ročná astra - otáčky pri štarte

Moderátori: bukelo, buci_vectra

noodles222
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Júl 2012, 11:04
Auto: !! Zmeň si model auta !!

ročná astra - otáčky pri štarte

Príspevok od používateľa noodles222 »

Ahojte,

Mam presne rok Astru J, 1,4 Turbo, 104 Kw.. a už ma prepada zufalstvo s jedným (možno) problémom?

Auto v zime štarty náádhera.. bez problemov, otáčky vystupili na nejak 1400, tam sa držali pekne chvíľu, potom klesli, pohoda..

V lete ale, ak auto stoji hlavne na slnku dlhšie, studený štart, otáčky idu na 1400 ale trocha kmitaju.. Nestava sa to ale staaaale. osciluju tak 1300 - 1400 a potom klesnu, všetko ok.. pri štarte ale počuť, že motor ako keby si troška sám pridaval, ako keby som mal nohu na plyne čo nemam..

Jaa viem, auto mam nove, vaša rada automaticky chod do servisu, zaaaruka atd... Bol som tam 4x, možno aj 5.. Im sa závada neprejavila, na počítači udajne hodnoty v poriadku, auto štartuje normalne.. mali ho už tam aj týžden... Tak neviem, možno je to normáálne a tak to má byť, ale nezdá sa mi, že v zime ok, v lete na teplom slnku nie.. Jedine čo som odpozoroval je, že to ma nejaký súúvis s teplotou vonku.. vravel som to servisakovi, vraaaj, to môže byť nejaký senzor čo chybne posiela údaje do RJ.. (z chladiča či odkiaľ to)... ale pokiaľ sa im to neprejaví, tak neriešia...
noodles222
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Re: ročná astra - otáčky pri štarte

Ahojte,

Len doplním, dnes to pri štarte vyhodilio chybovu hlášku - SERVICE ESP.. svietila kontrolka ESP.. v pondelok servis.. opať raz
Používateľov profilový obrázok
mick04
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 23:58
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa mick04 »

Ak tak to natočiť kamerou a potom ukázať v servise napríklad, Murphyho zákon funguje docela dobre. :rozmyslam:
Astra Bertone Z20LET
Calibra C20NE-EX
noodles222
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Tak už len pre uplnosť doplnim, že vymenili zapaľovací modul :)

Vraj mam prísť povedať, ak sa to bude opakovať.
noodles222
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

sága pokračuje dalej.. už si tu môžem rovno založiť dennik.. dnes opat zlý štart, opat navštívenie servisu..

Vraj im predtým na diagnostike ukazalo chybu, ktora sa vyskytovala na Hčkových astrach, resp. Corsach.. Udajne treba vymeniť ventily alebo ich prebrusiť, netesnia a potom unika z nejakej kompresnej komory tlak.. ( sorry, v autach sa nevyznam, len tlmočím čo mi mechanik povedal).

Tuto opravu vraj musi scvháliť centrala, vraj ide o veľký zásah.. hmmmmm.

tak.. uvidime
slimak1
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 24 Jún 2013, 18:31
Auto: Astra J

Príspevok od používateľa slimak1 »

A v com je vlastne problem? Ja som isto este vacsi lajk a mam ten isty motor. Kvoli comu si siel do servisu? ja sa pytam, len kvoli tomu,ze by som si to ani nevsimol ale co sa moze zle stat ci z toho vyplyva?
noodles222
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

slimak 1 - problem je v tom, že auto rano naštartujem a chcem z neho vyskočiť lebo ho trasie, ide akoby na 2 valce, 1 valec, atd.. Nerobi to ale stáále.. Možno tak každý piaty štart, občas každý 10ty.. občas 2 týždne pokoj.. chybove hlašky žiadne.. servisak to počul, nevedel čo to môže spôsobovať..

