Neni to anomalia. Regeneracia filtra pevnych castic je bezny proces a ako uz bolo napisane treba to nechat dobehnut. Pri regeneracia je upravene casovanie vstrekovania a tiez sa vstrekuje palivo pocas vyfukovej fazy ktore nasledne motor "vyfukne" nespalene do vyfukoveho potrubia kde sluzi na zohriatie vyfukovych plynov na hodnotu potrebnu pre "vypalovanie" filtra. Preto ma motor taky prejav a tiez pocujes to pukanie horuceho vyfuku. Ak pocas toho vypnes motor vo valcoch zostane nespalena nafta ktorej cast vacsinou stecie do oleja. Po prerusenej regeneracii sa riadiaca jednotka bude snazit spustit regeneraciu znova pri vhodnych podmienkach. Preto sa Ti to opakuje niekolko krat po sebe zakazdym ked to prerusis.
Co sa EGR tyka tak to kontrolku na vectre nema. To co Ti svieti je asi kontrolka vyfukovych emisii co moze ale nemusi znamenat problem s EGR.
Opat vdaka za feedback...tak ako sa spravat pri tomto "probleme" uz viem...ale pomerne silno ma rozladuje charakter, akym motor pocas regeneracie bezi - nekultivovane, mierne trhano, pri volnobehu trasie celym autom...nezda sa mi to standardne, co s tym?
Na palubke mi svieti kontrolka a pocitac vyhadzuje prave chybu EGR - co som tu uz cital o tom, je to lepsie dat odborne zaslepit alebo vycistit resp. vymenit?
Vectra Combi C / 1.9 CDTi 2007, Z19DT (88 kW)
Meriva A / 1.8 16V 2004, 92kW, Z18XE (92 kW)
--------------------------------------------------------
Corsa C / 1.2 16V 2002, Z12XE (55 kW) - ex
Vectra Combi B / 2.0 DTi 2000, Z20DTH (74 kW) - ex
Kadett Combi E / 1.7 D 1991, 17D (42 kW) - ex
Nemalo by to byt nejak extra napadne ale je tam rozdiel oproti tomu ako ked auto bezi v "normalnom" rezime, moze aj trhat/cukat. Je to ale subjektine. Moze byt, ze mas este niekde iny problem ktory toto ovplyvnuje.
Cistenie EGR pomoze ale je to docasna zalezitost. Zaslepenie je OK ale bude Ti hlasit stale chybu a kontrolka bude svietit permanentne jedine, ze das upravit SW riadiacej jednodtky. Ak sa nechces uberat tymto smerom najlepsie je vymenit ho.