackach, okolo 1200 otacok pri miernom pridani plynu, ked clovek ide napr. po kruhaci, uplne zacne skakat - ale to robi ako som ho uz kupil aj to kolisanie otacok a este aj ked pustim plyn, niekedy este auto drzi otacky cca 2 sekudny a az potom zacne spomalovat, niekedy ked pustim plyn uplne sekne a malokedy uplne krasne plynule zacne uberat a spomalovat. A ked sa pohynam v zaphce alebo len trosku sa pohnem, tak pri malinkom pridani plynu a po pusteni plynu mi otacky vyskocia az na 1500 - 1600. Nemam sajnu co s tym moze byt, ked mi nic nehlasi, ziadnu chybu, aj ked dam vyblikat chybove kody, pise same nuly...
1micra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Sep 2009, 10:49
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa 1micra »

Tento druh skákania spojený s trhaním a kolísanie otáčok s opozdením klesania spôsobuje snímač tlaku palyva, ktorý je na čerpadle nafty....občas mi to spravý a to, že je to snímač tlaku paliva viem po dôkladnej diagnostike v Opli ale dostal som radu, že mám a to aj robím, že mu zakaždým pri kvaltovaní a rozbehu vytáčam na okolo 2500 otáčiek.....[/i]
Kenny608
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 30 Júl 2010, 07:25
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kenny608 »

Az na nieco prides urcite to tu napis. Dik
1micra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Vrátim sa k tomu ešte raz: pred kľaknutím RJ čerpadla, ktorú som dal repasovať kvôli korózii a studeným spojom mi ostali následne ešte dve poruchy no nikto mi nevedel presne zadefinovať problém kolísania otáčiek s opozdením klesania a hlavne trhanie v nízkych otáčkach,ale po dôkladnej a dvojnásobnej diagnostike u skúseného automechanika a nie meniča ND a potom v Opli som menil najprv snímač otáčiek kľukového hriadeľa a ešte mi stále aj keď sa žiadna kontrolka čieže motora nerozsvieti ostáva nepravidelná činnosť a to hlavne v nízych otáčkach snímač tlaku paliva do čerpadla a náledne do vstrekov asi toľkopre vysvetlenie a ešte raz ku rade netreba ho dusiť za každú cenu v nízkych otáčkach aj tak nič neušetríš na nafte ale skôr ho rozbiehať, že pocítiš zopnutie turba a preraďueš rýchlostný stupeň ale ak je studený neznamená to,že ho musíš dusiť ale ani túrovať......
Kenny608
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

1micra napísal:Vrátim sa k tomu ešte raz: pred kľaknutím RJ čerpadla, ktorú som dal repasovať kvôli korózii a studeným spojom mi ostali následne ešte dve poruchy no nikto mi nevedel presne zadefinovať problém kolísania otáčiek s opozdením klesania a hlavne trhanie v nízkych otáčkach,ale po dôkladnej a dvojnásobnej diagnostike u skúseného automechanika a nie meniča ND a potom v Opli som menil najprv snímač otáčiek kľukového hriadeľa a ešte mi stále aj keď sa žiadna kontrolka čieže motora nerozsvieti ostáva nepravidelná činnosť a to hlavne v nízych otáčkach snímač tlaku paliva do čerpadla a náledne do vstrekov asi toľkopre vysvetlenie a ešte raz ku rade netreba ho dusiť za každú cenu v nízkych otáčkach aj tak nič neušetríš na nafte ale skôr ho rozbiehať, že pocítiš zopnutie turba a preraďueš rýchlostný stupeň ale ak je studený neznamená to,že ho musíš dusiť ale ani túrovať......
A neda sa to nejak opravit?
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

skus zadat y17dt do hladania
Kenny608
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Takze u mna to sposobovala RJ cerpadla. Opravil mi to uzivatel Teo.
Používateľov profilový obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

na 99,9% je to v Rj cerpadla a viem kto to opravi 0903757534 :wink:
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
peko007
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 27 Aug 2012, 15:14
Auto: Astra H