Najnovšie prišla z centrály odpoved, že takýto problem na Astre J nemali, ale vyskytol sa raz na Chevrollete a chyba bola v "natačacích valčekoch, alebo kolieskach".. Tieto mi idu meniť teraz v stredu, oprava cca 6 hodinova.
mick04
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 23:58

Príspevok od používateľa mick04 »

presne toto mi robí na mojej Astre G, každý 5ty, 6ty, niak tak jednoducho štartuje divne na dva válce, ako keby sa mu nechcelo a celí trase, ale vždy nabehne, okrem toho ináč vždy na brnk, tak ale ja už mám cez 200 000km, :neviem:
Astra Bertone Z20LET
Calibra C20NE-EX
noodles222
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Ano, toto mi hovoril aj v servise, že to robilo na Astre G..
mirec320
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 08 Máj 2013, 08:07
Bydlisko alt: POhronský Ruskov

Príspevok od používateľa mirec320 »

Robilo mi toto iste,pri starte akoby siel 2-3 valce,kupil som aditiva,natankoval som V-Power Diesel plnu nadrz a par krat som ho riadne ale fakt riadne prebehol,3-stupen,pedal na podlahu atd.,proste som mu poriadne povymetal pavuciny,vyjazdil som tych 40L a dal novy palivovy filter a uz mesiac bohov pokoj... Len dodam,ze zmena sa prejavila,este pred vymenou palivoveho filtra,no ja som ho vymenil a urobil som dobre,ten vyzeral...
OPEL ASTRA G CARAVAN 1.7 TD,50kW,1998,X17DTL ex
OPEL ASTRA G 1.6 16V , 74kW , 1998 , X16XEL , AT4 ex
OPEL VECTRA B 2,5 V6 , 125kW , 2000 , X25XE , AT 4 ex
OPEL VECTRA B 2,0 16 V , 100 kW, 2000 , X20XEV , AT4 ex
OPEL ASTRA F 1,4 16V , 66 kW , 1996 , X14XE ex
OPEL ASTRA G CARAVAN 1.7 CDTI , 59 kW , 2007 , Y17DTL súčastnosť
KIA SORENTO I, 2.5 CRDI, 103 kW, 2005, D4CB, súčastnosť
noodles222
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Tak tri týždne po oprave, zatiaľ všetko ako ma byť
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

a co opravovali?
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
noodles222
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

snažil som sa zapamatať si to :D

znelo to asi takto: " natačacie kolieska resp. valčeky ktore sa aktivuju pri štarte.. spomenuli aj vačkový hriadeľ :D" Museli vraj zhodiť cele rozvody..

Tvaril som sa že rozumiem, ale prd makový. Bolo to asi tak 10 minut po ich zaverečnej, tak už boli na odchode, ale kludne to preverim ak treba čo to presne bolo..

Udajne už nie som jediny čo mal s tým problem, ale každopadne som bol prvý na Astre J, 1,4 Turbo.. Aspon tu v PP..
noodles222
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Ahojte,

Opat problem s mojou ročnou Astrou J. po výmene tých kolečiek či čoho to, mi auto občas na prvýkrat nenaštartuje.. Otočím kľučom, rozsvietia sa kontrolky, auto ale iba cvakaa, kontrolky nezhasinaju, proste iba cvak cvak cvak cvak.. Otočím kľuč naspať, opat naštartujem a už to ide.. Bolo okamžite opat v servise, vybrali štarter, dali ho premazať do nejakej firmy, včera idem po auto, pridem zo servisu domov, večer som šiel do mesta a opat cvak cvak cvak.. Tak som ho opat zaviezol do servisu, volal som im a ich odpoved že auto je vonku pred servisom, skusia ho poobede naštartovať a uvidia, či sa zavada prejavi..

Absolutne žiadny pristup typu - skusime toto, skusime tamto, proste auto je pred servisom :D neskutočnééé.. Pýtal som sa ich, že ak sa to prejavi, či hned budu vedieť čo to je, tak vraj moooožno :)

Neviete mi poradiť nejaký iný servis v PP, kvalitny???

Dakujem
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - VŠEOBECNE"