Perforovane kozene sedacky Vectra C

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
chausj
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Dec 2006, 12:09
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Perforovane kozene sedacky Vectra C

Príspevok od používateľa chausj »

Ahojte,

pred par dnami som kupl novy interier do svojej Vectry. Je to bleda perforovana koza s vyhrievanim prednych a vetranim soferovej sedany. Tu su fotky z povodneho inzeratu, potom to nafotim viac do detailov.
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Sedacky su v celkom dobrom stave, len samozrejme musim ich pocistit a poriadne osterit. Len sa mi nepaci ta imitacia dreva na dverach, musim to asi nejako prestriekat, lebo vyzera to tak ze su nanitovane plastom. Zadne operadla, tym ze stali v garazi na podlahe, chytili trocha plesen, tak ze s tym budem musiet zabojovat. Kamarat mi odporuca nasledovne vyrobky, ze ma s tym super skusenosti - http://www.lederzentrum.sk/obchod/. Este som sa docital ze je dobre ich poumyvat s rozredenym octom, ktory vlastne zabije tie plesne. Ake mate s tm skusenosti? Hlavne sa torocha boim tych prednych s perforaciou.

Vraj na soferskej neide vyhrevanie. Teoreticky asi ich mozem provizorne nahodit k sebe este pred cistenim a vyskusat ci to funguje? Mam na nieco davat pozro pri odpoeni sedaciek kvoli airbagom? Mam odpoit baterku a chvilu pockat? Na tychto bledych je problem, ze on ich nedokazal odsrobovat a tak ich vyrezal s kuskom podlahy :) Pre toto ich tiez chem napoit na elektriku. Pozeral som palubovku a mam tam aj konekroty aj kable, hadam to ide aj pod sedanu.

Este budem musiet niekde k tomu zohnat bocne plasty na podlahe a musim podhladat aj bezovy koberec na podlahu. Zaujimave je, ze do kufra nie su blede ale tmave. Asi je niekolko variant bledych interierov. Este rozmyslam, ci to nebude tym ze je to zo sedanu.

Uz sa len do toho pustit. Drzte place.
Opel Vectra C GTS Z19DTH AT 2007
Opel Omega B Y22DTH 2001 - godfather
Opel Corsa C Z10XE 2001 - segra
Opel Omega A C20NE 1991 - RIP
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Re: Perforovane kozene sedacky Vectra C

Príspevok od používateľa lubo22 »

na fotkach vyzeraju pekne asi si mal na to odbru cenu ked si kupil?
ohladom interieru ti neporadim nic kedze nic neviem ale tesim sa na foto ako to bude vyzerat v aute
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
otravaga
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 04 Dec 2011, 13:11

Príspevok od používateľa otravaga »

Co sa tyka cistenia tak ja som vo svojom interieri (to iste ako na foto len bez vetrania vodica) pouzil taku sadu na cistenie koze z IKEA. Vola sa to ABSORB. Ked si to das do vyhladavaca na ikea stranke tak to najde. Bol som s tym spokojny, rozdiel bolo pekne vidiet. Na cely interier (komplet koza co tam je) mi vsak jedna flaska z tej cistiacej tekutiny nestacila. To "mlieko" mi vystacilo. Tento rok chcem vyskusat nieco ine, nazov neviem, odporucal mi to kamarat. Je to taka oranzova pevnejsia hmota, ktoru si nanesies na spongiu a potom s tym umyvas interier. S tymto skusenosti nemam ale je to vraj cisto na prirodnej baze. Ak to budes robit s tym vyrobkom z Ikei, tak pri osetrovani s tym mliekom si to najprv nanes na spongiu a nasledne na sedacku. Hlavne pri tej perforovanej casti.
chausj
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Cena bola az tak neuveritelna, ze to radsej ani nepoviem :)

2otravaga:
Nemas prosim ta detailne fotky interieru? Chcem pozret co vsetko ma byt blede.

Dakujem, pozrem sa aj na ten pripravok z IKEI, ale co som zatial nastudoval, tak prostriedky pre nabytokovu kozu a do aut su dost odlisne. Tam ide hlavne o to, ze v aute koza je vystavena velmi roznym vplyvom, uz len teplota, vraj autokoza ma vydrzat od -20 do +100 stupnov. Co sa tyka prirodzena baza, vraj pre autokozu nieje dobre, kvoli plesnam a t.d. Vraj sa maju pouzivat sinteticke veci, napriklad na tej stranke co som daval, tak tam je Sloni Vosk, ten je vraj super.

Chalani, ako je to teda s elektrikou, bez problemou to mozem napoit u seba v aute?
chausj
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Tak ze vcera som to zacal cistit s tym prostriedkom z linku, co som daval....vrelo odporucam, fak sa s tym velmi dobre cisti. Ked ze som mal od kamosa davkovace, tak som kupil ibq litrovku cistiacej peny a mlieko na zvlhcenie bola tam este dost. Sedacky teraz vyzeraju ako nove. Uz len vycistit tie predne.
chausj
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

A teraz zase k tej elektrike. Nahodil som predne sedacky k sebe do auta. Vyhrievanie sa mi zapne na obidvoch (teda neviem ci vyhrieva, ale kontrolka na kolecku sa rozsvieti). Na soferskej funguje vetranie aj elektricky ovladana bedrova opierka, asi to tam tiez nahan vzduch. Problem je, ze nefunguje posuvanie sedaciek. Poistky mam nahodene, tak ze neviem co moze byt problem. Moze to byt zaseknute po buracke? Moze byt to ze nemam dotianutu elektriku do konektora? To sa mi zase nezda, ked ze vyhrievanie, vetranie a bedrova opirka funguju. Kde sa daju k tomu zohnat schemy?
Jeff
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 01 Okt 2012, 19:55

Príspevok od používateľa Jeff »

Ahoj, ake mas tie svoje povodne sedacky?stav, vybava, poprpade posli foto SS.
Inak den predomnou si ich kupol. Aj ja som ich siel brat. Len som dlho vahal, ale newa. Ma tera dolezitejsie veci na repass.
Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI 110Kw
chausj
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Tak tie svoje mam vo velmi dobrom stave, aspon si tak myslim. Vsetko funkcne. Su to standartne polokozene sedadla z VeCe GTS. Zajtra mozem ich pofotit.
chausj
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

No nejako som sa tu nedoatal k nejakej rade ohliadom mojich otazok. Velmi pekne vsetkym dakujem....asi budem musiet hladat inde
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - INTERIÉR/EXTERIÉR"