Re: 1,7 DTI cuka, trha, skace :(

Príspevok od používateľa peko007 »

J a mam opel astra h 1,7 cdti 74kw 2004 Z17dth a chcem sa opytat ci si s tym mam lamat hlavu opisem problem : pri studenom motori som si vsimol ked prudsie akcelerujem tak na 1/2-1/3 plynu (stlacenie pedalu) tak mi jeden raz a je to pravidelne cukne teda citim ako keby na stotinu sekundy stratil vykon a opat naskocil spravi to vzdy len raz.... potom pocas jazdy uz nie ....
1micra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Išiel by som do komplexnej diagnostiky ale nie u garažmeničov, pretože nedisponujú s potrebnou diagnostikou, teoreticky by som sa zameral na RJ motora, RJ čerpadla, Snímač otáčiek kľuky a snímač tlaku paliva v čerpadle, pretože ak to robí za studena neskôr to bude robiť aj za pracovnej teploty so strácaním výkonu a skončil som tak, že som menil tesnenie pod hlavou podla diagnostiky garažmeničov a potom aj snímač otáčiek, snímač tlaku paliva, repas RJ čerpadla a nakoniec aj RJ motora bola v ťahu ale to už sa stalo auto nepojazdné a bola vykonaná komplexná diagnostika, potom mi spravili upgrade softvéru a auto išlo ako nové aj keď malo cez 215000 km a na STK mi povedal, že neexistuje aby malo toľko najazdené. Prešiel čas a predal som ho lebo pod Tatrami nieje veľmi dobre jazdiť s dieslom krátke trate - trpí motor. Nový majiteľ jazdí veľa a je spokojný lebo šlape ako hodinky. Takže ešte raz choď na komplexnu diagnostiku nie ku garažmeničom a daj vedieť čo vypísalo aké chybové kódy a potom môžme hľadať riešenie na problém...
Opel Astra G 1,7DTi 16V 55kw, rv. 2000 predané a teraz Renault Fluence 1,6 16v 82kw, rv. 2012
Používateľov profilový obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

peko007 napísal:J a mam opel astra h 1,7 cdti 74kw 2004 Z17dth a chcem sa opytat ci si s tym mam lamat hlavu opisem problem : pri studenom motori som si vsimol ked prudsie akcelerujem tak na 1/2-1/3 plynu (stlacenie pedalu) tak mi jeden raz a je to pravidelne cukne teda citim ako keby na stotinu sekundy stratil vykon a opat naskocil spravi to vzdy len raz.... potom pocas jazdy uz nie ....
tu to bude robit SCV ventil
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
1micra
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Išiel by som po tvrdej kontrole kabeláže - poškodenie žíl opotrebovaním alebo hlodavcom až ku koncovke a ku TCV ventil tlaku paliva v čerpadle, či nieje už zenitom čiže nefunguje a potom by som sa zameral na ukostrenie RJ motora - možnosť poškodeného oxidáciou pinu kostry a posledné sú RJ čerpadla tzv. studené spoje a snímač otáčok kľuky hriadeľa. Tieto veci som od poslednej postupne riešil repasom RJ čerpadla - oxidácia a studené spoje, výmenou snímača tlaku paliva a nové natiahnutie žíl pre poškodenie hlodavcom, snímača otáčiek, ktorý pri diagnostike vykazoval aj funkčnosť aj nefunkčnosť čo ostalo záhadou a skončil som pri dôkladnej kontrole a výmene RJ motora pre zlomený pin ukostrenia oxidáciou a natiahnutím nového softvéru do RJ motora a potom auto začalo šlapať ako hodinky. Postupným krokom začalo auto fungovať ako sa patrí len na poškodenú kostru RJ motora by som neprišiel bez perfektného autoelektrikára pôvodne team z Opel servisu, ktorý sa tým zaoberá doteraz. Skús sa obrátiť na Tea a daj vedieť ako si na tom, myslím ako si pokročil....
Opel Astra G 1,7DTi 16V 55kw, rv. 2000 predané a teraz Renault Fluence 1,6 16v 82kw, rv. 2012
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"